a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Sobota, 26 maja 2018
Imieniny: Filipa, Pauliny, Eweliny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Kuchnia i zdrowie

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywanie 1–2 jaj dziennie. Zapobiegają one rozwojowi chorób cywilizacyjnych, wspomagają układ nerwowy i narząd wzroku

Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywanie 1–2 jaj dziennie. Zapobiegają one rozwojowi chorób cywilizacyjnych, wspomagają układ nerwowy i narząd wzroku

Rocznie Polacy spożywają ponad 10 miliardów jaj. Zdaniem specjalistów do spraw żywienia, jajka są źródłem cennych substancji odżywczych, między innymi pełnowartościowego białka, witamin, żelaza, kwasu foliowego, choliny czy luteiny. Badania pokazują, że regularne ich spożywanie zapobiega rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, m.in. otyłości, nadciśnienia i cukrzycy.

więcej
  • 200 lat choroby Parkinsona. Co teraz o niej wiemy?

    200 lat choroby Parkinsona. Co teraz o niej wiemy?

    Po 200 latach istnienia choroby Parkinsona, nadal nie wiemy jak jej uniknąć. Jednak perspektywy są obiecujące, już niedługo mogą powstać leki, które zatrzymają postępującą chorobę.

    więcej
  • Bądź o 5 kroków przed nadciśnieniem i chroń swoje serce

    Bądź o 5 kroków przed nadciśnieniem i chroń swoje serce

    Brak świadomości na temat zagrożenia, jakie niesie ze sobą ta choroba sprawia, że ogromna część z nas może mieć w przyszłości problemy z układem krążenia i pracą serca.

    więcej
  • Wiosenne przesilenie – jak szybko wrócić do formy?

    Wiosenne przesilenie – jak szybko wrócić do formy?

    Wraz z nadejściem wiosny z dnia na dzień robi się coraz cieplej, wszystko rozkwita i budzi się do życia. Paradoksalnie jednak wiele osób w tym czasie odczuwa... brak energii, apatię i ogólne kiepskie samopoczucie. Winne w tym wypadku jest tzw. wiosenne przesilenie. Jak temu przeciwdziałać i co zrobić, by omijać tego typu sezonowe dolegliwości?

    więcej
  • Eksperci: polskie dzieci jedzą za słodko, za słono i za mało kolorowo

    Eksperci: polskie dzieci jedzą za słodko, za słono i za mało kolorowo

    Wiele osób doradza rodzicom w kwestii żywienia dzieci w okresie 1000 pierwszych dni życia, ale często te informacje są sprzeczne i to sprawia, że w diecie najmłodszych pojawiają się liczne błędy - mówią specjaliści z Instytutu Matki i Dziecka. Nieprawidłowości występują zarówno na etapie karmienia piersią, jak i rozszerzania diety (5.-12. miesiąc życia) czy żywienia dziecka po 1 roku życia. W trakcie rozszerzania diety istotna jest również jakość i bezpieczeństwo produktów podawanych dziecku.

    więcej
  • Farmaceuta radzi: Cztery sposoby na wielkanocne (prze)jedzenie

    Żurek, faszerowane jajka, biała kiełbasa czy pasztety - to tylko niektóre z potraw wielkanocnych, jakich nie zabraknie na większości polskich stołów w czasie zbliżających się świąt. Spożycie ich w nadmiarze może niestety skutkować przykrymi dolegliwościami. O tym, jak przeciwdziałać świątecznemu przejedzeniu opowiada mgr Joanna Żarnowska, farmaceutka prowadząca aptekę w ramach programu PARTNER+.

  • Wiosną postaw na zdrowie! 10 kroków do obniżenia „złego” cholesterolu

    Wiosenne porządki czas zacząć - także w swoim organizmie! Zmagasz się na co dzień z podwyższonym cholesterolem? Podejmij odpowiednie działania i zastanów się, co poprawić w swoim dotychczasowym jadłospisie, by wzmocnić swoje serce. Oto 10 najistotniejszych zasad, które należy wprowadzić w swojej diecie, by skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi.

  • Polacy coraz częściej korzystają z wielkanocnego cateringu. Dominują potrawy tradycyjne, przygotowane w innowacyjny sposób

    Dynamicznie rośnie rynek cateringu świątecznego. Z pomocy profesjonalnych kucharzy korzystają przede wszystkim firmy, ale coraz chętniej także osoby prywatne, którym brakuje czasu lub chęci, by przygotować własne potrawy na wielkanocny stół. Polacy wolny czas wolą spędzać z rodziną niż w kuchni. Popularnością cieszą się potrawy tradycyjne, choć przygotowane w nieco bardziej innowacyjny sposób.

  • Eksperci alarmują: Prawie 4 miliony zachorowań na grypę

    Niezmiennie niski poziom wyszczepialności i rosnące wskaźniki zachorowań i hospitalizacji przeciw grypie przyniosły w sezonie grypowym 2016/2017 rekordową liczbę zachorowań na grypę i choroby grypopodobne.

  • Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

    Wielkanoc, to nie tylko czas rodzinnych spotkań przy świątecznym stole, ale również doskonały moment na przygotowanie dań z wiosenną nutą w tle. Tradycyjne wielkanocne smaki, czy może szczypta nowoczesności? Razem z pomysłami zebranymi z przepiśników babci, mamy i córki, podpowiadamy jakimi smakami najlepiej zaskoczyć gości podczas tegorocznych świąt.

1 ...49|50|51|52|53|54|55|56|57|58... 104

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter