a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 26 czerwca 2017
Imieniny: Jana, Pawła, Miromira

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia i zdrowie

Paradoks witaminy E. Nowe podejście do zdrowej suplementacji

Paradoks witaminy E. Nowe podejście do zdrowej suplementacji

Witamina E jest nazywana witaminą młodości. Każdy, kto chce zachować witalność, dobrą kondycję, zdrowie i urodę, powinien zadbać o jej odpowiednie spożycie w codziennej diecie. Większość z nas ma jej poważne niedobory, dlatego suplementacja diety o ten ważny mikroskładnik jest często niezbędna. Niestety, mimo wspaniałych zdrowotnych właściwości witamina E potrafi być też toksyczna, dlatego tak ważne jest jej prawidłowe przyjmowanie.

więcej
  • Rotawirusy nadal są groźne

    Rotawirusy nadal są groźne

    Rotawirusy to jeden z najczęstszych czynników wywołujących tak zwany ostry nieżyt żołądkowo-jelitowy zarówno u dorosłych, jak i u najmłodszych. Szacuje się, że w Polsce co roku zaraża się nimi nawet 200 tys. dzieci poniżej piątego roku życia, a ponad 21 tys. z nich wymaga leczenia szpitalnego. Tak duże liczby wynikają przede wszystkim z tego, że o zakażenie jest stosunkowo nietrudno a teraz trwa jeszcze sezon na rotawirusy.

    więcej
  • Morela – dlaczego warto jeść ją w pracy?

    Morela – dlaczego warto jeść ją w pracy?

    Morele poza smakiem posiadają wiele właściwości zdrowotnych. Zawarte w nich przeciwutleniacze mają silne działanie antynowotworowe oraz anty-aging. Wpływają także na nasze trawienie, pracę nerek oraz ciśnienie. Jednak to nie wszystkie ich walory - dlaczego warto jeść je nie tylko w domu, ale i w pracy?

    więcej
  • Tarczyca – jak ją leczyć?

    Tarczyca – jak ją leczyć?

    Schorzenia tarczycy stanowią w naszym kraju duży problem medyczny i społeczny. Jeżeli leczenie farmakologiczne nie przynosi oczekiwanych efektów może zostać podjęte leczeniu chirurgiczne. To z kolei wiąże się z blizną, która pozostaje po zabiegu. Zaleca się, aby od razu po zdjęciu szwów rozpocząć jej pielęgnację za pomocą skutecznych preparatów.

    więcej
  • Grill na słodko? Czemu nie!

    Grill na słodko? Czemu nie!

    Polacy uwielbiają grillować. Kiedy tylko zza chmur wyjrzą pierwsze promienie wiosennego słońca, a temperatura wzrośnie powyżej 15 stopni, nietrudno w powietrzu wyczuć charakterystyczny zapach grillowanych potraw. Na rusztach królują kiełbasy, kaszanki, karkówki i coraz częściej warzywa. A co z owocami? Choć grill na słodko nadal dla wielu brzmi dość egzotycznie, warto wzbogacić swoje grillowe menu o owoce. Są pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu. Sprawdźcie!

    więcej
  • Jest szansa dla pacjentów z przewlekłą białaczką limfocytową. Najczęstszy nowotwór krwi jednym z priorytetów służby zdrowia

    Wraz ze starzejącym się społeczeństwem będzie rosła liczba zachorowań na przewlekłą białaczkę limfocytową. Ten najczęstszy nowotwór krwi zwykle dotyka ludzi starszych - 70 proc. zachorowań dotyczy osób powyżej 65 roku życia. Z tego względu walka z tą chorobą powinna być priorytetem dla systemu ochrony zdrowia - podkreślają autorzy raportu „Biała Księga - przewlekła białaczka limfocytowa". Polscy hematoonkolodzy apelują również o jak najszybszą poprawę standardów leczenia tej choroby. Z nowych terapii mogą już korzystać pacjenci w innych europejskich krajach.

  • Superfoody pomogą w odchudzaniu

    Wysportowana i smukła sylwetka to marzenie wielu z nas. Sposobów, aby osiągnąć ten jeden cel jest jednak więcej niż może nam się wydawać. Oprócz treningów i zbilansowanej diety warto pamiętać o tym, aby spożywać jak najwięcej produktów pochodzenia naturalnego, w celu dostarczenia bardzo istotnych składników odżywczych.

  • Polska firma pracuje nad technologią, która może stać się przełomem w leczeniu nowotworów litych. M.in. raka płuca, piersi czy trzustki

    Polska firma biotechnologiczna pracuje nad lekiem, który neutralizuje kwaśne mikrośrodowisko nowotworu, przez co znosi bariery ograniczające funkcjonowanie układu odpornościowego pacjenta. Dzięki temu metody leczenia, takie jak chemioterapia i immunoterapia, mogą przynieść znacznie lepsze efekty. Niewykluczone, że już wkrótce technologia rozwijana przez firmę Helix Immuno-Oncology okaże się długo oczekiwanym przełomem w walce z nowotworami litymi, takimi jak np. niedrobnokomórkowy rak płuca, rak piersi czy rak trzustki.

  • Glutenowa ściema

    Moda na dietę bezglutenową nie słabnie. Co więcej, staje się ona popularna w coraz to nowych środowiskach. Po gwiazdach i celebrytach przyszedł czas na sportowców. Gluten był już uznawany za sprawcę wielu schorzeń i dolegliwości, ostatnio media kreują tezę, że wpływa także na osiągi sportowe. Czy rzeczywiście? Sprawdzamy!

  • Niezdrowa frustracja może doprowadzić do tycia

    Dwie piąte kobiet (42%) odczuwa wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegoś, czego z reguły stara się unikać. Jak pokazuje badanie przeprowadzone na potrzeby kampanii Wybieram Siebie, kobiety najczęściej obwiniają za to słaby charakter. Jak twierdzą eksperci, budowanie frustracji wokół jedzenia nie prowadzi do niczego dobrego, może nawet spowodować, że zamiast nam ubywać kilogramów będzie ich więcej. Wszystkiemu winny jest hormon stresu, czyli kortyzol. Powoduje on zwiększenie wydzielania insuliny, która sprzyja odkładaniu tkanki tłuszczowej.

12|3|4|5|6|7|8|9|10|11... 66

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter