Piątek, 28 kwietnia 2017
Imieniny: Pawła, Walerii, Ludwika

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Wafle z masą kakaowo - orzechową

Wafle z masą kakaowo - orzechową

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

więcej
  • ZIELONA NAĆ PIETRUSZKI Superfood z Polski

    ZIELONA NAĆ PIETRUSZKI Superfood z Polski

    Zielona nać pietruszki jest źródłem wielu cennych składników odżywczych i warto ją wprowadzić do codziennej diety. W sezonie najlepiej używać świeżej, a poza nim postawić na suszoną, której kilka łyżeczek jest odpowiednikiem dużego pęczka. W sklepach jest już dostępna suszona Zielona Nać Pietruszki marki Zdrowe Pola, czyli 100% polska superżywność. Każde 200 g suszonego produktu powstaje z 2 kg świeżych warzyw.

    więcej
  • Wielkanocny mazurek i kuchenne triki eksperta

    Wielkanocny mazurek i kuchenne triki eksperta

    Propozycję na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel" Myszkiewicz - ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje tradycyjnego, świątecznego mazurka, ale z nieoczywistym, inspirującym nadzieniem serowo-cytrusowym. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!

    więcej
  • Dzień z kukurydzą – smacznie i zdrowo

    Dzień z kukurydzą – smacznie i zdrowo

    Kukurydza to jedna z najpopularniejszych roślin uprawnych na świecie. Zawiera mnóstwo składników odżywczych, niezbędnych człowiekowi witamin oraz kwasów omega-3. Jej małe ziarna mają smaczny, słodki smak i są wskazane dla osób będących na diecie g-free, czyli bezglutenowej. Kukurydzę można wprowadzić do codziennej diety na wiele różnych sposobów: jako bazę dań głównych, przekąskę czy dodatek do sałatek. Eksperci marki Sandra przygotowali menu na cały dzień z kukurydzą w roli głównej.

    więcej
  • Niekonwencjonalne połączenia smaków w codziennej kuchni… czyli przepisy na pyszne zupy

    Niekonwencjonalne połączenia smaków w codziennej kuchni… czyli przepisy na pyszne zupy

    Resztki jedzenia z poprzedniego dnia można wykorzystać do przygotowania zup. Nie musimy ograniczać się do klasycznej pomidorowej czy rosołu. Świat zup jest znacznie bogatszy. Aby nadać zupom bogatego smaku warto odważyć się doprawić je aromatycznymi przyprawami i ziołami. Pomysłowe przepisy na pyszne zupy poleca ekspert programu „Kulinarnie Mocni”, Szef Kuchni Kamis, Maciej Wawryniuk. Tak, jak edukatorom Banków Żywności podpowiada, jak przygotować smaczne i proste dania jednogarnkowe.

    więcej
  • Powitaj wiosnę lekką przekąską! Przepis na chrupiące ruloniki ze szpinakiem i migdałami

    Po długiej i ponurej zimie wreszcie przyszedł czas na wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Rozkwitające pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę. Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe.

  • SŁODKO I WYTRAWNIE – DWIE ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE KULINARNE

  • 5 powodów, dla których Złotych Owoców nie może zabraknąć w Twojej torebce

    Co skrywa każda kobieca torebka jest owiane tajemnicą. Nie ma znaczenia jej wielkość, bo zawsze znajdzie się miejsce na najpotrzebniejsze przedmioty. Oczywiście warto mieć zawsze z sobą również zdrową i smaczną przekąskę, która stanie się nieoceniona w wielu codziennych sytuacjach. Poznaj 5 powodów, dla których Złotych Owoców, czyli miechunki peruwiańskiej, nie może zabraknąć w Twojej torebce.

  • Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidorami

    Pasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu kształtach oraz wymiarach, a także ma różną twardość, rodzaj nacięcia czy odcień, przez co można dopasować go do każdej potrawy. Cannelloni, farfalle, penne – to tylko niektóre rodzaje włoskich makaronów. Jednym z najbardziej popularnych jest tagliatelle, który idealnie komponuje się z wieloma rodzajami sosów i większością dodatków.

  • Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

    Bajgle to tradycyjne żydowskie pieczywo, które znane jest od XVII wieku. Według zachowanych zapisków, bajgiel został po raz pierwszy upieczony w Krakowie. Od tamtej pory jego popularność stawała się coraz większa. Obecnie z ich wyrobu słynie Nowy Jork. Te znane oponki są doskonałym sposobem na oryginalne i pożywne śniadanie, które możemy chwycić w rękę i zjeść w drodze. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, które urozmaicą poranną rutynę.

  • 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym

    Najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To ono dostarcza nam siły i energii od rana oraz wpływa pozytywnie na nasz nastrój i koncentrację. Prawidłowo skomponowane śniadanie powinno składać się przede wszystkim z produktów bogatych w węglowodany oraz białka, a w mniejszej ilości w tłuszcze. Te wywodzące się z kuchni orientalnej zawierają duże ilości błonnika roślinnego, dlatego warto pamiętać o nich podczas komponowania porannego posiłku. Eksperci marki Jasmeen przygotowali specjalne 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym dla całej rodziny.

  • Czy wegetarianizm to przyszłość?

    Bycie wege stało się jednym z gorących trendów żywieniowych i wpisało się jako styl życia wielu ludzi – jest to też widoczne zarówno w domowym menu, jak i w restauracjach. Nic w tym dziwnego – jarosze chwalą sobie dobre samopoczucie, smukłą sylwetkę, a także odkrywanie nowych horyzontów kulinarnych. Czy to oznacza, że za kilka lat wszyscy będziemy dążyli do ograniczenia,
    a nawet całkowitego wykluczenia mięsa z diety? Czy wegetarianizm ma szansę „zawładnąć” żywieniowym światem?

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 19

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter