a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Sobota, 25 listopada 2017
Imieniny: Erazma, Katarzyny, Beaty

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Karnawałowe smaki w bakaliowej odsłonie

Karnawałowe smaki w bakaliowej odsłonie

Szukasz pomysłu na kulinarne inspiracje podczas karnawału? Brakuje Ci czasu na przygotowanie popisowych dań? Poznaj sprawdzone oraz szybkie przepisy, którymi zachwycisz najbliższych i które będą pyszną przekąską na każdej imprezie!

więcej
  • Aromatyczna rolada cielęca

    Aromatyczna rolada cielęca

    Cielęcina to mięso delikatne i aksamitne w smaku. Można przyrządzać ją na wiele sposób. Jednym z nich jest przygotowanie praktycznej i szybkiej rolady. Aromatyczna rolada z cielęciny to przepis na potrawę, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

    więcej
  • Włoski karnawał na stole

    Włoski karnawał na stole

    Zaczął się na dobre. Czas szalonych balów, wspaniałych kreacji i niepowtarzalnej atmosfery. Karnawał. To doskonały moment, by olśnić świat strojem i umiejętnościami na parkiecie. Czym jeszcze można zachwycić w karnawale?

    więcej
  • Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

    Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

    Czy zastanawiałaś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Suszenie – bo o nim mowa – to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia.

    więcej
  • Smaki Bliskiego Wschodu w Polsce

    Smaki Bliskiego Wschodu w Polsce

    Produkty z palestyńskiej spółdzielni, wspieranej przez polską pomoc zagraniczną trafiły na półki Kuchni Świata.

    więcej
  • Szpinak w zimowym wydaniu

    Jesienią i zimą czujemy wzmożone zapotrzebowanie na to, co trudno dostępne, czyli ciepłe promienie słoneczne i witaminy pochodzące ze świeżych warzyw i owoców. Oczywiście nie powinniśmy się poddawać zimowej chandrze i starać się uzupełniać te braki najlepiej jak potrafimy. Dobrym sposobem mogą być sałatki z warzyw dostępnych w Polsce prawie cały rok lub mrożonych, które także w dobry sposób uzupełnią naszą dietę. W tym artykule wraz z ekspertem ds. żywienia marki Knorr przyjrzymy się szpinakowi, natomiast najsmaczniejsze sposoby na przyrządzenie tego zielonego warzywa zdradzi nam Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

  • Przekąski typu finger food

    Podczas karnawału królują domówki. Jednak, aby nasza impreza odniosła sukces, musimy szczegółowo ją przemyśleć i zaplanować. Przygotowując zabawę karnawałową powinniśmy zadbać o smaczny poczęstunek dla zaproszonych gości.

  • Sekrety zapiekanki

    Zapiekanka to niezwykle popularny wybór na obiad. Nic w tym dziwnego – wystarczy naczynie żaroodporne i dowolna kombinacja składników, a potem już tylko spokojne czekanie, aż smakowity zapach rozniesie się po całym domu. Danie świetnie przechowuje się na drugi dzień, a po skończonym obiedzie mamy niewiele zmywania, bo zapiekanka to typowe danie jednogarnkowe.

  • Babeczki jaglane z jesienną śliwką

    Po obfitych świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygnacji ze słodkości – wystarczy trochę kulinarnej fantazji i 20 minut, żeby przygotować pyszny, a co najważniejsze – wartościowy deser, który uprzyjemni popołudniową kawę z rodziną czy przyjaciółmi.

  • Zimno, zimniej - czas na dania duszone

    Teraz, gdy temperatury spadają poniżej sera, a zanim wyjdziemy z domu, zakładamy nasze najcieplejsze kurtki i płaszcze, coraz chętniej jemy ciepłe, pożywne dania mięsne, m.in. dania duszone. Jak je przygotować? Oto kilka porad szefa kuchni oraz sprawdzone przepisy.

  • Pieczone mięsa - idealne na chłodniejsze dni

    Różne są sposoby przyrządzania mięsa, a wybór metody, według której powstanie obiad, zależy m.in. od okazji i od pory roku. Gdy nadchodzi jesień i zima chętniej sięgamy po pieczone dania, które rozgrzewają nas od środka. Jak je przyrządzać? Oto niezbędne wskazówki.

  • Zimą gotujmy zupy

    W czasach młodości naszych babć i rodziców zupa była obowiązkową częścią każdego obiadu. Choć zwyczaj ten dziś powoli odchodzi w niepamięć, to zupy wciąż powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach. Jest to szczególnie ważne zimą, ze względu na rozgrzewające i dietetyczne właściwości tego dania.

1 ...28|29|30|31|32|33|34|35|36|37

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter