a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 24 listopada 2017
Imieniny: Emmy, Flory, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

Ryba w roli głównej

Ryba w roli głównej

Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O walorach i sposobach przygotowania ryb opowiada Patryk Kotarba, szef kuchni Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój **** Medical Spa&Wellness.

więcej
  • BOTWINKA I MAKARON – IDEALNY DUET NA LATO

    BOTWINKA I MAKARON – IDEALNY DUET NA LATO

    Botwinka to jedno z warzyw, na które czekamy cały rok. Lubimy ją za pyszny smak oraz intensywny kolor, którym urozmaica wiosenno-letnie menu. Zwykle podawana jest w postaci zupy o takiej samej nazwie. Jednak z botwinki może powstać o wiele więcej smacznych potraw. Połączona z wysokiej jakości złocistym makaronem stworzy na naszym stole idealny letni duet, pełen energii i wartościowych składników odżywczych.

    więcej
  • Letnie wypieki – w owocowej odsłonie

    Letnie wypieki – w owocowej odsłonie

    Truskawki, maliny, borówki, czereśnie, gruszki, jabłka... skarbów lata nie sposób wymienić. Kolorowe, soczyste, a przy tym... pyszne! Sezonowe owoce to niezbędny składnik letnich wypieków. Uroczysta kolacja, poobiedni deser albo chwila słodkiej przyjemności w pracy? Każdy znajdzie swój ulubiony przepis na doskonałe ciasto z owocami.

    więcej
  • Prosty sposób na lekkie dania z udziałem bulionu

    Prosty sposób na lekkie dania z udziałem bulionu

    Potrawy na bazie bulionów to podstawa polskiej kuchni. Z ich udziałem powstają tradycyjne zupy, sosy i duszone mięsa, jak też dania bardziej nowatorskie, jak np. risotto. Jednak często, kiedy przychodzą ciepłe dni, ze stołów znikają nasze ulubione przysmaki. Kojarzą się bowiem z potrawami rozgrzewającymi, bardziej kalorycznymi. Tymczasem wcale tak nie musi być! Na bazie bulionu można zrobić także lekkie, klarowne zupy, pyszne chłodniki czy inne dania pełne wiosennych, świeżych produktów. Brak czasu na przygotowanie aromatycznego wywaru też nie jest już przeszkodą. Marka Krakus przygotowała innowacyjny koncentrat bulionu warzywnego. Jego płynna forma zapewnia szybkość wykonania potrawy, a tradycyjna formuła - znany i lubiany smak. To produkt bez konserwantów, zagęstników i glutaminianu sodu, a to z kolei gwarantuje, że przygotowane danie będzie smaczne i doskonałej jakości.

    więcej
  • Wegetarianizm – hit czy mit?

    Wegetarianizm – hit czy mit?

    Wegetarianizm z roku na rok zdobywa coraz więcej zwolenników. Przez niektórych traktowany jest jako moda, dla innych sposób na zdrowy styl życia i szczupłą sylwetkę. Jednak eliminacja mięsa, ryb i niektórych produktów odzwierzęcych, niekoniecznie oznacza natychmiastową utratę kilogramów. Czy wegetarianizm może pozytywnie wpłynąć na zdrowie? A może to tylko ślepe podążanie za trendami? Na te i inne pytania odpowiadają eksperci.

    więcej
  • Po co nam gluten?

    Cieszy się wyjątkowo złą sławą. Gluten uznawany jest za sprawcę większości schorzeń. Niestrawność, wzdęcia, złe samopoczucie, brak siły to najczęstsze dolegliwości, które błędnie kojarzymy właśnie z jedzeniem tego składnika. Czas na dobre rozprawić się z tymi stereotypami. Bierzemy gluten w obronę i sprawdzamy, do czego jest nam potrzebny.

  • Letnie inspiracje kuchenne z „Lubię Kaszę”

    Lato to wyjątkowa pora roku, która obfituje w świeże i lokalne produkty, co sprzyja eksperymentowaniu w kuchni - zupa z rzodkiewek z jęczmienną, cukiniowe placki z kaszą owianą i wędzonym pstrągiem, pęczak ze szparagami oraz botwiną, czy deserowe jaglane babeczki z truskawkami. Trzy ambasadorki 5. edycji kampanii „Lubię kaszę" zachęcają do udania się w kulinarną podróż po nowych smakach i niebanalnych połączeniach sezonowych warzyw i owoców z polską kaszą.

  • Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?

    Czy masła i margaryny są zdrowe i dobre dla ludzkiego organizmu? To sprawdzili eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego WUM. Przebadali dostępne na rynku produkty do smarowania pieczywa i kostki do pieczenia. Efekt?

  • Fleksitarianizm - Zdrowy wybór

    Nasze zdrowie, samopoczucie i wygląd w ogromnym stopniu zależy od tego, co jemy. Warto przyjrzeć się swojej diecie, żeby wykluczyć lub chociaż ograniczyć niezdrowe produkty, co jest dobrym sposobem na zmianę sposobu odżywiania. Planując zmianę diety na zdrowszą można rozważyć też zmniejszenie ilości spożywanego mięsa. Tu z pomocą przychodzi jeden z popularniejszych ostatnio trendów żywieniowych - fleksitarianizm.

  • Dieta? Z przyjemnością!

    Dieta odchudzająca zazwyczaj kojarzy nam się z wyrzeczeniami, liczeniem kalorii i niesmacznym jedzeniem. Ciągłe nakazy i zakazy szybko nas zniechęcają i wracamy do swoich starych nawyków żywieniowych. Ale czy to prawda, że będąc na diecie musimy odmawiać sobie wszystkiego?

  • Co jeść podczas upałów?

    W upalne dni, kiedy w mieszkaniach panuje zaduch, wcale nie mamy ochoty na jedzenie albo przeciwnie - jedlibyśmy wyłącznie zimne lody i pili napoje prosto z lodówki. Żadne z tych rozwiązań nie jest dobre dla naszego organizmu. Wręcz przeciwnie - szczególnie wtedy musimy zadbać o dobrze skomponowane menu oparte na składnikach o właściwościach chłodzących, których - na szczęście - w lecie, wśród produktów sezonowych, jest pod dostatkiem.

  • Pić albo nie pić, czyli co z tym mlekiem?

    Spór o mleko trwa od dobrych kilku lat. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez wypicia białej kawy czy zjedzenia porannej owsianki. Cenimy je za smak i wartościowe składniki, ale... nie brakuje też głosów, że mleko jednak bardziej szkodzi niż pomaga. Według jego przeciwników jest to produkt całkowicie zbyteczny i wręcz niezdrowy, który łatwo zastąpić np. napojami roślinnymi. Jak to jest w rzeczywistości? Odpowiada lekarz Anna Żelechowska.

1 ...5|6|7|8|9|10|11|12|13|14... 36

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter