a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Wtorek, 28 lutego 2017
Imieniny: Romana, Makarego, Lutomira

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

Czy zastanawiałaś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Suszenie – bo o nim mowa – to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia.

więcej
  • Jak w karnawale dbać o linię?

    Jak w karnawale dbać o linię?

    Wraz z początkiem stycznia rozpoczął się karnawał – okres szalonych bali, całonocnych imprez oraz domowych prywatek, w których udział bardzo często kończy się złamaniem noworocznych postanowień dietetycznych. Dbając o motywację swoją i przyjaciół oraz organizując przyjęcie we własnych czterech kątach, warto dokładnie zastanowić się nad tym, co powinno znaleźć się na naszym stole.

    więcej
  • Smaki Bliskiego Wschodu w Polsce

    Smaki Bliskiego Wschodu w Polsce

    Produkty z palestyńskiej spółdzielni, wspieranej przez polską pomoc zagraniczną trafiły na półki Kuchni Świata.

    więcej
  • Kukurydza powinna być stałym składnikiem diety

    Kukurydza powinna być stałym składnikiem diety

    Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że kukurydza jest bogatym źródłem witamin, składników mineralnych i kwasów Omega-3. Jej ziarna sycą, ale nie tuczą, dlatego jest polecana każdemu i o każdej porze roku. Można wprowadzać ją do diety na wiele różnych sposobów: jako przekąskę, dodatek do sałatek i wypieków.

    więcej
  • Szpinak w zimowym wydaniu

    Szpinak w zimowym wydaniu

    Jesienią i zimą czujemy wzmożone zapotrzebowanie na to, co trudno dostępne, czyli ciepłe promienie słoneczne i witaminy pochodzące ze świeżych warzyw i owoców. Oczywiście nie powinniśmy się poddawać zimowej chandrze i starać się uzupełniać te braki najlepiej jak potrafimy. Dobrym sposobem mogą być sałatki z warzyw dostępnych w Polsce prawie cały rok lub mrożonych, które także w dobry sposób uzupełnią naszą dietę. W tym artykule wraz z ekspertem ds. żywienia marki Knorr przyjrzymy się szpinakowi, natomiast najsmaczniejsze sposoby na przyrządzenie tego zielonego warzywa zdradzi nam Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

    więcej
  • Przełom w leczeniu WZW typu C

    W Polsce na WZW C choruje ok. 230 tys. osób. Po 25 latach od wykrycia wirusa HCV naukowcy potrafią wyleczyć wywoływane przez niego wirusowe zapalenie wątroby typu C. Nowe leki mają niemal stuprocentową skuteczność, nie mają skutków ubocznych i działają znacznie szybciej niż dotychczas stosowane kombinacje leków. Nadzieją na walkę z chorobą są terapie z grupy ABT, skuteczne w genotypie 1B, czyli tym najczęściej występującym w naszej populacji.

  • Przekąski typu finger food

    Podczas karnawału królują domówki. Jednak, aby nasza impreza odniosła sukces, musimy szczegółowo ją przemyśleć i zaplanować. Przygotowując zabawę karnawałową powinniśmy zadbać o smaczny poczęstunek dla zaproszonych gości.

  • Śpij zdrowo, czyli co zrobić, żeby obudzić się wyspanym.

    Wiemy już, ile posiłków dziennie powinniśmy spożywać, jak ma wyglądać nasza piramida odżywiania i ile razy w tygodniu powinniśmy uprawiać sport. Jesteśmy coraz bardziej świadomi tego, co robić, żeby być zdrowym i dobrze się czuć. Zadziwiające, jak mało uwagi poświęcono do tej pory zagadnieniu snu w tym kontekście. A przecież przesypiamy jedną trzecią naszego życia! Co zrobić, żeby dobrze wykorzystać ten czas?

  • Sekrety zapiekanki

    Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego – wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. Danie świetnie przechowuje się na drugi dzień, a po skończonym obiedzie mamy niewiele zmywania, bo zapiekanka to typowe danie jednogarnkowe.

  • Niepłodność to nie wyrok

    Posiadanie dziecka to dla wielu par najważniejszy element i cel związku. Natura sprawia, że rodzicielstwo jest szczególnie ważne dla kobiet. Niestety, różne czynniki cywilizacyjne i zdrowotne coraz częściej wywołują zmiany i zaburzenia prowadzące do niepłodności żeńskiej.

1 ...33|34|35|36|37|38|39|40|41|42

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter