a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 24 listopada 2017
Imieniny: Emmy, Flory, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Kuchnia i zdrowie

Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca - czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych - tych najbardziej wartościowych. Świetnym pomysłem na połączenie tego co zdrowe i pożywne są jesienne zapiekanki. Niezliczona ilość kolorów na talerzu, wyborny smak oraz oszczędność czasu i pieniędzy. Przepisy na najlepsze zapiekanki poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Do dzieła!

więcej
  • 5 nawyków, które niszczą kolana. Jak z nimi walczyć?

    5 nawyków, które niszczą kolana. Jak z nimi walczyć?

    Kolana to stawy, na których codziennie spoczywa ciężar całego ciała. Zwykle nie poświęcamy im dużo uwagi i zauważamy dopiero w momencie, gdy zaczynają nas zawodzić. Problemy z nimi mogą dotknąć zarówno osoby prowadzące siedzący tryb życia, jak i te, które aktywnie uprawiają sporty. Które z codziennych nawyków najbardziej im szkodzą?

    więcej
  • Cebula – daj się zaskoczyć!

    Cebula – daj się zaskoczyć!

    Ma szerokie zastosowanie w kuchni - dzięki swoim walorom smakowym ciężko wyobrazić sobie bez niej wielu zarówno tradycyjnych, jak i bardziej wyrafinowanych potraw. Przygotowywana na wiele sposobów - gotowana, marynowana, karmelizowana, przyrządzana na ruszcie czy patelni grillowej. Często wykorzystywana jest jako dodatek w celu nadania potrawie charakteru. Warto wiedzieć, że smaczne danie można przygotować też z cebulą w roli głównej. Przekonaj się sam!

    więcej
  • CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

    CZY WIESZ GDZIE SZUKAĆ WITAMINY C?

    Witamina C - myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu przeziębień. I słusznie, ponieważ wspomaga działanie systemu odpornościowego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że pełni też inne ważne funkcje w organizmie ludzkim, który sam nie potrafi jej gromadzić. Dlatego właśnie konieczne jest codzienne dostarczanie sobie witaminy C z pożywieniem. Podstawowym jej źródłem w naszej diecie powinny być warzywa i owoce oraz ich przetwory, np. soki.

    więcej
  • Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera  i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Jesienne dania wcale nie muszą być nudne ani ciężkie. Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekawe sposoby na wykorzystanie znanych nam produktów. Jak połączyć zagraniczną kulturę z polskimi smakami? Wystarczy wykorzystać zasoby domowej spiżarni i sięgnąć po odpowiednią kompozycję ziół i przypraw - przekonuje Szef Kuchni marki Kamis - Maciej Wawryniuk.

    więcej
  • Polskie dzieci mają coraz większy problem z nadwagą i otyłością. W walce z problemem potrzebna jest pomoc szkół i wsparcie finansowe

    Według statystyk Instytutu Matki i Dziecka już co trzecie polskie dziecko zmaga się z nadwagą lub otyłością. Sukcesy polskich sportowców pomagają wypromować sport, aktywność i zdrowe odżywianie wśród młodzieży, ale potrzebne jest również zaangażowanie szkół, rodziców i wsparcie finansowe - zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Akcja Drużyna Energii, która wystartowała w tym tygodniu, ma na celu dotrzeć do szkół z całej Polski i zachęcić młodzież do ruchu w zupełnie niestandardowy sposób, tzn. dzięki mediom społecznościowym.

  • KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ POLSKĘ ŁĄCZYMY REGIONALNE PRZYSMAKI Z MAKARONEM

    Makaron ma swoich fanów na całym świecie i wśród różnych grup. Lubią go dzieci i dorośli, doceniają wielbiciele kuchni klasycznej i nowatorskiej. Inspiruje kulinarnych mistrzów. Jest doskonały dla każdego i pod każdą szerokością geograficzną! Także w Polsce cieszy się uznaniem od Bałtyku aż do Tatr. Czy wszędzie smakuje tak samo? Makaron tak, ale łącząc go z regionalnymi dodatkami możemy stworzyć nieograniczony wachlarz kulinarnych inspiracji. Na przykład nad morzem znakomicie smakować będzie z rybą, w górach z tradycyjnym oscypkiem, a na Lubelszczyźnie z grzybami i dziczyzną. Z okazji Światowego Dnia Makaronu przedstawiamy przegląd dań z makaronem z regionalnymi dodatkami pochodzącymi z różnych zakątków Polski.

  • Co dziesiąty Polak z nowotworem krwi ma szpiczaka. Dzięki nowoczesnym terapiom z choroby śmiertelnej stanie się chorobą przewlekłą

    Szpiczak plazmocytowy, jeden z najczęściej występujących nowotworów krwi, który na naszych oczach z choroby śmiertelnej staje się chorobą przewlekłą. Nowoczesne terapie są w stanie wydłużyć życie chorych nawet o kilka lat oraz zminimalizować negatywny wpływ leczenia na organizm. Jednak ta najbardziej przełomowa metoda leczenia nie jest dostępna w Polsce.

  • Śniadanie na słodko na dobry początek dnia!

    Poranne wstawanie z łóżka nie należy do najprzyjemniejszych czynności. Dźwięk budzika i świadomość, że trzeba iść do pracy lub szkoły zwykle nie napawa nas optymizmem. Dobrym pomysłem na umilenie sobie ciężkiego poranka jest przygotowanie śniadania na słodko. Pełen zdrowych, a jednocześnie smacznych owoców posiłek nie tylko poprawi humor, ale i szybko zniweluje senność.

  • Po czym można dostać zatrucia pokarmowego?

    Nasze zwyczaje żywieniowe uległy znacznej zmianie. Coraz częściej zamiast samodzielnie przygotowywać posiłki w domu, jemy w restauracjach i barach. Popularnością cieszą się także food trucki, dzięki którym zjeść można w przeróżnych, często nieoczywistych, miejscach. Jedzenie na mieście to duże ułatwienie, ale powinniśmy pamiętać, że nie mając kontroli nad przygotowaniem posiłku, możemy nabawić się problemu. Bywa bowiem, że dosyć szybko - bo już po kilku godzinach - żałujemy tej decyzji, zwłaszcza jeśli dotknie nas biegunka, będąca częstym objawem zatrucia pokarmowego.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 96

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter