a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Czwartek, 22 czerwca 2017
Imieniny: Pauliny, Flawiusza, Agenora

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

Niezwykle popularną przystawką kuchni Bliskiego Wschodu jest hummus. To delikatna i aksamitna w smaku pasta przygotowana z ciecierzycy oraz nasion sezamu. Zawiera duże ilości błonnika oraz białka roślinnego, dlatego bardzo dobrze sprawdza się w diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. To idealny dodatek do śniadania, kolacji czy dania głównego.

więcej
  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Co Polacy jedzą w pracy?

    Makaron z pudełka, przekąski od Pana Kanapki, ciastka a może lunch na mieście - serwis rekrutacyjny MonsterPolska.pl postanowił sprawdzić, jak Polacy odżywiają się w pracy.

    więcej
  • Wiosennie – soki i musy owocowo-warzywne

    Wiosennie – soki i musy owocowo-warzywne

    Wiosna to czas odnowy i przypływu energii do działania! Znajomi wyruszają na spacery do lasu, sąsiedzi zaczęli wiosenne porządki, koleżanki z pracy już umawiają się na wspólne bieganie. A Ty? Nawet nie zabrałaś się za noworoczne postanowienia... Jak z pomocą 100% soków i musów owocowo-warzywnych obudzić się z zimowego snu i w końcu wziąć się do działania? - radzi dietetyk Zuzanna Antecka.

    więcej
  • Bądź o 5 kroków przed nadciśnieniem i chroń swoje serce

    Bądź o 5 kroków przed nadciśnieniem i chroń swoje serce

    Brak świadomości na temat zagrożenia, jakie niesie ze sobą ta choroba sprawia, że ogromna część z nas może mieć w przyszłości problemy z układem krążenia i pracą serca.

    więcej
  • Eksperci: polskie dzieci jedzą za słodko, za słono i za mało kolorowo

    Eksperci: polskie dzieci jedzą za słodko, za słono i za mało kolorowo

    Wiele osób doradza rodzicom w kwestii żywienia dzieci w okresie 1000 pierwszych dni życia, ale często te informacje są sprzeczne i to sprawia, że w diecie najmłodszych pojawiają się liczne błędy - mówią specjaliści z Instytutu Matki i Dziecka. Nieprawidłowości występują zarówno na etapie karmienia piersią, jak i rozszerzania diety (5.-12. miesiąc życia) czy żywienia dziecka po 1 roku życia. W trakcie rozszerzania diety istotna jest również jakość i bezpieczeństwo produktów podawanych dziecku.

    więcej
  • Wiosną postaw na zdrowie! 10 kroków do obniżenia „złego” cholesterolu

    Wiosenne porządki czas zacząć - także w swoim organizmie! Zmagasz się na co dzień z podwyższonym cholesterolem? Podejmij odpowiednie działania i zastanów się, co poprawić w swoim dotychczasowym jadłospisie, by wzmocnić swoje serce. Oto 10 najistotniejszych zasad, które należy wprowadzić w swojej diecie, by skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi.

  • Polacy coraz częściej korzystają z wielkanocnego cateringu. Dominują potrawy tradycyjne, przygotowane w innowacyjny sposób

    Dynamicznie rośnie rynek cateringu świątecznego. Z pomocy profesjonalnych kucharzy korzystają przede wszystkim firmy, ale coraz chętniej także osoby prywatne, którym brakuje czasu lub chęci, by przygotować własne potrawy na wielkanocny stół. Polacy wolny czas wolą spędzać z rodziną niż w kuchni. Popularnością cieszą się potrawy tradycyjne, choć przygotowane w nieco bardziej innowacyjny sposób.

  • Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

    Wielkanoc, to nie tylko czas rodzinnych spotkań przy świątecznym stole, ale również doskonały moment na przygotowanie dań z wiosenną nutą w tle. Tradycyjne wielkanocne smaki, czy może szczypta nowoczesności? Razem z pomysłami zebranymi z przepiśników babci, mamy i córki, podpowiadamy jakimi smakami najlepiej zaskoczyć gości podczas tegorocznych świąt.

  • Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówka

    Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

  • Wielkanocna lista słodkich przebojów

    Mazurki i baby - kolorowe, lukrowane, pełne fantazji - stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki", bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

  • Gra w kolory: żółty

    Ich sekretem są karotenoidy - to właśnie tym naturalnym barwnikom, żółte warzywa zawdzięczają swój słoneczny kolor. Te przeciwutleniacze nie tylko chronią same warzywa przed szkodliwym wpływem działaniem UV, lecz również stanowią ochronną tarczę dla każdego człowieka, który pamięta o nich w swoim codziennym jadłospisie.

  • Fast food na zdrowo

    Nadejście wiosny to dla wielu z nas motywacja do przejścia na dietę. Pierwszym krokiem ku smuklejsze sylwetce jest z reguły wyrzucenie z jadłospisu niezdrowych dań, takich jak pizza, hamburgery czy hot dogi. Dla wielbicieli tego rodzaju potraw nie jest to jednak łatwe i już po kilku dniach często przychodzi moment, w którym są bliscy złamania nowego postanowienia. Z pomocą przychodzi marka Kühne, która przygotowała kilka przepisów na... zdrowe fast foody.

12|3|4|5|6|7|8|9|10|11... 24

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter