a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Wtorek, 22 sierpnia 2017
Imieniny: Cezarego, Zygfryda, Marii

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Produkty zbożowe są ważnym elementem jadłospisu niemowlęcia i małego dziecka. Powinny być bezpieczne i dostosowane do jego potrzeb

Produkty zbożowe są ważnym elementem jadłospisu niemowlęcia i małego dziecka. Powinny być bezpieczne i dostosowane do jego potrzeb

Kaszki zbożowe z mlekiem modyfikowanym są źródłem węglowodanów złożonych, przede wszystkim skrobi, a także witamin z grupy B oraz cennych składników mineralnych. Produkty przeznaczone dla dorosłych mogą być nieodpowiednie dla najmłodszych. Małe dzieci są bowiem szczególną grupą konsumentów, niezwykle wrażliwych na działanie czynników zewnętrznych, w tym zanieczyszczeń potencjalnie występujących w żywności. Dlatego też ta przeznaczona dla nich musi spełniać wyjątkowo restrykcyjne normy. Zboża wykorzystywane w kaszkach BoboVita odpowiednich dla najmłodszych przechodzą nawet ponad 600 testów jakości.

więcej
  • Farmaceuta radzi: latem bądźmy szczególnie uważni!

    Farmaceuta radzi: latem bądźmy szczególnie uważni!

    Wakacje kojarzą się z czasem beztroski, relaksu i odpoczynku od obowiązków. Jesteśmy wtedy mniej ostrożni, odkładamy na bok profilaktyczne działania i tym samym stajemy się bardziej podatni na różne choroby. Konsekwencje takich działań możemy jednak odczuwać długo po zakończeniu wakacji. Na co zwrócić uwagę, by wymarzony wypoczynek rzeczywiście taki był? - radzi mgr Joanna Żarnowska, farmaceutka prowadząca aptekę w ramach programu PARTNER+.

    więcej
  • Menu na przyjęciu ogrodowym musi być dostosowane do charakteru spotkania. Dobrze sprawdza się serwowanie przekąsek w małych porcjach

    Menu na przyjęciu ogrodowym musi być dostosowane do charakteru spotkania. Dobrze sprawdza się serwowanie przekąsek w małych porcjach

    Pod pojęciem przyjęcia ogrodowe kryją się zarówno nieformalne spotkania w gronie rodziny lub znajomych, takie jak grill czy barbecue, jak i oficjalne cocktail party i buffet dinner w ogrodzie. Ze względów praktycznych dania serwowane na garden party powinny być podawane w małych porcjach, łatwych do spożycia na stojąco. Do popularnych w Polsce przekąsek należą: koreczki, ale też grillowane mięso czy kiełbasa. Jeśli nie możemy z nich zrezygnować, to warto zadbać o odpowiednią formę ich podania. Do picia oprócz wody mineralnej i soków warto postawić na alkohole, m.in. wino i piwo oraz long drinki.

    więcej
  • Stosowanie lansowanych w mediach diet coraz częściej kończy się problemami zdrowotnymi

    Stosowanie lansowanych w mediach diet coraz częściej kończy się problemami zdrowotnymi

    Do każdej diety trzeba podchodzić z dużym dystansem, bo jeśli coś jest dla wszystkich, to jest dla nikogo - przekonuje Agnieszka Piskała. Współautorka książki „Chrzań te diety" podkreśla, że nie warto ślepo sugerować się wskazówkami na temat "skutecznych sposobów odchudzania" znalezionymi w internecie bądź promowanymi przez celebrytów. To najkrótsza droga do tego, by nabawić się problemów zdrowotnych i rozstroić swój metabolizm.

    więcej
  • 5 warzyw sezonowych = 5 pomysłów na pyszne dania

    5 warzyw sezonowych = 5 pomysłów na pyszne dania

    Kuchnia uwielbia lato. Można wtedy czarować w niej kolorami, zapachami i smakami. Dodatkowo, w pyszny, tani i najczęściej bardzo prosty sposób. Niewiele potrzeba, aby skomponować pożywny, wartościowy i smaczny posiłek. Wystarczy rozejrzeć się dookoła, odwiedzić targ i zaopatrzyć się w te warzywa, których królewski sezon właśnie trwa. Lipiec to idealne pora na to, aby w naszej kuchni docenić 5 polskich warzyw: na stołach muszą zagościć szparagi, cukinia, kalarepa, bób i brokuły.

    więcej
  • Zbliża się rewolucja w sposobie diagnozowania stanu układu ruchu. Na Politechnice Opolskiej opracowano bezinwazyjny sposób badania stawów

    Wibroakustyczna ocena ruchu pomoże w bezinwazyjnej diagnostyce kolan i innych stawów. Zestaw deskryptorów, czyli specjalnych czujników, przeanalizuje jakość ruchu i określi funkcje stawu, kiedy tylko znajdzie się w jego pobliżu. Projekt realizowany przez Politechnikę Opolską powstał z myślą o osobach, które mają problemy ze stawami.

  • Zestawy do samodzielnego gotowania podbiją polski rynek

    Zestawy składników do samodzielnego gotowania (ang. meal-kit subscription services) podbiły już rynki Europy Zachodniej i Stanów Zjednoczonych. Według szacunków firmy analitycznej Cardlytics, w samym 2015 roku wartość tego segmentu rynku wzrosła o 311 proc. w porównaniu z rokiem poprzednim. Eksperci szacują, że trend ten będzie się utrzymywał i sprzedaż tego typu produktów osiągnie poziom 4 mld dolarów w perspektywie krótkoterminowej, a do roku 2026 - 36 mld dolarów rocznie. Czy takie usługi mają szansę podbić również polski rynek?

  • Dlaczego włoska szynka smakuje inaczej we Włoszech niż w Polsce?

    Długo dojrzewające szynki włoskie, produkowane już w czasach rzymskich, są najbardziej znanym delikatesem na świecie. W czym tkwi sekret ich wyjątkowego smaku i aromatu i dlaczego we Włoszech smakują inaczej niż w Polsce?

  • Choroba Parkinsona – dlaczego odżywianie jest tak ważne?

    Szacuje się, że w Polsce na chorobę Parkinsona cierpi ok. 80 tys. osób[1], a co roku przybywa do 8 tysięcy nowych przypadków tej choroby. Jednym z wielu problemów, z którymi borykają się na co dzień pacjenci jest niedożywienie - dotyczy ono nawet 60% osób. Tymczasem eksperci podkreślają, że brak odpowiedniego odżywienia prowadzi do wyniszczenia organizmu i może przyspieszyć postęp choroby oraz być przyczyną dodatkowych powikłań.

  • Blisko 50 proc. leków kupowanych w internecie to fałszywki. Polacy wydają na podróbki 100 mln zł rocznie

    Blisko połowa leków kupowanych w internecie może być podrobiona. Coraz częściej proceder ten dotyczy nie tylko suplementów diety, lecz także leków ratujących życie. W Polsce wciąż nie ma rozwiązań prawnych wymierzonych w to zjawisko, a za fałszowanie leków i wprowadzanie ich do sieci dystrybucji grożą stosunkowo niewielkie kary, więc proceder kwitnie. W ubiegłym roku wykryto pod Bydgoszczą największą w Europie fabrykę podróbek. Szansą na poprawę sytuacji są przepisy unijnej dyrektywy fałszywkowej, które muszą zostać wdrożone najpóźniej do 2019 roku.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 78

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter