a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Niedziela, 18 lutego 2018
Imieniny: Konstancji, Maksyma, Wiaczesława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Prawdziwa bomba o glutenie

Prawdziwa bomba o glutenie

Moda ma to do siebie, że wciąż się zmienia. W każdym sezonie pojawiają się nowe trendy. Dotyczy to również kwestii zdrowotnych. Co jeść? Czego unikać? Jakie sporty uprawiać? Po które suplementy diety sięgać? Gluten od dłuższego czasu zbiera żniwa czarnego PR-u. W tym sezonie najbardziej popularna jest błędna teza, że zakleja jelita. Przekonajcie się, dlaczego nie jest to prawda.

więcej
  • Przyprawy, które powinny znaleźć się w każdej zdrowej kuchni

    Przyprawy, które powinny znaleźć się w każdej zdrowej kuchni

    Kurkuma, cynamon i pieprz cayenne - to przyprawy, które niewątpliwie znalazłyby się w eliksirze młodości. O ile oczywiście zostałby on kiedykolwiek przygotowany. Mimo to warto pamiętać o cennych właściwościach tych substancji.

    więcej
  • Polacy piją coraz więcej herbaty. Popełniają jednak sporo błędów podczas jej przyrządzania

    Polacy piją coraz więcej herbaty. Popełniają jednak sporo błędów podczas jej przyrządzania

    Sztuka parzenia herbaty ma wielowiekową tradycję, a jej odpowiednie przyrządzenie sprawia, że jest ona pełna smaku i aromatu. Wiele osób na co dzień sięgających po ten napój nie wie jednak, jak wydobyć jego prawdziwe walory. Ważna jest umiejętność odpowiedniego parzenia.

    więcej
  • Niewielki błąd podczas przygotowywania espresso może znacząco zmienić jego smak. Liczy się głównie jakość kawy, sposób mielenia, czas parzenia i ciśnienie wody w ekspresie

    Niewielki błąd podczas przygotowywania espresso może znacząco zmienić jego smak. Liczy się głównie jakość kawy, sposób mielenia, czas parzenia i ciśnienie wody w ekspresie

    Espresso to esencja kawy zawarta w niewielkiej porcji. Wyróżnia je wyrazisty smak, intensywny aromat oraz ciemna barwa. Jego parzenie polega na przepuszczeniu pod ciśnieniem gorącej wody przez zmieloną kawę. Z pozoru sposób przygotowania wydaje się bardzo łatwy, jednak w rzeczywistości, aby otrzymać tradycyjne włoskie espresso, trzeba tworzyć je według ściśle określonych zasad.

    więcej
  • Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania z grzybami

    Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania z grzybami

    Każda pora roku rządzi się swoimi prawami - jesień to okres, kiedy w kuchni chętnie wykorzystujemy pachnące lasem, aromatyczne kapelusze. Wraz z nadejściem coraz krótszych dni rozpoczyna się bowiem sezon zbioru grzybów. Cenimy je za niepowtarzalny smak. Wykorzystywane już na dawnych szlacheckich stołach, stanowią bazę wielu narodowych dań.

    więcej
  • Kosz z owocami na każdą porę roku

    Kosz z owocami to idealny pomysł na prezent nie tylko dla najbliższych, ale także kontrahentów i pracowników. Oprócz oryginalności, dzięki której możemy tworzyć rozmaite kompozycje, wyróżniają je także pory roku. Sprzyja temu sezonowość owoców. Oto nasz przegląd koszy owocowych na każdą porę roku.

  • Pomidory i bakalie. Doskonałe połączenie smaków

    Najlepsze, te najsłodsze i najbardziej soczyste pomidory zaczynają królować na lokalnych straganach w sierpniu i wrześniu. To z nich powstają najsmaczniejsze przetwory, a także zupy krem czy doskonałe sosy. Sezonowe pomidory sprawdzą się również jako dodatek do zdrowych sałatek, a dlaczego warto je łączyć z bakaliami?

  • Drugie śniadanie dla malucha

    Regularność to podstawowa zasada żywienia kilkulatków - ich jadłospis powinien obejmować 5 posiłków w ciągu dnia. Przygotowanie zbilansowanego posiłku, który byłby na tyle atrakcyjny, by dziecko sięgnęło po niego podczas szkolnej przerwy to jednak nie lada wyzwanie.

  • Dania jednogarnkowe, czyli sposób na prosty i szybki obiad

    Spośród dań jednogarnkowych zdecydowany prym w kuchni wiodą zupy. Pichcenie z wykorzystaniem zaledwie jednego naczynia coraz częściej dotyczy również dań obiadowych, takich jak gulasz, leczo, risotto, a nawet kaszotto. Poszukując pomysłu na mało skomplikowany i apetyczny obiad szybko odkryjemy, że tradycja przyrządzania sycących i aromatycznych dań w jednym naczyniu ma znacznie dłuższą tradycję i sięga najdalszych zakątków świata. Jakich specjałów jednogarnkowych warto spróbować?

  • Smakołyki i desery pełne witamin!

    W dzisiejszych czasach większość z nas żyje w pośpiechu. Mamy mnóstwo spraw na głowie i setki rzeczy do załatwienia. Często brakuje nam czasu na zjedzenie posiłku powoli i w spokoju, przez co zdarza nam się sięgać po różnego rodzaju przekąski. Jak wybrać takie, które będą smaczne i jednocześnie łatwe w przygotowaniu? Jak skomponować wartościowe desery i pożywne przekąski, które będą stanowiły element zbilansowanej diety całej naszej rodziny - radzi Zuzanna Antecka, psycholog, specjalistka ds. żywienia i ekspertka kampanii „Soki i musy - witaminy w SMART formie".

  • W jaki sposób produkty zachowują świeżość bez konserwantów?

    Produkty o długim terminie przydatności do spożycia wielu osobom kojarzą się z konserwantami i szkodliwymi dodatkami. Istnieją jednak proste i bezpieczne metody, zapewniające zachowanie świeżości bez użycia substancji konserwujących. Jedną z takich metod jest pasteryzacja. W jaki sposób przebiega i jaki jest jej wpływ na wartości odżywcze produktów, które są jej poddawane? Warto poznać fakty by nie dawać zwodzić się mitom!

  • Lato na talerzu

12|3|4|5|6|7|8|9|10|11... 38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter