a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 18 lutego 2018
Imieniny: Konstancji, Maksyma, Wiaczesława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

  • Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

    Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

    więcej
  • Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością? Zbilansowana dieta seniora

    Co jeść, by dłużej cieszyć się młodością? Zbilansowana dieta seniora

    Seniorzy, których organizmy pracują już w nieco inny sposób niż przed laty, z pewnością powinni zwracać szczególną uwagę na spożywane produkty. Niestety, wielu starszych ludzi nie jest świadomych tego, jak duży wpływ na stan ich zdrowia i komfort życia ma odpowiednie odżywianie.

    więcej
  • Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem

    Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem

    więcej
  • Zrób to sam

    Zrób to sam

    Moda na pieczenie chleba w domu opanowała Polskę. Do eksperymentów we własnej kuchni zachęcają szefowie kuchni i blogerzy. Mnogość przepisów i porad sprawia, że ciężko wybrać te najlepsze, zwłaszcza gdy dopiero zaczynamy naszą przygodę z samodzielnymi wypiekami. Jak upiec dobry chleb, skąd wziąć zakwas, wreszcie co zrobić, aby uzyskać tak lubianą chrupiącą skórkę? Podpowiadamy!

    więcej
  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie ich do codziennego menu.

  • Zdrowy jak… gruszka?

    Wygląd gruszki, która kształtem przypomina kobiecą figurę, oddziałuje mocno na wyobraźnię i może przywoływać namiętne skojarzenia. Jest pełna zdrowych składników, a jej smak doceniali nawet polscy królowie! Znany polski kronikarz opisuje, że Władysław Jagiełło „dobre i słodkie gruszki po kryjomu jadał".

  • Detoks sokowy – skuteczna oczyszczenia organizmu czy kosztowna moda?

    Detoks przy pomocy świeżych soków i odżywczych koktajli przeżywa aktualnie ponowną młodość. O jego zaletach opowiadają gwiazdy social media, a kolejne firmy prześcigają się w dostarczaniu nowych produktów, które mają pomóc szybko i efektywnie oczyścić organizm z toksyn. Czy tego typu dieta jest bezpieczna i rzeczywiście działa zbawiennie na nasz organizm? Ewa Kurowska, dietetyk i ekspert kampanii Wybieram Siebie zaleca zachowanie zdrowego rozsądku i postawienie na umiar.

  • Przekąska dla malucha? Nie rezygnuj z niej, ale wybieraj świadomie!

    Prawdopodobnie każdy z nas doskonale wie, jak ważne dla prawidłowego rozwoju dziecka jest odżywianie. Właśnie dlatego większość rodziców dba o to, aby ich pociecha jadła 4-5 zbilansowanych posiłków dziennie. Najważniejszą sprawą jest, aby posiłki były skomponowane z naturalnych i zdrowych składników. A co w takim razie z przekąskami tak lubianymi przez dzieci? Otóż nie musisz z nich rezygnować - wybieraj je jednak świadomie.

  • Na przekór jesiennej aurze - przepis na Gorąco czekoladę z malinami!

    Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

  • Jarmuż kocha bakalie

    Jarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze. Przez moment zapomniana, jednak od kilku sezonów ponownie króluje na naszych stołach, nie tylko jako ozdoba, ale jako pełnoprawny składnik dań: zdrowych sałatek, zapiekanek, koktajli czy zup. Z jarmużu można wyczarować wiele wspaniałych potraw, które dostarczą naszemu organizmowi cennych składników odżywczych. Jarmuż warto łączyć z suszonymi owocami i orzechami. Dlaczego? Ponieważ razem tworzą doskonałe połączenie smakowe, a jednocześnie idealnie uzupełniają swoje właściwości odżywcze i zdrowotne. Jedno jest pewne jarmuż naprawdę kocha bakalie i polecamy trzymać się tej zasady!

  • Deser ryżowy z mango

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter