a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Wtorek, 19 czerwca 2018
Imieniny: Gerwazego, Protazego, Borzysława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Planujesz ślub? Nie oszczędzaj na torcie!

2017-08-20
Planujesz ślub? Nie oszczędzaj na torcie!

Okres przygotowań do ślubu to czas wytężonej pracy organizatorskiej, połączonej niejednokrotnie z wysokimi wydatkami. Naturalnym więc wydaje się szukanie obszarów, w których można choć trochę zaoszczędzić. Poniżej wyjaśniamy, dlaczego tort weselny jest elementem, na którym nie tylko nie warto oszczędzać, a wręcz - w który warto zainwestować dodatkowe środki.

Ślub to dla wielu osób jeden z najważniejszych i najbardziej podniosłych momentów w życiu. Nic więc dziwnego, że przygotowania do tej uroczystości rozpoczynają się już wiele miesięcy wcześniej. Jedną z najistotniejszych rzeczy, o które muszą zadbać osoby planujące wesele, oprócz wynajęcia sali i zapewnienia oprawy muzycznej, jest tort weselny. Odpowiednio dobrany zachwyci gości i uświetni uroczystość.

Zachwycić gości, ale jak?

Powszechną praktyką domów weselnych jest oferowanie tortu jako „gratisu", który ma przyciągnąć klientów i usprawiedliwić wysoką cenę wynajmu sali. Osoby, którym zależy na wysokiej jakości powinny wystrzegać się takich ofert, ponieważ takie torty posiadają wszystkie cechy produkcji masowej. Alternatywą, dzięki której wieczór weselny z pewnością zostanie przez gości zapamiętany pozytywnie, jest skorzystanie z usług lokalnej pracowni cukierniczej. Tym, co odróżnia pracownię cukierniczą od tzw. „sieciówek", jest współpraca z klientem na każdym etapie tworzenia. Dzięki temu możliwa jest pełna personalizacja tortu, zarówno pod względem wyglądu, jak i składu. Jest to jedna z przyczyn rosnącej popularności takich pracowni. - Przygotowanie tortu rozpoczyna się od spotkania z młodą parą i wysłuchania ich historii. Dzięki temu można poznać ich preferencje i upodobania. Praca nad projektem tortu odbywa się wspólnie. Takie wyjątkowe podejście do Klienta możliwe jest tylko w pracowniach cukierniczych. Co prawda takie torty charakteryzują się wyższą ceną niż „standardowe", ale ich niepowtarzalny wygląd i smak w pełni rekompensują wydatek - mówi Urszula Stępniak z pracowni cukierniczej Słodki Muffin, zajmującej się tworzeniem tortów ślubnych na indywidualne zamówienie.

Co tylko sobie wymarzysz

Dziś możliwe jest stworzenie tortów o dowolnych kształtach, rozmiarach i kolorach. Modnymi obecnie tortami są tzw. „torty nagie", w których wszystkie warstwy ciasta i kremu są widoczne, bądź też torty rustykalne, zbudowane w 100 proc. (łącznie z ozdobami) na bazie jadalnych składników. - Najnowszym „krzykiem mody" w branży jest Drip Cake, czyli tort, na którego szczycie rozprowadzona została polewa mogąca swobodnie spłynąć po jego bokach. Taki styl przypada do gustu klientom, a jego estetyka sprawia, że bardzo łatwo wkomponować go w oprawę wesela - dodaje Urszula Stępniak. Specjaliści z pracowni cukierniczych posiadają doświadczenie w tworzeniu „nietypowych" kreacji i nastawieni są na wysłuchanie pomysłu klienta, doradzenie mu, a także realizację zamówienia zgodnie z jego wytycznymi. Właśnie dlatego osoby zainteresowane niestandardowym tortem ogranicza wyłącznie własna kreatywność.  - Przyszli małżonkowie są coraz bardziej odważni podczas wyboru tortu. Do jednej z najbardziej niestandardowych kompozycji weselnej bez wątpienia można zaliczyć tort stworzony z samych muffinków. To dzięki rzemieślniczej formie produkcji, w pracowniach cukierniczych klienci mogą wybrać nie tylko ozdoby, ale też zaprojektować cały tort w wybranym przez siebie stylu - mówi Urszula Stępniak z firmy Słodki Muffin.

Wizualność to nie wszystko

Sam wygląd tortu nie wystarczy, by był on potem dobrze wspominany przez gości - musi jeszcze oczywiście dobrze smakować. Dlatego też warto poświęcić czas na znalezienie miejsca, w którym samemu będzie można zdecydować o tym, z jakich składników z jakich składników powstanie idealny tort. - Zaletą pracowni rzemieślniczych jest znacznie mniejsza liczba zamówień realizowanych w jednym czasie, co przekłada się na indywidualny dobór składników, a w konsekwencji - na ich jakość i świeżość - komentuje Urszula Stępniak z pracowni cukierniczej Słodki Muffin. Korzystanie ze świeżych składników ma kluczowy wpływ na sezonowość tortów, szczególnie w przypadku wyrobów zawierających owoce. Dlatego też, przed złożeniem zamówienia, warto się upewnić, czy produkty, z których ma być zrobiony tort, są możliwe do pozyskania. Niektóre pracownie zapewniają sobie dostęp do świeżych owoców przez cały rok, tworząc w trakcie sezonu zapas domowych konfitur i przetworów. 

źródło: Newseria

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter