Czwartek, 22 czerwca 2017
Imieniny: Pauliny, Flawiusza, Agenora

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

Powitaj wiosnę lekką przekąską! Przepis na chrupiące ruloniki ze szpinakiem i migdałami

Powitaj wiosnę lekką przekąską! Przepis na chrupiące ruloniki ze szpinakiem i migdałami

Po długiej i ponurej zimie wreszcie przyszedł czas na wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Rozkwitające pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe.

więcej
  • SŁODKO I WYTRAWNIE –  DWIE ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE KULINARNE

    SŁODKO I WYTRAWNIE – DWIE ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE KULINARNE

    więcej
  • 5 powodów, dla których Złotych Owoców nie może zabraknąć w Twojej torebce

    5 powodów, dla których Złotych Owoców nie może zabraknąć w Twojej torebce

    Co skrywa każda kobieca torebka jest owiane tajemnicą. Nie ma znaczenia jej wielkość, bo zawsze znajdzie się miejsce na najpotrzebniejsze przedmioty. Oczywiście warto mieć zawsze z sobą również zdrową i smaczną przekąskę, która stanie się nieoceniona w wielu codziennych sytuacjach. Poznaj 5 powodów, dla których Złotych Owoców, czyli miechunki peruwiańskiej, nie może zabraknąć w Twojej torebce.

    więcej
  • Przepis na tagliatelle  z groszkiem i suszonymi pomidorami

    Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidorami

    Pasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu kształtach oraz wymiarach, a także ma różną twardość, rodzaj nacięcia czy odcień, przez co można dopasować go do każdej potrawy. Cannelloni, farfalle, penne – to tylko niektóre rodzaje włoskich makaronów. Jednym z najbardziej popularnych jest tagliatelle, który idealnie komponuje się z wieloma rodzajami sosów i większością dodatków.

    więcej
  • Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

    Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

    Bajgle to tradycyjne żydowskie pieczywo, które znane jest od XVII wieku. Według zachowanych zapisków, bajgiel został po raz pierwszy upieczony w Krakowie. Od tamtej pory jego popularność stawała się coraz większa. Obecnie z ich wyrobu słynie Nowy Jork. Te znane oponki są doskonałym sposobem na oryginalne i pożywne śniadanie, które możemy chwycić w rękę i zjeść w drodze. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, które urozmaicą poranną rutynę.

    więcej
  • 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym

    Najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To ono dostarcza nam siły i energii od rana oraz wpływa pozytywnie na nasz nastrój i koncentrację. Prawidłowo skomponowane śniadanie powinno składać się przede wszystkim z produktów bogatych w węglowodany oraz białka, a w mniejszej ilości w tłuszcze. Te wywodzące się z kuchni orientalnej zawierają duże ilości błonnika roślinnego, dlatego warto pamiętać o nich podczas komponowania porannego posiłku. Eksperci marki Jasmeen przygotowali specjalne 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym dla całej rodziny.

  • Czy wegetarianizm to przyszłość?

    Bycie wege stało się jednym z gorących trendów żywieniowych i wpisało się jako styl życia wielu ludzi – jest to też widoczne zarówno w domowym menu, jak i w restauracjach. Nic w tym dziwnego – jarosze chwalą sobie dobre samopoczucie, smukłą sylwetkę, a także odkrywanie nowych horyzontów kulinarnych. Czy to oznacza, że za kilka lat wszyscy będziemy dążyli do ograniczenia,
    a nawet całkowitego wykluczenia mięsa z diety? Czy wegetarianizm ma szansę „zawładnąć” żywieniowym światem?

  • Super żywność po polsku – dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia

    Marzec i kwiecień to te miesiące w roku, kiedy organizm jest szczególnie osłabiony – o objawy przesilenia wiosennego, będącego wynikiem niedoboru witamin, nietrudno. Właśnie w tym czasie potrzebujemy prawdziwego zastrzyku naturalnych składników. Z pomocą przychodzi nam promowana przez gwiazdy fitness – super żywność. My proponujemy ją w wersji po polsku.

  • Beata Sadowska otworzyła w Gdańsku kawiarnię. Można w niej zjeść wegańskie i bezglutenowe ciasta

    W kawiarni Beaty Sadowskiej znaleźć można przede wszystkim zdrowe, dietetyczne ciasta, a już niedługo także sałatki i potrawy na bazie kaszy. Gwiazda jest zachwycona swoją nową działalnością. Twierdzi, że zdrowe żywienie ludzi daje jej niezwykłą satysfakcję.

  • Kolumbijskie smaki w Twojej kuchni – przepisy na dania z kolumbijską nutą

    Kolumbijska kuchnia jest różnorodna, pełna smaków i aromatów, przede wszystkim dlatego, że powstała w wyniku przenikania się różnych kultur: tradycyjnej kuchni prekolumbijskiej z kuchnią hiszpańską i afrykańską. Tę mieszankę smaków stworzyli napływający do Ameryki Południowej osadnicy z różnych stron świata. Różnorodność kolumbijskiej kuchni spowodowana jest również warunkami geograficznymi. Inne potrawy królują w okolicach Pacyfiku, inne w górskich rejonach Andów, jednak zawsze łączy je niepowtarzalny smak, który możesz odtworzyć w swojej kuchni.

  • Pikantne zupy na wiosenne przeziębienie

    Mimo tego, że wiosna już niedługo rozgości się za oknami, to słupek rtęci w termometrze nadal wydaje się być raz wyżej, raz niżej. Jest to najbardziej zdradliwy czas dla naszego zdrowia. Mimo świecącego słońca, nasz organizm po zimie jest osłabiony i łatwo łapie infekcje. Marka Kühne proponuje kilka przepisów na rozgrzewające zupy, które pomogą nam uniknąć przeziębienia.

  • Dieta, która wspomaga leczenie urazów

    Choć świadomość Polaków na temat roli właściwej diety w życiu w ciągu ostatnich lat systematycznie rośnie, wielu z nas wciąż nie zdaje sobie sprawy, na jak wiele aspektów oddziałuje nasze odżywianie. Jak się bowiem okazuje, prawidłowo zbilansowany jadłospis wpływa m. in. na proces gojenia ran. Dlatego też warto o nim pomyśleć już na kilka miesięcy przed planowanym zabiegiem ortopedycznym.

1 ...5|6|7|8|9|10|11|12|13|14... 24

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter