a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Sobota, 16 grudnia 2017
Imieniny: Albiny, Zdzisławy, Adelajdy

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Każdy rodzaj herbaty wymaga innego sposobu zaparzania. Do przyrządzenia tego napoju najbardziej odpowiednia jest woda źródlana

Każdy rodzaj herbaty wymaga innego sposobu zaparzania. Do przyrządzenia tego napoju najbardziej odpowiednia jest woda źródlana

Właściwe parzenie herbaty jest bardzo ważne dla wydobycia z liści tego, co w nich najlepsze. Białą i zieloną herbatę należy parzyć w wodzie o temperaturze 70-80 stopni przez ok. 2-3 minuty, natomiast czarną we wrzątku przez 3-5 minut. Aby nie stracić aromatów i utrzymać temperaturę, herbatę parzymy pod przykryciem, a w trakcie parzenia mieszamy - zapewni to lepszy kontakt liści z wodą.

więcej
  • Holograficzne obrazy 3D pozwolą lekarzom zajrzeć w głąb organu. Nowa technologia ułatwia diagnozę pacjentów i skraca czas trwania zabiegów

    Holograficzne obrazy 3D pozwolą lekarzom zajrzeć w głąb organu. Nowa technologia ułatwia diagnozę pacjentów i skraca czas trwania zabiegów

    W ciągu kilku najbliższych lat lekarze zamiast stosowania monitorów dwuwymiarowych, będą wykorzystywać trójwymiarowe obrazy holograficzne. Pomagają one zwizualizować skany badań. Dzięki takiemu rozwiązaniu lekarz przed operacją może obracać zeskanowany organ czy zajrzeć w jego głąb, co pozwala na lepsze przygotowanie do zabiegu i skrócenie czasu jego trwania. Docelowo trójwymiarowe wizualizacje wspomogą telemedycynę i diagnozę pacjentów.

    więcej
  • Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

    Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

    Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca - czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych - tych najbardziej wartościowych. Świetnym pomysłem na połączenie tego co zdrowe i pożywne są jesienne zapiekanki. Niezliczona ilość kolorów na talerzu, wyborny smak oraz oszczędność czasu i pieniędzy. Przepisy na najlepsze zapiekanki poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Do dzieła!

    więcej
  • 5 nawyków, które niszczą kolana. Jak z nimi walczyć?

    5 nawyków, które niszczą kolana. Jak z nimi walczyć?

    Kolana to stawy, na których codziennie spoczywa ciężar całego ciała. Zwykle nie poświęcamy im dużo uwagi i zauważamy dopiero w momencie, gdy zaczynają nas zawodzić. Problemy z nimi mogą dotknąć zarówno osoby prowadzące siedzący tryb życia, jak i te, które aktywnie uprawiają sporty. Które z codziennych nawyków najbardziej im szkodzą?

    więcej
  • Cebula – daj się zaskoczyć!

    Cebula – daj się zaskoczyć!

    Ma szerokie zastosowanie w kuchni - dzięki swoim walorom smakowym ciężko wyobrazić sobie bez niej wielu zarówno tradycyjnych, jak i bardziej wyrafinowanych potraw. Przygotowywana na wiele sposobów - gotowana, marynowana, karmelizowana, przyrządzana na ruszcie czy patelni grillowej. Często wykorzystywana jest jako dodatek w celu nadania potrawie charakteru. Warto wiedzieć, że smaczne danie można przygotować też z cebulą w roli głównej. Przekonaj się sam!

    więcej
  • CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

    Witamina C - myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.

  • Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Jesienne dania wcale nie muszą być nudne ani ciężkie. Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekawe sposoby na wykorzystanie znanych nam produktów. Jak połączyć zagraniczną kulturę z polskimi smakami? Wystarczy wykorzystać zasoby domowej spiżarni i sięgnąć po odpowiednią kompozycję ziół i przypraw - przekonuje Szef Kuchni marki Kamis - Maciej Wawryniuk.

  • Polskie dzieci mają coraz większy problem z nadwagą i otyłością. W walce z problemem potrzebna jest pomoc szkół i wsparcie finansowe

    Według statystyk Instytutu Matki i Dziecka już co trzecie polskie dziecko zmaga się z nadwagą lub otyłością. Sukcesy polskich sportowców pomagają wypromować sport, aktywność i zdrowe odżywianie wśród młodzieży, ale potrzebne jest również zaangażowanie szkół, rodziców i wsparcie finansowe - zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Akcja Drużyna Energii, która wystartowała w tym tygodniu, ma na celu dotrzeć do szkół z całej Polski i zachęcić młodzież do ruchu w zupełnie niestandardowy sposób, tzn. dzięki mediom społecznościowym.

  • KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ POLSKĘ ŁĄCZYMY REGIONALNE PRZYSMAKI Z MAKARONEM

    Makaron ma swoich fanów na całym świecie i wśród różnych grup. Lubią go dzieci i dorośli, doceniają wielbiciele kuchni klasycznej i nowatorskiej. Inspiruje kulinarnych mistrzów. Jest doskonały dla każdego i pod każdą szerokością geograficzną! Także w Polsce cieszy się uznaniem od Bałtyku aż do Tatr. Czy wszędzie smakuje tak samo? Makaron tak, ale łącząc go z regionalnymi dodatkami możemy stworzyć nieograniczony wachlarz kulinarnych inspiracji. Na przykład nad morzem znakomicie smakować będzie z rybą, w górach z tradycyjnym oscypkiem, a na Lubelszczyźnie z grzybami i dziczyzną. Z okazji Światowego Dnia Makaronu przedstawiamy przegląd dań z makaronem z regionalnymi dodatkami pochodzącymi z różnych zakątków Polski.

  • Co dziesiąty Polak z nowotworem krwi ma szpiczaka. Dzięki nowoczesnym terapiom z choroby śmiertelnej stanie się chorobą przewlekłą

    Szpiczak plazmocytowy, jeden z najczęściej występujących nowotworów krwi, który na naszych oczach z choroby śmiertelnej staje się chorobą przewlekłą. Nowoczesne terapie są w stanie wydłużyć życie chorych nawet o kilka lat oraz zminimalizować negatywny wpływ leczenia na organizm. Jednak ta najbardziej przełomowa metoda leczenia nie jest dostępna w Polsce.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 100

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter