a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Sobota, 16 grudnia 2017
Imieniny: Albiny, Zdzisławy, Adelajdy

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Rola produktów zbożowych w diecie dzieci

Rola produktów zbożowych w diecie dzieci

Produkty zbożowe, w tym wysokiej jakości makarony, to jedna z podstaw zdrowego, różnorodnego menu. Liczne kształty makaronu pobudzają wyobraźnię małych i dużych, będąc źródłem kulinarnych inspiracji na wspólne przygotowanie pysznych dań. Makaronowe potrawy to także sprytny sposób na podanie dziecku innych, niezbędnych w jego codziennej diecie produktów zawierających cenne składniki odżywcze.

więcej
  • Przesadzanie z aspiryną może skończyć się ciężkim przebiegiem grypy

    Przesadzanie z aspiryną może skończyć się ciężkim przebiegiem grypy

    Na ból, na przeziębienie, czy gdy mamy gorączkę. W takich sytuacjach Polacy często sięgają po aspirynę. Lek pomaga w prewencji chorób sercowo naczyniowych, zawału serca, czy też udaru mózgu. Mało kto wie, że nadużywanie aspiryny może być czynnikiem ryzyka ciężkiego przebiegu grypy.

    więcej
  • Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

    Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

    więcej
  • Czy płyny mogą leczyć?

    Czy płyny mogą leczyć?

    W polskich szpitalach, śródoperacyjnie przetaczana jest zbyt duża objętość płynów. Użycie środków naczynioskurczowych z kolei nie jest częste. Odwrotnie jest na zachodzie Europy, gdzie lekarze częściej używają leków wazoaktywnych, dzięki temu objętość przetaczanych płynów jest mniejsza - pokazały wyniki ogólnopolskiego badania „Ocena płynoterapii śródoperacyjnej".

    więcej
  • Bądź kulinarnie mocny – użyj słodkich przetworów do tradycyjnych dań

    Bądź kulinarnie mocny – użyj słodkich przetworów do tradycyjnych dań

    Smakowita konfitura z dyni, wyśmienite gruszki w syropie, śliwki w aromatycznej zalewie
    - słodkie przetwory nie tylko możemy użyć do herbaty, gofrów czy naleśników, ale też do pieczonych mięs. Choć tradycyjne dania w słodkiej wersji dla wielu wciąż brzmią dość egzotycznie, to warto uruchomić wyobraźnię i wzbogacić swoje kulinarne horyzonty
    o ciekawe połączenia smaków - przekonują edukatorzy Banków Żywności w projekcie „Kulinarnie Mocni".

    więcej
  • Groźny mit utrudnia leczenie raka

    Każdego roku w Polsce u około 250-500 kobiet nowotwór jest diagnozowany w trakcie ciąży lub do roku po jej rozwiązaniu. Niestety lekarze obserwują stały wzrost zachorowań. Co gorsze niektórzy lekarze bagatelizują guzy u kobiet w ciąży, bo uważają, że zmiany są związane z przebudową gruczołu piersiowego i przygotowaniem do laktacji. Nadal panuje też groźny mit, że ciąża chroni przed rakiem.

  • ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU DO WSPÓLNEGO ŚWIĘTOWANIA ZAPRASZAJĄ MISTRZOWIE KUCHNI Z 5 KRAJÓW – Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski

    Ma setki form, kolorów i rodzajów oraz jest bazą wielu dań - tych popularnych na całym świecie, jak i lokalnych, w których łączy się z regionalnymi przysmakami. Znają go, lubią i jedzą niemal wszyscy - bez względu na wiek, płeć i pochodzenie - na obu półkulach i pod każdą szerokością geograficzną. Inspiruje zarówno domowych smakoszy, jak i mistrzów kuchni. Makaron, bo o nim mowa, ma nawet swoje święto - 25 października przypada Światowy Dzień Makaronu. Z czym podaje się ten przysmak w różnych zakątkach świata? Jak się go przyrządza? Pokazali nam to kucharze z 5 różnych krajów, którzy stworzyli pyszne dania inspirowane regionalnymi przysmakami swojego kraju i znakomitym, polskim makaronem. Każdy z nas może je z łatwością przyrządzić w swojej domowej kuchni!

  • Życiodajna witamina D. Warto o niej pamiętać

    Reguluje metabolizm tkanki kostnej, pozytywnie wpływa na zdrowie zębów a przy okazji również na... sylwetkę. Odpowiednia dawka chroni niemowlęta przed krzywicą, a dorosłych przed osteoporozą, osłabieniem mięśni i złamaniami kości. To tylko niektóre, powszechnie znane właściwości witaminy D. Jednak najnowsze badania wskazują, że ma ona znacznie więcej cech, które korzystnie wpływają na nasze zdrowie.

  • Michel Moran zdradza tajniki czterech kuchni świata

    Jak Włochy to makaron, sery to tylko francuskie, w Grecji próbujemy oliwek, a w Hiszpanii chorizo - to typowe produkty, które kojarzą nam się z tymi krajami. Bogactwo smaków jest jednak o wiele większe. Michel Moran wyjaśnia, czego warto spróbować i jak to wybrać.

  • Osoby spożywające 400–500 g warzyw i owoców dziennie żyją dłużej i rzadziej chorują. W tej kwestii Polacy nie mają jeszcze wyrobionych dobrych nawyków

    Warzywa i owoce zawierają cenne składniki pokarmowe: witaminy, minerały, antyoksydanty oraz błonnik. Organizm nie potrafi magazynować niektórych z tych substancji, dlatego dla dobrego ich wykorzystania powinniśmy spożywać niewielkie ilości warzyw i owoców wielokrotnie w ciągu dnia. Ważna jest także ich różnorodność i odpowiednie proporcje. I choć Polacy coraz częściej włączają te produkty do swojego menu, to wciąż jednak są to niewystarczające ilości.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 100

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter