a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Piątek, 22 września 2017
Imieniny: Maurycego, Tomasza, Joachima

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

KULINARNA PODRÓŻ DOOKOŁA… CHLEBA

KULINARNA PODRÓŻ DOOKOŁA… CHLEBA

Co łączy Polskę z umiejscowioną na Zakaukaziu Gruzją, bajkowymi Indiami oraz słynącą z elegancji Francją? Naturalne, tradycyjnie wypiekane pieczywo, którym zajadają się wszyscy ludzie na całym świecie. Bardzo często stanowi ono fundament naszej diety, zarówno ze względu na łatwość w wytworzeniu go, ale także przez wartości odżywcze oraz smak. Czy polski chleb może konkurować z francuską bagietką czy hinduskim naanem?

więcej
  • Fakty i mity na temat naturalnych suplementów diety

    Fakty i mity na temat naturalnych suplementów diety

    Sól himalajska, jagody goji, czy młody jęczmień - te naturalne suplementy diety w ostatnim czasie są bardzo popularne. Podobno ich działanie ma zbawienny wpływ na zdrowie, wspomaga odchudzanie i sprawia, że jesteśmy szczęśliwsi. No właśnie podobno...

    więcej
  • Co warto jeść, będąc na diecie w lecie?

    Co warto jeść, będąc na diecie w lecie?

    Wakacje to okres, który rządzi się swoimi prawami - ciepłe, letnie wieczory, aktywne weekendy i spotkania z przyjaciółmi. Lato sprzyja wielu formom rozrywki, którym towarzyszy jedzenie. Osoby będące na diecie wcale nie muszą odmawiać sobie przyjemności, a dieta nie musi oznaczać drakońskich wyrzeczeń. Co warto jeść w okresie wakacyjnym, aby utrzymać linię i w pełni cieszyć się z uroków lata?

    więcej
  • Porady dietetyka dla zapracowanych

    Porady dietetyka dla zapracowanych

    Godziny spędzone za biurkiem, stres, nieregularna dieta uczucie bycia w ciągłym niedoczasie. Aby przy takim trybie życia cieszyć się nienaganną sylwetką i dobrym zdrowiem należy wdrożyć 6 podstawowych zasad, które uchronią nas przed problemami. Wskazówki dla wszystkich tych, którzy spędzają długie godziny w biurze przygotowała ekspertka Kreacji Ciała - Paulina Buraczewska, dietetyk.

    więcej
  • Jarzynowy wróg na talerzu! Czyli nielubiane warzywa w diecie dziecka. Jak sprytnie sprawić, żeby nasze dziecko zaczęło je jeść.

    Jarzynowy wróg na talerzu! Czyli nielubiane warzywa w diecie dziecka. Jak sprytnie sprawić, żeby nasze dziecko zaczęło je jeść.

    Pięć porcji owoców i warzyw dziennie to w przypadku wielu maluchów utopia. Marchewka przegrywa z bananem już w przedbiegach, nie mówiąc nawet o kalafiorze czy brukselce. Jak zwiększyć szanse na to, że dziecko nie będzie jednak stroniło od warzyw? Jak przechytrzyć małego niejadka?

    więcej
  • Wykorzystaj lato do zmiany diety

    Wpływ diety na powstawanie i rozwój chorób nowotworowych w świetle współczesnych badań nie podlega dyskusji. Szacuje się, że nieprawidłowy sposób żywienia odpowiada za powstawanie aż 40% nowotworów złośliwych. Powszechnie wiadomo, że wiele egzotycznych roślin jak topinambur czy jagody goji mają zbawienny wpływ na zdrowie, zbyt mało promujemy jednak równie cudowne, antyrakowe właściwości produktów z naszych przydomowych ogródków. Lato to najlepszy moment na zmianę diety i wprowadzenie do niej na stałe łatwo dostępnych owoców i warzyw.

  • Imprezowy rarytas: Quiche z kurkami i świeżym cząbrem

    Wywodzące się z północno-wschodniej Francji kruche ciasto z apetycznym, wytrawnym nadzieniem, to idealny smakołyk na letnie przyjęcia. Choć z wyglądu przypomina nieco tartę, różni się od niej tym, że nigdy nie występuje w wersji słodkiej. Ponadto quiche zawsze powinien zawierać nadzienie bazujące na śmietanowo-jajecznej masie.

  • Patison – hit sezonu wakacyjnego. Za co go pokochasz?

    Kuzyn popularnej cukinii i uwielbianego przez Polaków kabaczka. Choć łączy ich pochodzenie, z wyglądu niewiele mają ze sobą wspólnego. Patison bowiem, w odróżnieniu od innych „dyniowatych", ma niezwykle charakterystyczny kształt, a sam smak jest znacznie delikatniejszy. Za co jeszcze pokochać można to warzywo?

  • Feta, Gouda, Mozzarella, Roquefort – jak powstają najpopularniejsze gatunki seró

    Istnieją produkty, o których można powiedzieć, że każdy kiedyś ich spróbował. I niewątpliwie takimi przysmakami są sery. Gatunków i rodzajów tego specjału jest mnóstwo, a ich ostateczny smak to wypadkowa wielu elementów: sposobu produkcji, składników, warunków dojrzewania. Czy sięgając po włoską Mozzarellę, francuski Roquefort czy popularną nad Wisłą Goudę, zastanawiasz się jaka historia wiąże się z jego pojawieniem się w szerokiej sprzedaży?

  • Te fakty Cię zmrożą

    Wokół pieczywa krąży wiele mitów. Jednym z najmocniej zakorzenionych jest ten, że wypiekane z mrożonego ciasta chleby i bułki są niezdrowie. Podobno zawierają substancje konserwujące i tracą na wartościach odżywczych oraz smakowych. W ramach kampanii Chleb Dobry sprawdzamy jak jest naprawdę.

  • Na upalne dni – mrożona kawa czy herbata?

    Latem, gdy temperatura sięga 30 stopni Celsjusza, często zastanawiamy się, w jaki sposób najlepiej nawodnić organizm. Szkodliwość słodkich napojów gazowanych jest większości z nas doskonale znana, stąd coraz częściej sięgamy po mrożone kawy czy herbaty domowej roboty. Pozostaje więc pytanie, którym z tych płynów lepiej jest orzeźwić się w trakcie upałów.

  • Ile z owocu znajdziemy w soku?

    Zdaniem 89% polskich matek szklanka soku może stanowić jedną z zalecanych przez dietetyków 5 porcji owoców i warzyw.[1] Respondentki nie mylą się w tym względzie. Soki, podobnie jak owoce i warzywa zawierają witaminy oraz składniki mineralne i są produktami, które nie zawierają sztucznych dodatków, dlatego zgodnie z rekomendacjami Instytutu Żywności i Żywienia (IŻŻ) szklanka soku (200 ml) jest wartościowym odpowiednikiem dla owoców i warzyw.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 31

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter