a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Piątek, 24 listopada 2017
Imieniny: Emmy, Flory, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Co było pierwsze – jajko czy przepis? Sposób na idealne jajko po benedyktyńsku

Co było pierwsze – jajko czy przepis? Sposób na idealne jajko po benedyktyńsku

Nieduże, proste w przygotowaniu i pełne najcenniejszych składników odżywczych jajko to obowiązkowy produkt w każdej kuchni. Zdecydowanie największą precyzją trzeba wykazać się przyrządzając jajko po benedyktyńsku, które wymaga cierpliwości i odpowiedniego wyczucia. Na szczęście istnieje prosty patent na to, jak uzyskać idealną konsystencję o ściętym białku i zamkniętym w jego wnętrzu płynnym żółtku.

więcej
  • Kulinarne grzybobranie: Z czym najlepiej łączyć grzyby?

    Kulinarne grzybobranie: Z czym najlepiej łączyć grzyby?

    Początki jesieni to zarazem wymarzony czas dla wielbicieli grzybowych specjałów. Pojawiające się coraz częściej w lasach borowiki, koźlarze, maślaki, podgrzybki, gąski i kurki to zaledwie początek długiej listy gatunków jadalnych. Z czym łączyć prawdziwki? Jak przyprawiać kurki? Jakie są najpopularniejsze sposoby przyrządzania grzybów? Okazuje się, że rozpoczynając kulinarną przygodę z daniami bazującymi na grzybach można odkryć wiele inspirujących i apetycznych zestawień.

    więcej
  • Grzybowa carbonara z żółtkiem

    Grzybowa carbonara z żółtkiem

    Michał „Magiel" Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje grzybową carbonarę z makaronem Lubella Spaghetti Pełne Ziarno - to świetny pomysł na szybki, rodzinny obiad lub wizytę niespodziewanych gości.

    więcej
  • Makaron, borowiki, estragon, białe wino i śmietana

    Makaron, borowiki, estragon, białe wino i śmietana

    Michał „Magiel" Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje borowiki połączone z makaronem Lubella Wstążki Długie, aromatycznym estragonem, białym winem i śmietaną to doskonała propozycja np. na uroczysty obiad czy eleganckie przyjęcie.

    więcej
  • Gruzja na talerzu

    Gruzja na talerzu

    Smaczna, różnorodna i aromatyczna? Taka jest właśnie kuchnia gruzińska. Zachwyca swoją prostotą i niecodziennym połączeniem smaków. W Gruzji kuchnia zajmuje szczególne miejsce w tradycji. Doceniana przez turystów z całego świata, jest coraz bardziej popularna również w Polsce.

    więcej
  • Prawdziwa bomba o glutenie

    Moda ma to do siebie, że wciąż się zmienia. W każdym sezonie pojawiają się nowe trendy. Dotyczy to również kwestii zdrowotnych. Co jeść? Czego unikać? Jakie sporty uprawiać? Po które suplementy diety sięgać? Gluten od dłuższego czasu zbiera żniwa czarnego PR-u. W tym sezonie najbardziej popularna jest błędna teza, że zakleja jelita. Przekonajcie się, dlaczego nie jest to prawda.

  • Przyprawy, które powinny znaleźć się w każdej zdrowej kuchni

    Kurkuma, cynamon i pieprz cayenne - to przyprawy, które niewątpliwie znalazłyby się w eliksirze młodości. O ile oczywiście zostałby on kiedykolwiek przygotowany. Mimo to warto pamiętać o cennych właściwościach tych substancji.

  • Polacy piją coraz więcej herbaty. Popełniają jednak sporo błędów podczas jej przyrządzania

    Sztuka parzenia herbaty ma wielowiekową tradycję, a jej odpowiednie przyrządzenie sprawia, że jest ona pełna smaku i aromatu. Wiele osób na co dzień sięgających po ten napój nie wie jednak, jak wydobyć jego prawdziwe walory. Ważna jest umiejętność odpowiedniego parzenia.

  • Niewielki błąd podczas przygotowywania espresso może znacząco zmienić jego smak. Liczy się głównie jakość kawy, sposób mielenia, czas parzenia i ciśnienie wody w ekspresie

    Espresso to esencja kawy zawarta w niewielkiej porcji. Wyróżnia je wyrazisty smak, intensywny aromat oraz ciemna barwa. Jego parzenie polega na przepuszczeniu pod ciśnieniem gorącej wody przez zmieloną kawę. Z pozoru sposób przygotowania wydaje się bardzo łatwy, jednak w rzeczywistości, aby otrzymać tradycyjne włoskie espresso, trzeba tworzyć je według ściśle określonych zasad.

  • Grzyby na 5 sposobów - przepisy na jesienne dania z grzybami

    Każda pora roku rządzi się swoimi prawami - jesień to okres, kiedy w kuchni chętnie wykorzystujemy pachnące lasem, aromatyczne kapelusze. Wraz z nadejściem coraz krótszych dni rozpoczyna się bowiem sezon zbioru grzybów. Cenimy je za niepowtarzalny smak. Wykorzystywane już na dawnych szlacheckich stołach, stanowią bazę wielu narodowych dań.

  • Kosz z owocami na każdą porę roku

    Kosz z owocami to idealny pomysł na prezent nie tylko dla najbliższych, ale także kontrahentów i pracowników. Oprócz oryginalności, dzięki której możemy tworzyć rozmaite kompozycje, wyróżniają je także pory roku. Sprzyja temu sezonowość owoców. Oto nasz przegląd koszy owocowych na każdą porę roku.

  • Pomidory i bakalie. Doskonałe połączenie smaków

    Najlepsze, te najsłodsze i najbardziej soczyste pomidory zaczynają królować na lokalnych straganach w sierpniu i wrześniu. To z nich powstają najsmaczniejsze przetwory, a także zupy krem czy doskonałe sosy. Sezonowe pomidory sprawdzą się również jako dodatek do zdrowych sałatek, a dlaczego warto je łączyć z bakaliami?

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 36

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter