a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Wtorek, 23 stycznia 2018
Imieniny: Ildefonsa, Rajmunda, Klemensa

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

W Polsce z każdą sekundą umiera 105 pszczół. Ekolodzy zachęcają do stwarzania miejsc z pokarmem i schronieniem dla owadów

W Polsce z każdą sekundą umiera 105 pszczół. Ekolodzy zachęcają do stwarzania miejsc z pokarmem i schronieniem dla owadów

Eksperci Greenpeace wyceniają pracę pszczół w Polsce na ponad 4 miliardy złotych. Populacja tych owadów jest jednak coraz słabsza i masowo wymiera w wyniku chorób, niszczenia ich siedlisk i stosowania szkodliwych środków chemicznych w rolnictwie. Ekolodzy zachęcają więc, by stwarzać miejsca przyjazne pszczołom, przede wszystkim ogrody i balkony pełne kwitnących roślin.

więcej
  • Prawidłowo działający układ odpornościowy dziecka nie tylko chroni je przed wirusami i bakteriami. Zapobiega także występowaniu alergii i nowotworów

    Prawidłowo działający układ odpornościowy dziecka nie tylko chroni je przed wirusami i bakteriami. Zapobiega także występowaniu alergii i nowotworów

    Układ odpornościowy niemowlęcia czy małego dziecka nie jest jeszcze w pełni wykształcony i nie funkcjonuje tak sprawnie jak u osób dorosłych. Dopiero uczy się on rozpoznawania zagrożeń i walki z nimi, dlatego też dzieci są bardziej podatne na infekcje i choroby. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca wyłączne karmienie piersią niemowlęcia do ukończenia 6. miesiąca, ponieważ pokarm mamy zawiera składniki korzystnie wpływające na dojrzewanie układu immunologicznego. Ważną rolę w kwestii odporności odgrywają także witaminy A, C i D czy właściwe hartowanie dziecka.

    więcej
  • Ekstrakt z konopi ma szerokie działanie lecznicze. Łagodzi objawy choroby Parkinsona, padaczki i depresji

    Ekstrakt z konopi ma szerokie działanie lecznicze. Łagodzi objawy choroby Parkinsona, padaczki i depresji

    Konopie przemysłowe cieszą się coraz większym zainteresowaniem Polaków. Ich zastosowanie jest bardzo szerokie – od produktów leczniczo-terapeutycznych takich jak olejki poprzez całą gamę suplementów diety, żywność, a nawet kosmetyki. Ekstrakt z konopi ma działanie lecznicze m.in. w przypadku takich chorób jak padaczka lekoodporna, depresja, choroba Parkinsona, cukrzyca czy różnego rodzaju nowotwory.

    więcej
  • Substancja występująca w kiełkach brokułów może pomóc w łagodzeniu objawów autyzmu

    Substancja występująca w kiełkach brokułów może pomóc w łagodzeniu objawów autyzmu

    Kiełki brokułów zawierają wyjątkowo dużo sulforafanu, czyli substancji, której do tej pory przypisywano między innymi działanie antynowotworowe. Zdaniem badaczy wyciąg z kiełków niweluje również zaburzenia autystyczne i znacznie poprawia zachowanie oraz komunikację werbalną chorych. Sulforafan występuje też w kalafiorze i kapuście, ale jego zawartość w kiełkach jest najwyższa – ponad 100 razy większa niż w dojrzałych brokułach.

    więcej
  • Dżemy PREMIUM Stovit

    Dżemy PREMIUM Stovit

    Ciągle te same nudne gofry czy naleśniki? Dżemy PREMIUM to zdrowe, pozbawione konserwantów
    i sztucznych barwników produkty o wysokiej zawartości dojrzałych w słońcu owoców. Idealne na śniadanie, szybką przekąskę w pracy czy w szkole, doskonałe na kolację w gronie najbliższych. Wyśmienicie komponują się z pieczywem, goframi czy naleśnikami i… z czym tylko zapragniesz. Stworzone dla osób, które cenią sobie doskonały, niepowtarzalny smak soczystych owoców.

    więcej
  • Lodówki różnią się od siebie technologicznie. Te nowoczesne potrafią znacząco wydłużyć czas utrzymania świeżości produktów

    Przy wyborze chłodziarko-zamrażarki jedni sugerują się dużą pojemnością urządzenia, inni – efektywnością energetyczną, a kolejni – nowoczesnym designem lub kolorem. Eksperci radzą, by zwracać uwagę szczególnie na parametry technologiczne sprzętu. Kluczowe jest to, żeby urządzenie jak najdłużej utrzymywało świeżość produktów i miało dwa osobne termostaty, które dają możliwość ustawiania żądanej temperatury oddzielnie dla części chłodzącej i mrożącej.

  • By chudnąć, trzeba jeść. Zbyt mała liczba kalorii w diecie hamuje metabolizm i ogranicza spalanie tłuszczu

    Równowaga pomiędzy ilością energii dostarczanej organizmowi a zużywanej przez niego gwarantuje prawidłowy przebieg wszystkich procesów życiowych. Bilans dodatni prowadzi do nadwagi i otyłości. Nadmiar kalorii odkłada się bowiem w postaci tkanki tłuszczowej. Z kolei bilans ujemny powoduje, że organizm czerpie energię z tkanek. Skutkuje to redukcją masy ciała, a także pogorszeniem samopoczucia oraz spadkiem sprawności fizycznej i intelektualnej.

  • Sposobem na zdrowe śniadanie dla zabieganych może być przygotowane wieczorem płatków owsianych z mlekiem lub kaszy jaglanej

    Na przyrządzenie i zjedzenie śniadania Polki poświęcają mniej czasu niż na zrobienie makijażu. Aby poranny posiłek dostarczał niezbędnych substancji odżywczych, warto przygotować go poprzedniego wieczora. W takich sytuacjach świetnie sprawdzają się płatki owsiane i kasza jaglana – wystarczy zalać je na noc mlekiem, a rano dodać suszone lub świeże owoce.

  • W diecie dzieci wciąż dominują słodkie napoje. Tylko nieco ponad połowa przynosi do szkoły wodę

    Zwiększa się świadomość Polaków na temat roli wody w codziennej diecie, jednak wielu z nas traktuje ją jedynie jako podstawę do przygotowania filiżanki kawy czy herbaty. Aż 87 proc. mam deklaruje, że zna dobry wpływ wody na organizm ich dzieci. Tylko połowa ankietowanych dzieci wypiła jednak wodę niegazowaną w ciągu ostatnich 24 godzin. W tym samym czasie 78 proc. wypiło coś słodkiego. Niestety, nadal panuje wśród rodziców przekonanie, że dzieci nie lubią wody, bo nie ma smaku.

  • Polki jadają zbyt monotonne śniadania. Dominują w nich wędliny i pieczywo, brakuje warzyw i owoców

    Choć Polki przywiązują dużą wagę do codziennego spożywania śniadania, to znacznie mniej skupiają się na jego różnorodności. Ich poranny posiłek składa się zazwyczaj z jajecznicy, płatków i kanapek z wędliną. Brakuje w nim natomiast warzyw i owoców, także suszonych. Monotonia porannych posiłków często wynika z braku czasu lub pomysłu na urozmaicenie, a także z traktowania śniadania jako codziennej rutyny.

  • 80 proc. Polek rozpoczyna dzień od śniadania. Jednak na talerzach dominuje pieczywo, wędlina i ser

    Świadomość, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania jest bardzo wysoka. Blisko 80 proc. Polek deklaruje, że rozpoczyna dzień od śniadania. Jak jednak wynika z badań na zlecenie California Prune Board zamiast owoców i warzyw na stole królują tradycyjne wędliny, sery, jajka i nabiał. Brakuje nam kreatywności przy przyrządzaniu posiłków.

  • Zbyt duża ilość cukru w diecie i stresujący tryb życia mają znaczący wpływ na rozwój kandydozy

    Na skutek niewłaściwego odżywiania na bazie przetworzonych produktów z dużą ilością cukru nasz układ odpornościowy staje się niezwykle wątły i nie radzi sobie z licznymi obciążeniami spowodowanymi zbyt szybkim trybem życia. To powoduje, że kandydoza rozwija się znacznie szybciej – twierdzi Marek Zaremba, autor książki „Leczenie dietą. Wygraj z Candidą!”. Podstawą leczenia tej podstępnej choroby jest ograniczenie do minimum w codziennym menu słodyczy. Trzeba też unikać stresu i postawić na aktywny styl życia.

1 ...22|23|24|25|26|27|28|29|30|31... 37

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter