a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Niedziela, 19 sierpnia 2018
Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Kuchnia i zdrowie

Sekrety zapiekanki

Sekrety zapiekanki

Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego – wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. Danie świetnie przechowuje się na drugi dzień, a po skończonym obiedzie mamy niewiele zmywania, bo zapiekanka to typowe danie jednogarnkowe.

więcej
  • Niepłodność to nie wyrok

    Niepłodność to nie wyrok

    Posiadanie dziecka to dla wielu par najważniejszy element i cel związku. Natura sprawia, że rodzicielstwo jest szczególnie ważne dla kobiet. Niestety, różne czynniki cywilizacyjne i zdrowotne coraz częściej wywołują zmiany i zaburzenia prowadzące do niepłodności żeńskiej.

    więcej
  • Babeczki jaglane z jesienną śliwką

    Babeczki jaglane z jesienną śliwką

    Po obfitych świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygnacji ze słodkości – wystarczy trochę kulinarnej fantazji i 20 minut, żeby przygotować pyszny, a co najważniejsze – wartościowy deser, który uprzyjemni popołudniową kawę z rodziną czy przyjaciółmi.

    więcej
  • Wegetarianizm – z czym to się je?

    Wegetarianizm – z czym to się je?

    11 stycznia obchodziliśmy Dzień Wegetarian – ludzi, którzy świadomie zrezygnowali z jedzenia mięsa z powodów etycznych. Ilu ich jest? Według badań przeprowadzonych przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini we wrześniu 2013 r. okazało się, że już 3,2% Polaków to jarosze. Na czym polega ta dieta i filozofia? Czym zastąpić mięso, aby poziom żelaza w organizmie był odpowiedni? Agnieszka Piskała z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo" oswaja wegetarianizm i tłumaczy główne założenia.

    więcej
  • Zimno, zimniej - czas na dania duszone

    Zimno, zimniej - czas na dania duszone

    Teraz, gdy temperatury spadają poniżej sera, a zanim wyjdziemy z domu, zakładamy nasze najcieplejsze kurtki i płaszcze, coraz chętniej jemy ciepłe, pożywne dania mięsne, m.in. dania duszone. Jak je przygotować? Oto kilka porad szefa kuchni oraz sprawdzone przepisy.

    więcej
  • Rokitnik - wybitne właściwości zdrowotne na wyciągnięcie ręki

    Rokitnik nieśmiało wkracza na rynek spożywczy i kosmetyczny, skupiając wokół siebie coraz większe rzesze zwolenników. Wszystko dzięki swoim wyjątkowym i fenomenalnym właściwościom, które sprawiają, że rokitnik jest jedną z najbardziej wartościowych roślin na świecie.

  • Poranna dawka kofeiny – dlaczego kawa nas pobudza?

    Najlepsza metoda na stres i zmęczenie? Pyszna kawa! Co takiego jest w kofeinie, że ma moc, by nas pobudzić, dodać nam energii i rozwiać rano resztki snu?

  • Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni

    Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. Jak je przyrządzać? Oto niezbędne wskazówki.

  • Jak oliwa z oliwek wpływa na organizm człowieka

    Oliwa z oliwek już w mitologii nazywana była "złotym płynem", stanowiąc symbol odporności i witalności. Znajdowała ona swoje powszechne zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także do pielęgnacji ciała. Współcześnie, niektóre jej korzystne właściwości wciąż pozostają przez nas nieodkryte i niedocenione. Właśnie dlatego Olitalia – marka jednego z największych producentów oliwy we Włoszech – podpowiada, jak najlepiej wykorzystać cenne składniki tego wartościowego produktu.

  • Zimą gotujmy zupy

    W czasach młodości naszych babć i rodziców zupa była obowiązkową częścią każdego obiadu. Choć zwyczaj ten dziś powoli odchodzi w niepamięć, to zupy wciąż powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach. Jest to szczególnie ważne zimą, ze względu na rozgrzewające i dietetyczne właściwości tego dania.

1 ...96|97|98|99|100|101|102|103|104|105

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter