a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Wtorek, 27 czerwca 2017
Imieniny: Władysława, Maryli, Władysławy

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia i zdrowie

Palacze bardziej narażeni na raka pęcherza moczowego

Palacze bardziej narażeni na raka pęcherza moczowego

151 tys. Europejczyków, w tym 6 tys. Polaków, co roku dowiaduje się o tym, że choruje na nowotwór pęcherza moczowego. Choroba najczęściej dotyka mężczyzn, a jej ryzyko wzrasta u palaczy i pracowników przemysłu chemicznego. Ten typ nowotworu jest często rozpoznawany zbyt późno, ponieważ jego objawy przypominają symptomy zapalenia cewki moczowej lub pęcherza moczowego. Pakiet onkologiczny, który wszedł w życie 1 stycznia, może usprawnić diagnostykę choroby.

więcej
  • Włoski karnawał na stole

    Włoski karnawał na stole

    Zaczął się na dobre. Czas szalonych balów, wspaniałych kreacji i niepowtarzalnej atmosfery. Karnawał. To doskonały moment, by olśnić świat strojem i umiejętnościami na parkiecie. Czym jeszcze można zachwycić w karnawale?

    więcej
  • Męska profilaktyka: o czym należy pamiętać

    Męska profilaktyka: o czym należy pamiętać

    Statystycznie, na dobrowolne badania kontrolne mężczyźni zgłaszają się zdecydowanie rzadziej, niż kobiety. Niestety profilaktyka w tej części naszego społeczeństwa nie jest jeszcze czymś zupełnie naturalnym. Takie podejście to oczywiście błąd, który prędzej czy później może skutkować rozwojem którejś z niezdiagnozowanych odpowiednio wcześnie chorób. Podpowiadamy, co zrobić, by uniknąć podobnego scenariusza.

    więcej
  • Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

    Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

    Czy zastanawiałaś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Suszenie – bo o nim mowa – to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia.

    więcej
  • Jak w karnawale dbać o linię?

    Jak w karnawale dbać o linię?

    Wraz z początkiem stycznia rozpoczął się karnawał – okres szalonych bali, całonocnych imprez oraz domowych prywatek, w których udział bardzo często kończy się złamaniem noworocznych postanowień dietetycznych. Dbając o motywację swoją i przyjaciół oraz organizując przyjęcie we własnych czterech kątach, warto dokładnie zastanowić się nad tym, co powinno znaleźć się na naszym stole.

    więcej
  • Smaki Bliskiego Wschodu w Polsce

    Produkty z palestyńskiej spółdzielni, wspieranej przez polską pomoc zagraniczną trafiły na półki Kuchni Świata.

  • Kukurydza powinna być stałym składnikiem diety

    Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że kukurydza jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych i kwasów Omega-3. Jej ziarna sycą, ale nie tuczą, dlatego jest polecana każdemu i o każdej porze roku. Można wprowadzać ją do diety na wiele różnych sposobów: jako przekąskę, dodatek do sałatek i wypieków.

  • Szpinak w zimowym wydaniu

    Jesienią i zimą czujemy wzmożone zapotrzebowanie na to, co trudno dostępne, czyli ciepłe promienie słoneczne i witaminy pochodzące ze świeżych warzyw i owoców. Oczywiście nie powinniśmy się poddawać zimowej chandrze i starać się uzupełniać te braki najlepiej jak potrafimy. Dobrym sposobem mogą być sałatki z warzyw dostępnych w Polsce prawie cały rok lub mrożonych, które także w dobry sposób uzupełnią naszą dietę. W tym artykule wraz z ekspertem ds. żywienia marki Knorr przyjrzymy się szpinakowi, natomiast najsmaczniejsze sposoby na przyrządzenie tego zielonego warzywa zdradzi nam Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

  • Przełom w leczeniu WZW typu C

    W Polsce na WZW C choruje ok. 230 tys. osób. Po 25 latach od wykrycia wirusa HCV naukowcy potrafią wyleczyć wywoływane przez niego wirusowe zapalenie wątroby typu C. Nowe leki mają niemal stuprocentową skuteczność, nie mają skutków ubocznych i działają znacznie szybciej niż dotychczas stosowane kombinacje leków. Nadzieją na walkę z chorobą są terapie z grupy ABT, skuteczne w genotypie 1B, czyli tym najczęściej występującym w naszej populacji.

  • Przekąski typu finger food

    Podczas karnawału królują domówki. Jednak, aby nasza impreza odniosła sukces, musimy szczegółowo ją przemyśleć i zaplanować. Przygotowując zabawę karnawałową powinniśmy zadbać o smaczny poczęstunek dla zaproszonych gości.

1 ...58|59|60|61|62|63|64|65|66|67

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter