a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Środa, 28 czerwca 2017
Imieniny: Ireneusza, Leona, Benigny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

Tort orkiszowy z  kremem z ricotty i puffingowanymi wiśniami

Tort orkiszowy z kremem z ricotty i puffingowanymi wiśniami

Oto przepis na wyśmienity a jednocześnie lekki tort czekoladowo-wiśniowy. Tort nie zawiera białej mąki pszennej i ma obniżoną zawartość tłuszczu, ponieważ do jego wykonania nie używa się masła i tłustej śmietany. Bardzo ciekawym dodatkiem są puf fingowane wiśnie, które nie tylko dodają smaku i pięknie prezentują się jako ozdoba tortu, ale także świetnie przełamują konsystencję tortu, stając się zaskakującą, przyjemnie chrupiącą, delikatnie kwaskową niespodzianką.

więcej
  • Fusilli z łososiem i pesto

    Fusilli z łososiem i pesto

    Fusilli to jeden z najpopularniejszych kształtów makaronu. Idealnie sprawdza się jako składnik zapiekanek oraz makaronowych sałatek. Równie dobrze smakuje podany z gęstymi sosami, a także jako dodatek do potraw rybnych czy mięsnych.

    więcej
  • Pieróg obfitości – oryginalny pomysł na obiad

    Pieróg obfitości – oryginalny pomysł na obiad

    Wielbicieli sera żółtego nie brakuje. Doceniamy je przede wszystkim za wartości odżywcze, wyjątkowy smak oraz szeroki wachlarz zastosowań kulinarnych. Z powodzeniem wykorzystujemy je bowiem w codziennie przyrządzanych potrawach, zarówno w wersji na ciepło, jak i na zimno. Potrafią zamienić nudne danie w prawdziwy rarytas. Dziś dla wszystkich amatorów sera w postaci zapiekanej przygotowaliśmy pyszną propozycję na obiad – pieróg obfitości.

    więcej
  • Minibabeczki z Almette fruit

    Minibabeczki z Almette fruit

    Przygotowanie minibabeczek na słodko jest łatwe i przyjemne! Wypróbuj sprawdzony przepis z puszystym serkiem Almette o smaku moreli i wanilii.

    więcej
  • Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym

    Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym

    Spaghetti z pulpecikami to jedna z typowo włoskich potraw. Danie to charakteryzuje się przede wszystkim delikatnym, puszystym sosem. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju okazje takie jak urodziny, imieniny czy po prostu uroczyste kolacje w gronie najbliższych.

    więcej
  • Dusimy na zdrowie

    Duszenie to proces długiego gotowania, na skutek którego miękną i kruszeją włókna mięsa. Wydobywające się z mięsa soki nadają potrawie głęboki smak i aromat, a całość w połączeniu z dodatkami warzywnymi, ziołami i przyprawami tworzy pyszne dania przywołujące wspomnienie domu rodzinnego.

  • Sezon na oryginalne karnawałowe przekąski

    Karnawał to idealny czas na smaczne drobne przekąski, które zachwycą gości bogactwem smaków i formą podania. Najlepiej sprawdzą się te typu finger food – lekkie, szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze – jedzone nie przy użyciu talerzy i sztućców, a palcami.

  • Warkocz z indyka na młodym szpinaku

    Zima, choć w tym roku nie straszy ogromnymi mrozami, potrafi dać się we znaki. Obok ubierania się na cebulkę i gorącej herbaty, najlepszym sposobem na radzenie sobie z temperaturą, są rozgrzewające potrawy. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na prawdziwie ognisty warkocz z indyka!

  • Karnawałowe smaki w bakaliowej odsłonie

    Szukasz pomysłu na kulinarne inspiracje podczas karnawału? Brakuje Ci czasu na przygotowanie popisowych dań? Poznaj sprawdzone oraz szybkie przepisy, którymi zachwycisz najbliższych i które będą pyszną przekąską na każdej imprezie!

  • Aromatyczna rolada cielęca

    Cielęcina to mięso delikatne i aksamitne w smaku. Można przyrządzać ją na wiele sposób. Jednym z nich jest przygotowanie praktycznej i szybkiej rolady. Aromatyczna rolada z cielęciny to przepis na potrawę, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Włoski karnawał na stole

    Zaczął się na dobre. Czas szalonych balów, wspaniałych kreacji i niepowtarzalnej atmosfery. Karnawał. To doskonały moment, by olśnić świat strojem i umiejętnościami na parkiecie. Czym jeszcze można zachwycić w karnawale?

  • Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek – czyli o suszeniu żywności

    Czy zastanawiałaś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Suszenie – bo o nim mowa – to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia.

1 ...15|16|17|18|19|20|21|22|23|24

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter