a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Poniedziałek, 21 sierpnia 2017
Imieniny: Joanny, Kazimiery, Wiktorii

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Prosty sposób na lekkie dania z udziałem bulionu

Prosty sposób na lekkie dania z udziałem bulionu

Potrawy na bazie bulionów to podstawa polskiej kuchni. Z ich udziałem powstają tradycyjne zupy, sosy i duszone mięsa, jak też dania bardziej nowatorskie, jak np. risotto. Jednak często, kiedy przychodzą ciepłe dni, ze stołów znikają nasze ulubione przysmaki. Kojarzą się bowiem z potrawami rozgrzewającymi, bardziej kalorycznymi. Tymczasem wcale tak nie musi być! Na bazie bulionu można zrobić także lekkie, klarowne zupy, pyszne chłodniki czy inne dania pełne wiosennych, świeżych produktów. Brak czasu na przygotowanie aromatycznego wywaru też nie jest już przeszkodą. Marka Krakus przygotowała innowacyjny koncentrat bulionu warzywnego. Jego płynna forma zapewnia szybkość wykonania potrawy, a tradycyjna formuła - znany i lubiany smak. To produkt bez konserwantów, zagęstników i glutaminianu sodu, a to z kolei gwarantuje, że przygotowane danie będzie smaczne i doskonałej jakości.

więcej
  • Jak letnie napoje wpływają na twoje zęby? Uważaj na ukryty cukier

    Jak letnie napoje wpływają na twoje zęby? Uważaj na ukryty cukier

    Sezon urlopowy to czas kiedy szczególnie folgujemy sobie z jedzeniem oraz wypijamy duże ilości zimnych, słodzonych napojów. Rzecz tyczy się nie tylko napojów gazowanych czy drinków, ale również z pozoru ich zdrowszych zamienników. Dentyści doradzają, na co lepiej uważać, aby z wakacji nie wrócić z próchnicą.

    więcej
  • Wegetarianizm – hit czy mit?

    Wegetarianizm – hit czy mit?

    Wegetarianizm z roku na rok zdobywa coraz więcej zwolenników. Przez niektórych traktowany jest jako moda, dla innych sposób na zdrowy styl życia i szczupłą sylwetkę. Jednak eliminacja mięsa, ryb i niektórych produktów odzwierzęcych, niekoniecznie oznacza natychmiastową utratę kilogramów. Czy wegetarianizm może pozytywnie wpłynąć na zdrowie? A może to tylko ślepe podążanie za trendami? Na te i inne pytania odpowiadają eksperci.

    więcej
  • Czy cukrzycy trzeba się bać?

    Czy cukrzycy trzeba się bać?

    Cukrzyca - to słowo wśród wielu osób wywołuje strach. Nawet sami diabetycy odczuwają obawy, że insulinoterapia łączy się z trudnościami i pogorszeniem jakości życia. Brak leczenia może natomiast skutkować poważnymi problemami z sercem, wzrokiem, nerkami, a także może prowadzić do udaru mózgu. Jak powinno wyglądać skuteczne leczenie cukrzycy?

    więcej
  • Po co nam gluten?

    Po co nam gluten?

    Cieszy się wyjątkowo złą sławą. Gluten uznawany jest za sprawcę większości schorzeń. Niestrawność, wzdęcia, złe samopoczucie, brak siły to najczęstsze dolegliwości, które błędnie kojarzymy właśnie z jedzeniem tego składnika. Czas na dobre rozprawić się z tymi stereotypami. Bierzemy gluten w obronę i sprawdzamy, do czego jest nam potrzebny.

    więcej
  • W twojej plombie może kryć się rtęć

    Rtęci nie znajdziemy już w termometrach ale nadal możemy znaleźć ją w naszych zębach. Amalgamaty są jednym ze sposobów zabezpieczenia ubytków próchnicowych. Wypełnienia amalgamatowe mają ostatecznie zniknąć z gabinetów do 2030 roku. Z uwagi na ich szkodliwość warto rozważyć jak najszybsze usunięcie takich wypełnień. Należy jednak zrobić to bezpiecznie.

  • Letnie inspiracje kuchenne z „Lubię Kaszę”

    Lato to wyjątkowa pora roku, która obfituje w świeże i lokalne produkty, co sprzyja eksperymentowaniu w kuchni - zupa z rzodkiewek z jęczmienną, cukiniowe placki z kaszą owianą i wędzonym pstrągiem, pęczak ze szparagami oraz botwiną, czy deserowe jaglane babeczki z truskawkami. Trzy ambasadorki 5. edycji kampanii „Lubię kaszę" zachęcają do udania się w kulinarną podróż po nowych smakach i niebanalnych połączeniach sezonowych warzyw i owoców z polską kaszą.

  • Niezwykła moc światła.

    Czy światło może odmładzać i leczyć? Wszyscy znamy pozytywny wpływ światła słonecznego na samopoczucie. Zimą z utęsknieniem czekamy na letnie miesiące, kiedy dzień jest długi. Mieszkańcy państw o wysokim poziomie nasłonecznienia statystycznie są bardziej szczęśliwi od pozostałych. Przebywanie na słońcu sprawia, że osoby z problemami skórnymi zauważają poprawę stanu ich cery, a te cierpiące na depresję czują się zdecydowanie lepiej. Dlaczego światło jest tak ważnym elementem naszego życia? Jak można w pełni wykorzystać jego moc?

  • Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?

    Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego WUM. Przebadali dostępne na rynku produkty do smarowania pieczywa i kostki do pieczenia. Efekt?

  • Czy oglądanie bajek faktycznie pogarsza wzrok twojego dziecka?

    Ewolucja nie przygotowała nas do nieustannego wpatrywania się w ekrany monitorów czy smartfonów - a do takich zachowań zmusza nas życie w XXI w. Ciągła praca „u boku" technologii zakorzeniła się w naszym stylu życia na tyle mocno, że bez problemu akceptujemy ją na wszystkich płaszczyznach życia, nawet jako element wychowywania dzieci. Czy zezwalanie dziecku na oglądanie bajek przed telewizorem czy tabletem w ciągu dnia to zawsze dobry pomysł? Odpowiada Marek Jakubowicz, optyk i wiceprezes Krajowej Rzemieślniczej Izby Optycznej.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 77

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter