a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 24 kwietnia 2017
Imieniny: Aleksandra, Horacego, Grzegorza

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia i zdrowie

Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

Wzrok to zmysł, który ma wpływ praktycznie na każdą dziedzinę naszego życia - również na kwestie żywieniowe. Potrawy, które nam się podobają i wyglądają apetycznie, po prostu bardziej nam smakują. Jak zatem komponować i serwować posiłki, aby pobudzały nasz apetyt już „od pierwszego wejrzenia"?

więcej
  • Twój głos pracuje – nie pozwól, aby uwiązł Ci w gardle!

    Twój głos pracuje – nie pozwól, aby uwiązł Ci w gardle!

    Straciłem głos, głos uwiązł mi w gardle, nie mogłem wykrztusić ani słowa, odebrało mi mowę - kto nie zna takich wypadków z autopsji? W dzisiejszym świecie wszechobecnej komunikacji głos stanowi jedno z głównych, bądź główne, narzędzie pracy w 80-90% zawodów. Przesłaniem Światowego Dnia Głosu, obchodzonego 16 kwietnia, jest podkreślenie znaczenia istoty głosu oraz uwrażliwienie na przeciwdziałanie chorobom narządu głosu.

    więcej
  • Zdrowe drugie śniadanie

    Zdrowe drugie śniadanie

    Często nie zastanawiamy się nad naszym drugim śniadaniem. Biorąc je z domu chwytamy za jogurt lub serek - gotowe produkty, które nie wymagają od nas przygotowania. W chwilach, kiedy lodówka jest pusta, ratujemy się pobliskim sklepem lub stołówką w pracy. Wtedy najczęściej bierzemy kanapkę, nie zawsze zdrową i nie zawsze dostarczającą nam tyle energii, ile potrzebujemy podczas pracy. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, których przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a urozmaicą nasze codzienne menu.

    więcej
  • Wiosna w pełni – uważaj na kleszcze!

    Wiosna w pełni – uważaj na kleszcze!

    Wiosną i latem więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu: spacerując, biegając i jeżdżąc na rowerze. Należy pamiętać, że narażeni jesteśmy na kontakt z kleszczami, które aktywne są od wczesnej wiosny. Warto pomyśleć o odpowiednich szczepieniach ochronnych.

    więcej
  • Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

    Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

    Niezwykle popularną przystawką kuchni Bliskiego Wschodu jest hummus. To delikatna i aksamitna w smaku pasta przygotowana z ciecierzycy oraz nasion sezamu. Zawiera duże ilości błonnika oraz białka roślinnego, dlatego bardzo dobrze sprawdza się w diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. To idealny dodatek do śniadania, kolacji czy dania głównego.

    więcej
  • Czy wiesz, jak zmniejszyć ryzyko alergii u dziecka?

    Wiosna - coraz dłuższe i cieplejsze dni, słońce, za którym tęskniliśmy od złotej polskiej jesieni, radujące oko kwiaty, zieleniące się drzewa. Większość z nas najpierw czeka na nią z niecierpliwością, później cieszy się każdą kolejną chwilą na świeżym powietrzu. Niestety, alergicy widzą wiosnę zupełnie inaczej - czas pylenia roślin to okres nieustającego kichania i łzawienia. Nie o takiej przyszłości marzy mama dla swojego maluszka. Czy alergiom można zapobiec?

  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Makaron z pudełka, przekąski od Pana Kanapki, ciastka a może lunch na mieście - serwis rekrutacyjny MonsterPolska.pl postanowił sprawdzić, jak Polacy odżywiają się w pracy.

  • Braki w uzębieniu częstą przyczyną zapadnięcia się policzków i powstawania zmarszczek

    Protetycy alarmują, osoby z niepełnym uzębieniem poprzez nieprawidłowe rozdrabnianie pokarmów mają spore problemy z układem trawiennym, często skarżą się na uciążliwe bóle głowy, szyi, trzaski w stawach, szumy uszne i zgrzytanie zębami. Do tego dochodzą także defekty estetyczne, bo skóra i mięśnie twarzy z powodu braku podparcia na zębach, brzydko się zapadają, tworzy się tzw. odwrotny uśmiech, pogłębiają się bruzdy wargowe i powstają zajady.

  • Wiosennie – soki i musy owocowo-warzywne

    Wiosna to czas odnowy i przypływu energii do działania! Znajomi wyruszają na spacery do lasu, sąsiedzi zaczęli wiosenne porządki, koleżanki z pracy już umawiają się na wspólne bieganie. A Ty? Nawet nie zabrałaś się za noworoczne postanowienia... Jak z pomocą 100% soków i musów owocowo-warzywnych obudzić się z zimowego snu i w końcu wziąć się do działania? - radzi dietetyk Zuzanna Antecka.

  • Światowa Organizacja Zdrowia zaleca spożywanie 1–2 jaj dziennie. Zapobiegają one rozwojowi chorób cywilizacyjnych, wspomagają układ nerwowy i narząd wzroku

    Rocznie Polacy spożywają ponad 10 miliardów jaj. Zdaniem specjalistów do spraw żywienia, jajka są źródłem cennych substancji odżywczych, między innymi pełnowartościowego białka, witamin, żelaza, kwasu foliowego, choliny czy luteiny. Badania pokazują, że regularne ich spożywanie zapobiega rozwojowi wielu chorób cywilizacyjnych, m.in. otyłości, nadciśnienia i cukrzycy.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 53

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter