a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 22 września 2017
Imieniny: Maurycego, Tomasza, Joachima

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Grill w nowoczesnym wydaniu, jak sprawić, aby dania z grilla nie były nudne?

Grill w nowoczesnym wydaniu, jak sprawić, aby dania z grilla nie były nudne?

Czerwiec to miesiąc, w którym część z nas wydobywa przykurzonego nieco grilla, dzwoni po przyjaciół i robi grillową ucztę poza miastem. Dla niektórych jest to niemal tradycja i rodzaj święta spędzanego wśród najbliższych. Żeby jednak nieco urozmaicić tę tradycję wspólnego grillowania i zaskoczyć przyjaciół - zdradzimy Wam kilka świetnych przepisów na potrawy i dodatki, które będą śniły się waszym gościom do kolejnego grillowego spotkania.

więcej
  • Dodany cukier w soku owocowym – TO MIT!

    Dodany cukier w soku owocowym – TO MIT!

    Niewystarczająca wiedza konsumentów dotycząca cukrów zawartych w sokach owocowych przyczynia się do rozpowszechniania mitów na ten temat. Badania[1] wskazują, że 65% matek sądzi, że sok owocowy zawiera cukier dodany. Tymczasem cukier w soku owocowym pochodzi wyłącznie z owocu, z którego sok ten wyciśnięto!

    więcej
  • Wafle ryżowe wypierają drożdżówki

    Wafle ryżowe wypierają drożdżówki

    Ponad 25% konsumentów sięga po wafle ryżowe jako alternatywy dla drożdżówek i słodkich batonów. To wynik rosnącej wiedzy o braku tolerancji glutenu i zdrowym odżywianiu. Zmieniające się preferencje konsumentów wynikają ze zmiany przyzwyczajeń żywieniowych i naturalnego trendu „healthy lifestyle", który zauważalny jest od wielu lat na rynkach zagranicznych.

    więcej
  • Słodkie wypieki… bez glutenu!

    Słodkie wypieki… bez glutenu!

    Gluten, czyli białko roślinne występujące w pszenicy, jęczmieniu, życie i owsie, to składnik, który niektórzy eliminują ze swojej diety ze względu na wskazania medyczne, a inni kierując się przekonaniem, że dieta bez glutenu przynosi wiele korzyści dla organizmu. Niezależnie od tego jakie mamy motywacje - czy dieta bezglutenowa jest nudna i pozbawiona kulinarnych przyjemności? Absolutnie nie! Potwierdzają to sprawdzone przepisy na bezglutenowe słodkości.

    więcej
  • Pyszne lody na bazie zielonej herbaty

    Pyszne lody na bazie zielonej herbaty

    Zielona herbata to nie tylko bazowy składnik doskonałego naparu, ale również świetny produkt, dzięki któremu możemy stworzyć pyszne i orzeźwiające desery o niespotykanym smaku. Jednym z nich są lody orientalne, które w prosty sposób możemy przyrządzić samodzielnie w domowym zaciszu, jeśli będziemy mieli ochotę na coś słodkiego. Eksperci Ahmad Tea London przygotowali prosty przepis na ten pyszny deser.

    więcej
  • Które owoce nie pójdą nam w biodra?

    Ćwiartka średniej wielkości arbuza ma tyle samo kalorii co dziesięć garści truskawek. Pięć garści truskawek to tyle co średniej wielkości gruszka. Owoce są pełne witamin, po prostu pyszne i kuszą szczególnie teraz gdy są świeże. Jednak czy owoce faktycznie mogą być jedzone bez ograniczeń?

  • Śniadania Polaków mało urozmaicone. Posiłki spożywamy w pośpiechu i najczęściej zawierają niewielką ilością składników odżywczych

    Z badań wynika, że na pierwszy, bardzo ważny dla naszego organizmu, posiłek najczęściej wybieramy kilka standardowych przekąsek, jak chociażby kanapka z szynką czy żółtym serem. Dietetycy zachęcają, by urozmaicać swoją dietę i stawiać na przykład na koktajle owocowo-warzywne czy musli z orzechami. Im większe zróżnicowanie dań, tym większa szansa na dostarczenie organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

  • Zdrowe odżywianie receptą na efektywność

    Światowa Organizacja Zdrowia podaje, że istnieje ścisła zależność między odżywianiem, a produktywnością. Odpowiednio zbilansowana dieta gwarantuje zdrowie i wysoki poziom energii do działania. Na co więc należy zwrócić uwagę podczas przygotowywania posiłków i jedzenia, by czuć się lekko, pełnym wigoru i być efektywnym w pracy? Na te pytanie odpowiada dr Ewa Chojnowska, ekspert ds. odżywiania Human Power.

  • Lekkie przepisy na przyjęcie typu garden party

    Latem, kiedy pogoda za oknem zachęca do większej aktywności, chętniej spotykamy się z przyjaciółmi. Nie chcąc spędzać czasu w zamkniętych pomieszczeniach, wybieramy restauracyjne ogródki, parki, plaże lub przygotowujemy spotkania w formie garden party. To przyjęcia, na których królują lekkie przekąski, podawane w taki sposób, aby można je było zjeść na stojąco. Kilka przepisów na tego rodzaju dania, przygotowali eksperci marki Kühne.

  • Suplementacja młodych mam

    Niechciane kilogramy po ciąży to problem niejednej świeżo upieczonej mamy. Jak się pozbyć dodatkowych centymetrów? Doskonałą alternatywą dla wyniszczających i monotonnych diet jest Kreacja Ciała i Program Przemiany Metabolicznej. Nie tylko pozwoli uzyskać wymarzoną sylwetkę, ale również oczyści organizm ze zbędnych toksyn i poprawi jakość życia młodych mam.

  • Zdrowa żywność z Polski zdobywa światowe rynki

    Polska zajmuje szóste miejsce w Unii Europejskiej pod względem liczby producentów ekologicznej żywności. Znacznie poniżej średniej UE lokują się jednak wydatki polskich konsumentów na ekoprodukty. Dlatego wytwórcy znad Wisły nastawiają się na eksport.

  • Najlepszy na lato – chłodnik na dwa sposoby

    Zwykle latem nie mamy ochoty na ciężkostrawne, tłuste oraz kaloryczne dania, dlatego zastępujemy je lżejszymi posiłkami. W ciepłe dni doskonale sprawdzą się zupy podawane na zimno, czyli chłodniki. To proste w przygotowaniu potrawy, które nawodnią oraz orzeźwią organizm, a dodatkowo dostarczą potrzebnej w upały energii.

1 ...4|5|6|7|8|9|10|11|12|13... 31

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter