a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Czwartek, 25 maja 2017
Imieniny: Grzegorza, Magdy, Marii Magdaleny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Wiosną postaw na zdrowie! 10 kroków do obniżenia „złego” cholesterolu

Wiosną postaw na zdrowie! 10 kroków do obniżenia „złego” cholesterolu

Wiosenne porządki czas zacząć - także w swoim organizmie! Zmagasz się na co dzień z podwyższonym cholesterolem? Podejmij odpowiednie działania i zastanów się, co poprawić w swoim dotychczasowym jadłospisie, by wzmocnić swoje serce. Oto 10 najistotniejszych zasad, które należy wprowadzić w swojej diecie, by skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi.

więcej
  • Polacy coraz częściej korzystają z wielkanocnego cateringu. Dominują potrawy tradycyjne, przygotowane w innowacyjny sposób

    Polacy coraz częściej korzystają z wielkanocnego cateringu. Dominują potrawy tradycyjne, przygotowane w innowacyjny sposób

    Dynamicznie rośnie rynek cateringu świątecznego. Z pomocy profesjonalnych kucharzy korzystają przede wszystkim firmy, ale coraz chętniej także osoby prywatne, którym brakuje czasu lub chęci, by przygotować własne potrawy na wielkanocny stół. Polacy wolny czas wolą spędzać z rodziną niż w kuchni. Popularnością cieszą się potrawy tradycyjne, choć przygotowane w nieco bardziej innowacyjny sposób.

    więcej
  • Eksperci alarmują: Prawie 4 miliony zachorowań na grypę

    Eksperci alarmują: Prawie 4 miliony zachorowań na grypę

    Niezmiennie niski poziom wyszczepialności i rosnące wskaźniki zachorowań i hospitalizacji przeciw grypie przyniosły w sezonie grypowym 2016/2017 rekordową liczbę zachorowań na grypę i choroby grypopodobne.

    więcej
  • Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

    Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

    Wielkanoc, to nie tylko czas rodzinnych spotkań przy świątecznym stole, ale również doskonały moment na przygotowanie dań z wiosenną nutą w tle. Tradycyjne wielkanocne smaki, czy może szczypta nowoczesności? Razem z pomysłami zebranymi z przepiśników babci, mamy i córki, podpowiadamy jakimi smakami najlepiej zaskoczyć gości podczas tegorocznych świąt.

    więcej
  • Czekając na skuteczny lek stają się niepełnosprawni. SM można leczyć lepiej

    Czekając na skuteczny lek stają się niepełnosprawni. SM można leczyć lepiej

    Stwardnienie rozsiane jest jedną z najczęstszych przewlekłych i nieuleczalnych chorób neurologicznych. Chorobę można leczyć skutecznie i tak się dziej w wielu krajach europejskich. Niestety dostęp do nowoczesnych terapii w Polsce nadal jest problemem.

    więcej
  • Konopie Rośliny, których działanie terapeutyczne warto poznać

    Właściwości lecznicze konopi wykorzystuje się na polskich ziemiach od dawien dawna. Nasi przodkowie sporządzali z nich okłady, maści, inhalacje, a także odwary i nalewki. Początkowo maści konopnych używano głównie w celu ukojenia bólu głowy i zębów, nieco później zaś zaczęto je stosować na rany, stłuczenia, liszaje, oparzenia i inne problemy skórne. Nasiona konopi zalecano jako środek mlekopędny matkom, które produkowały zbyt mało mleka dla swoich niemowląt.

  • Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówka

    Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

  • Wielkanocna lista słodkich przebojów

    Mazurki i baby - kolorowe, lukrowane, pełne fantazji - stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki", bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

  • Syndrom chorego biurowca, czyli na co cierpią profesjonaliści

    Uczeni z University College London po kilkunastu latach badań uznali, że jedenaście lub więcej godzin spędzanych codziennie w pracy zwiększa aż o 67 proc. ryzyko zawału lub śmierci z powodu chorób serca w porównaniu do siedmiu lub ośmiu godzin. Już dziesięć godzin to wzrost ryzyka o 45 proc. Problem jest o tyle poważny, że według brytyjskich naukowców, liczbę spędzanych w pracy godzin należy dopisać do standardowej listy czynników ryzyka zawału, a lekarze powinni rutynowo pytać pacjentów o tę kwestię. Pracujemy coraz dłużej, coraz więcej czasu spędzając przed komputerem, z którym nie rozstajemy się również po przyjściu do domu. Na jakie choroby narażeni są profesjonaliści i czy w jakikolwiek sposób można się przed nimi zabezpieczyć?

  • Gra w kolory: żółty

    Ich sekretem są karotenoidy - to właśnie tym naturalnym barwnikom, żółte warzywa zawdzięczają swój słoneczny kolor. Te przeciwutleniacze nie tylko chronią same warzywa przed szkodliwym wpływem działaniem UV, lecz również stanowią ochronną tarczę dla każdego człowieka, który pamięta o nich w swoim codziennym jadłospisie.

1 ...5|6|7|8|9|10|11|12|13|14... 60

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter