a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Poniedziałek, 19 lutego 2018
Imieniny: Arnolda, Konrada, Mansweta

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Tortilla warzywna

Tortilla warzywna

Tortille to świetny sposób na szybki lunch lub obiad. Możemy przyrządzać je w wersji meksykańskiej lub hiszpańskiej.

więcej
  • Energetyczne śniadanie na długi dzień

    Energetyczne śniadanie na długi dzień

    Sadzone jajko, parówka lub kiełbaska, bekon, fasolka w sosie pomidorowym i tosty to podstawowe składniki angielskiego śniadania. Często nie rozumiemy tego połączenia i podchodzimy do niego sceptycznie. Zdanie zmienia się jednak już po pierwszym kęsie.

    więcej
  • Winogrona w kuchni

    Winogrona w kuchni

    Do jakich potraw wykorzystywać winogrona? Do czego użyć liści winorośli? Czy rodzynki pasują tylko do słodkości? O roli winogron w kulinarnych poczynaniach opowiada szef kuchni Knorr Piotr Murawski.

    więcej
  • Rurki z wędzonym boczkiem i warzywami

    Rurki z wędzonym boczkiem i warzywami

    Pyszne i pożywne – takie jest właśnie połączenie makronu rurki z wędzonym boczkiem i warzywami. Danie proste w przygotowaniu i dające dużo energii. Zobaczcie, jak w 20 minut można przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek.

    więcej
  • Przekąski na babski wieczór

    Przekąski na babski wieczór

    Na co dzień – my, kobiety – mamy tysiące spraw na głowie, warto więc oderwać się od codzienności chociaż na jeden wieczór. Podpowiadamy, jak urządzić idealne babskie spotkanie.

    więcej
  • Sałatka z zimową cykorią i żółtym serem

    Okres zimowy nie wpływa najlepiej na nasz organizm. Jeszcze przez jakiś czas będziemy musieli radzić sobie z brakiem światła i mroźnymi porankami. Ważne, żeby w tym czasie szczególnie dbać o odżywianie i korzystać ze świeżych i zdrowych produktów. Choć na nowalijki trzeba jeszcze poczekać, warto sięgnąć po inne warzywa. Idealna jest cykoria, ponieważ hoduje się ją tylko od listopada do kwietnia.

  • Jej wysokość kasza

    Po latach zapomnienia wraca do naszych łask i na nasze talerze. Kasza przestaje kojarzyć się jedynie z obowiązkowym dodatkiem do gulaszu mięsnego i odkrywa swoje różne smaczne oblicza. Ze zdziwieniem słuchamy, że można przyrządzić z niej nawet deser i że niesie w sobie więcej wartości odżywczych niż makaron, ryż czy ziemniaki.

  • Lekka odsłona makaronowych przysmaków

    Moda na zdrowe odżywianie trwa. Coraz częściej przywiązujemy wagę do tego, co jemy. Czytamy etykiety, liczymy kalorie, poszukujemy wysmakowanych inspiracji na zdrowe dania. Dobór odpowiednich składników oraz znajomość zbilansowanej diety wymaga zdobycia wiedzy na temat wartości składników pokarmowych i ich zdrowych połączeń. Chcemy nakłonić Was do wykorzystywania dostępnej wiedzy, tak aby jeść makarony w zdrowej, lekkiej wersji.

  • Wrzuć na ząb apetyczne przekąski

    Praca, codzienne obowiązki, ogrom spraw do załatwienia – przy tak napiętym grafiku czasem trudno o wystarczającą ilość wolnego czasu, która pozwoliłaby na przygotowanie wystawnego obiadu. Podpowiadamy jak przyrządzić w domu nieskomplikowane, szybkie i sycące przekąski, które będą zdrowszą, tańszą i smaczniejszą alternatywną dla fast-foodów kupowanych na mieście.

  • Pysznie na okrągło!

    Pizza już dawno przestała się kojarzyć tylko z daniem typu fast-food. Podaje się ją nawet w powstałych na modłę włoską wykwintnych restauracjach. Ponadto, coraz częściej podejmujemy wyzwanie, by samemu w swojej kuchni przygotować pizzę, które podbije serca domowników czy przyjaciół.

  • Tort orkiszowy z kremem z ricotty i puffingowanymi wiśniami

    Oto przepis na wyśmienity a jednocześnie lekki tort czekoladowo-wiśniowy. Tort nie zawiera białej mąki pszennej i ma obniżoną zawartość tłuszczu, ponieważ do jego wykonania nie używa się masła i tłustej śmietany. Bardzo ciekawym dodatkiem są puf fingowane wiśnie, które nie tylko dodają smaku i pięknie prezentują się jako ozdoba tortu, ale także świetnie przełamują konsystencję tortu, stając się zaskakującą, przyjemnie chrupiącą, delikatnie kwaskową niespodzianką.

  • Fusilli z łososiem i pesto

    Fusilli to jeden z najpopularniejszych kształtów makaronu. Idealnie sprawdza się jako składnik zapiekanek oraz makaronowych sałatek. Równie dobrze smakuje podany z gęstymi sosami, a także jako dodatek do potraw rybnych czy mięsnych.

1 ...29|30|31|32|33|34|35|36|37|38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter