a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Środa, 26 kwietnia 2017
Imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia i zdrowie

Przekąski typu finger food

Przekąski typu finger food

Podczas karnawału królują domówki. Jednak, aby nasza impreza odniosła sukces, musimy szczegółowo ją przemyśleć i zaplanować. Przygotowując zabawę karnawałową powinniśmy zadbać o smaczny poczęstunek dla zaproszonych gości.

więcej
  • Śpij zdrowo, czyli co zrobić, żeby obudzić się wyspanym.

    Śpij zdrowo, czyli co zrobić, żeby obudzić się wyspanym.

    Wiemy już, ile posiłków dziennie powinniśmy spożywać, jak ma wyglądać nasza piramida odżywiania i ile razy w tygodniu powinniśmy uprawiać sport. Jesteśmy coraz bardziej świadomi tego, co robić, żeby być zdrowym i dobrze się czuć. Zadziwiające, jak mało uwagi poświęcono do tej pory zagadnieniu snu w tym kontekście. A przecież przesypiamy jedną trzecią naszego życia! Co zrobić, żeby dobrze wykorzystać ten czas?

    więcej
  • Sekrety zapiekanki

    Sekrety zapiekanki

    Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego – wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. Danie świetnie przechowuje się na drugi dzień, a po skończonym obiedzie mamy niewiele zmywania, bo zapiekanka to typowe danie jednogarnkowe.

    więcej
  • Niepłodność to nie wyrok

    Niepłodność to nie wyrok

    Posiadanie dziecka to dla wielu par najważniejszy element i cel związku. Natura sprawia, że rodzicielstwo jest szczególnie ważne dla kobiet. Niestety, różne czynniki cywilizacyjne i zdrowotne coraz częściej wywołują zmiany i zaburzenia prowadzące do niepłodności żeńskiej.

    więcej
  • Babeczki jaglane z jesienną śliwką

    Babeczki jaglane z jesienną śliwką

    Po obfitych świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygnacji ze słodkości – wystarczy trochę kulinarnej fantazji i 20 minut, żeby przygotować pyszny, a co najważniejsze – wartościowy deser, który uprzyjemni popołudniową kawę z rodziną czy przyjaciółmi.

    więcej
  • Wegetarianizm – z czym to się je?

    11 stycznia obchodziliśmy Dzień Wegetarian – ludzi, którzy świadomie zrezygnowali z jedzenia mięsa z powodów etycznych. Ilu ich jest? Według badań przeprowadzonych przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini we wrześniu 2013 r. okazało się, że już 3,2% Polaków to jarosze. Na czym polega ta dieta i filozofia? Czym zastąpić mięso, aby poziom żelaza w organizmie był odpowiedni? Agnieszka Piskała z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo" oswaja wegetarianizm i tłumaczy główne założenia.

  • Zimno, zimniej - czas na dania duszone

    Teraz, gdy temperatury spadają poniżej sera, a zanim wyjdziemy z domu, zakładamy nasze najcieplejsze kurtki i płaszcze, coraz chętniej jemy ciepłe, pożywne dania mięsne, m.in. dania duszone. Jak je przygotować? Oto kilka porad szefa kuchni oraz sprawdzone przepisy.

  • Rokitnik - wybitne właściwości zdrowotne na wyciągnięcie ręki

    Rokitnik nieśmiało wkracza na rynek spożywczy i kosmetyczny, skupiając wokół siebie coraz większe rzesze zwolenników. Wszystko dzięki swoim wyjątkowym i fenomenalnym właściwościom, które sprawiają, że rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie.

  • Poranna dawka kofeiny – dlaczego kawa nas pobudza?

    Najlepsza metoda na stres i zmęczenie? Pyszna kawa! Co takiego jest w kofeinie, że ma moc, by nas pobudzić, dodać nam energii i rozwiać rano resztki snu?

  • Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni

    Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. Jak je przyrządzać? Oto niezbędne wskazówki.

1 ...45|46|47|48|49|50|51|52|53|54

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter