a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 24 listopada 2017
Imieniny: Emmy, Flory, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Na upalne dni – mrożona kawa czy herbata?

Na upalne dni – mrożona kawa czy herbata?

Latem, gdy temperatura sięga 30 stopni Celsjusza, często zastanawiamy się, w jaki sposób najlepiej nawodnić organizm. Szkodliwość słodkich napojów gazowanych jest większości z nas doskonale znana, stąd coraz częściej sięgamy po mrożone kawy czy herbaty domowej roboty. Pozostaje więc pytanie, którym z tych płynów lepiej jest orzeźwić się w trakcie upałów.

więcej
  • Ile z owocu znajdziemy w soku?

    Ile z owocu znajdziemy w soku?

    Zdaniem 89% polskich matek szklanka soku może stanowić jedną z zalecanych przez dietetyków 5 porcji owoców i warzyw.[1] Respondentki nie mylą się w tym względzie. Soki, podobnie jak owoce i warzywa zawierają witaminy oraz składniki mineralne i są produktami, które nie zawierają sztucznych dodatków, dlatego zgodnie z rekomendacjami Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ) szklanka soku (200 ml) jest wartościowym odpowiednikiem dla owoców i warzyw.

    więcej
  • Uważaj na tłuszcze trans – wyniki najnowszych badań

    Uważaj na tłuszcze trans – wyniki najnowszych badań

    Instytut Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego WUM w ramach kampanii edukacyjnej „Poznaj się na tłuszczach" rozpoczęli edukację społeczeństwa na temat zagrożeń dla zdrowia wynikających ze spożycia tłuszczów trans. Przebadano dostępne na rynku produkty do smarowania pieczywa, w tym margaryny i kostki do pieczenia. Polacy zyskają rzetelną wiedzę umożliwiającą im unikanie groźnych dla zdrowia substancji.

    więcej
  • Wytrawne naleśnikowe wariacje – w sam raz na śniadanie, obiad oraz kolację

    Wytrawne naleśnikowe wariacje – w sam raz na śniadanie, obiad oraz kolację

    Naleśniki to pomysł na szybki i prosty w wykonaniu posiłek, który idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Warto spróbować tych w wersji wytrwanej z dodatkiem orientalnych składników, takich jak hummus czy cieciorka. Dzięki nim na długo pozostaniemy syci i dostarczymy naszemu organizmowi wartościowych składników, takich jak białko czy błonnik pokarmowy.

    więcej
  • Polacy piją coraz więcej soków – już prawie litr miesięcznie

    Polacy piją coraz więcej soków – już prawie litr miesięcznie

    Konsumpcja soków owocowych w Polsce stale wzrasta. Jak pokazuje raport AIJN[1], Polacy wypili w 2016 roku 543 miliony litrów soków owocowych - czyli równowartość pojemności 217 basenów olimpijskich. Mimo stosunkowo małej konsumpcji, pozostajemy liderem spożycia tych produktów wśród krajów Europy Środkowo-Wschodniej. O tym, jakie zmiany zaszły w świadomości polskich konsumentów i dlaczego mówi dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska, Kierownik Pracowni Dietetyki Pediatrycznej Instytutu Pediatrii, UJ CM w Krakowie i ekspertka kampanii „Soki i musy - witaminy w SMART formie".

    więcej
  • Czy Polacy czytają etykiety?

    Etykiety produktów spożywczych swoim wyglądem zwracają uwagę konsumentów oraz pozwalają w ułamku sekundy rozpoznać markę i rodzaj produktu. Poza tymi cechami mają także istotną wartość informacyjną - na każdym opakowaniu widnieje bowiem skład produktu oraz tabela wartości odżywczych. Ale czy Polacy potrafią korzystać z danych, które widnieją na opakowaniach?

  • Polskę ogarnęła kulinarna rewolucja. Podpowiadamy, jak do niej dołączyć

    Polacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni, są otwarci na nowe smaki oraz lubią zaskakiwać znajomych i bliskich oryginalnymi potrawami. Osobom, których jeszcze nie ogarnęła kulinarna rewolucja podpowiadamy, jak dzięki 4 aktywnościom stać się jej częścią.

  • Przepis na tatara French Touch

    David Gaboriaud, szef kuchni, ekspert francuskiej kuchni, ambasador kampanii French Touch poleca:

  • Przepis na kaczkę French Touch

    Kuba Korczak, znawca polskiej kuchni i promotor polskich produktów regionalnych, ambasador kampanii French Touch poleca:

  • Francuskie inspiracje, czyli sposób na tartę owocową

  • Desery warte grzechu

    Lato to doskonały czas na lekkie desery z sezonowych owoców. Szybkie i proste w przygotowaniu będą królowały na naszych stołach. Eksperci marki Kühne przygotowali trzy przepisy, które warte są grzechu, a jedzone raz na jakiś czas, nie odbiją się negatywnie na naszej sylwetce.

  • Racuszki z krewetkami i jogurtem naturalnym

    Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

1 ...4|5|6|7|8|9|10|11|12|13... 36

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter