a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 22 września 2017
Imieniny: Maurycego, Tomasza, Joachima

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Kuchnia

Uważaj na tłuszcze trans – wyniki najnowszych badań

Uważaj na tłuszcze trans – wyniki najnowszych badań

Instytut Żywności i Żywienia oraz eksperci z Zakładu Medycyny Społecznej i Zdrowia Publicznego WUM w ramach kampanii edukacyjnej „Poznaj się na tłuszczach" rozpoczęli edukację społeczeństwa na temat zagrożeń dla zdrowia wynikających ze spożycia tłuszczów trans. Przebadano dostępne na rynku produkty do smarowania pieczywa, w tym margaryny i kostki do pieczenia. Polacy zyskają rzetelną wiedzę umożliwiającą im unikanie groźnych dla zdrowia substancji.

więcej
  • Wytrawne naleśnikowe wariacje – w sam raz na śniadanie, obiad oraz kolację

    Wytrawne naleśnikowe wariacje – w sam raz na śniadanie, obiad oraz kolację

    Naleśniki to pomysł na szybki i prosty w wykonaniu posiłek, który idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Warto spróbować tych w wersji wytrwanej z dodatkiem orientalnych składników, takich jak hummus czy cieciorka. Dzięki nim na długo pozostaniemy syci i dostarczymy naszemu organizmowi wartościowych składników, takich jak białko czy błonnik pokarmowy.

    więcej
  • Polacy piją coraz więcej soków – już prawie litr miesięcznie

    Polacy piją coraz więcej soków – już prawie litr miesięcznie

    Konsumpcja soków owocowych w Polsce stale wzrasta. Jak pokazuje raport AIJN[1], Polacy wypili w 2016 roku 543 miliony litrów soków owocowych - czyli równowartość pojemności 217 basenów olimpijskich. Mimo stosunkowo małej konsumpcji, pozostajemy liderem spożycia tych produktów wśród krajów Europy Środkowo-Wschodniej. O tym, jakie zmiany zaszły w świadomości polskich konsumentów i dlaczego mówi dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska, Kierownik Pracowni Dietetyki Pediatrycznej Instytutu Pediatrii, UJ CM w Krakowie i ekspertka kampanii „Soki i musy - witaminy w SMART formie".

    więcej
  • Czy Polacy czytają etykiety?

    Czy Polacy czytają etykiety?

    Etykiety produktów spożywczych swoim wyglądem zwracają uwagę konsumentów oraz pozwalają w ułamku sekundy rozpoznać markę i rodzaj produktu. Poza tymi cechami mają także istotną wartość informacyjną - na każdym opakowaniu widnieje bowiem skład produktu oraz tabela wartości odżywczych. Ale czy Polacy potrafią korzystać z danych, które widnieją na opakowaniach?

    więcej
  • Polskę ogarnęła kulinarna rewolucja. Podpowiadamy, jak do niej dołączyć

    Polskę ogarnęła kulinarna rewolucja. Podpowiadamy, jak do niej dołączyć

    Polacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni, są otwarci na nowe smaki oraz lubią zaskakiwać znajomych i bliskich oryginalnymi potrawami. Osobom, których jeszcze nie ogarnęła kulinarna rewolucja podpowiadamy, jak dzięki 4 aktywnościom stać się jej częścią.

    więcej
  • Przepis na tatara French Touch

    David Gaboriaud, szef kuchni, ekspert francuskiej kuchni, ambasador kampanii French Touch poleca:

  • Przepis na kaczkę French Touch

    Kuba Korczak, znawca polskiej kuchni i promotor polskich produktów regionalnych, ambasador kampanii French Touch poleca:

  • Francuskie inspiracje, czyli sposób na tartę owocową

  • Desery warte grzechu

    Lato to doskonały czas na lekkie desery z sezonowych owoców. Szybkie i proste w przygotowaniu będą królowały na naszych stołach. Eksperci marki Kühne przygotowali trzy przepisy, które warte są grzechu, a jedzone raz na jakiś czas, nie odbiją się negatywnie na naszej sylwetce.

  • Racuszki z krewetkami i jogurtem naturalnym

    Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

  • Ryba w roli głównej

    Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O walorach i sposobach przygotowania ryb opowiada Patryk Kotarba, szef kuchni Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój **** Medical Spa&Wellness.

  • BOTWINKA I MAKARON – IDEALNY DUET NA LATO

    Botwinka to jedno z warzyw, na które czekamy cały rok. Lubimy ją za pyszny smak oraz intensywny kolor, którym urozmaica wiosenno-letnie menu. Zwykle podawana jest w postaci zupy o takiej samej nazwie. Jednak z botwinki może powstać o wiele więcej smacznych potraw. Połączona z wysokiej jakości złocistym makaronem stworzy na naszym stole idealny letni duet, pełen energii i wartościowych składników odżywczych.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 31

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter