Czwartek, 27 kwietnia 2017
Imieniny: Teofila, Zyty, Żywisława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

Wielkanoc, to nie tylko czas rodzinnych spotkań przy świątecznym stole, ale również doskonały moment na przygotowanie dań z wiosenną nutą w tle. Tradycyjne wielkanocne smaki, czy może szczypta nowoczesności? Razem z pomysłami zebranymi z przepiśników babci, mamy i córki, podpowiadamy jakimi smakami najlepiej zaskoczyć gości podczas tegorocznych świąt.

więcej
  • Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówka

    Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówka

    Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

    więcej
  • Wielkanocna lista słodkich przebojów

    Wielkanocna lista słodkich przebojów

    Mazurki i baby - kolorowe, lukrowane, pełne fantazji - stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki", bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.

    więcej
  • Gra w kolory: żółty

    Gra w kolory: żółty

    Ich sekretem są karotenoidy - to właśnie tym naturalnym barwnikom, żółte warzywa zawdzięczają swój słoneczny kolor. Te przeciwutleniacze nie tylko chronią same warzywa przed szkodliwym wpływem działaniem UV, lecz również stanowią ochronną tarczę dla każdego człowieka, który pamięta o nich w swoim codziennym jadłospisie.

    więcej
  • Fast food na zdrowo

    Fast food na zdrowo

    Nadejście wiosny to dla wielu z nas motywacja do przejścia na dietę. Pierwszym krokiem ku smuklejsze sylwetce jest z reguły wyrzucenie z jadłospisu niezdrowych dań, takich jak pizza, hamburgery czy hot dogi. Dla wielbicieli tego rodzaju potraw nie jest to jednak łatwe i już po kilku dniach często przychodzi moment, w którym są bliscy złamania nowego postanowienia. Z pomocą przychodzi marka Kühne, która przygotowała kilka przepisów na... zdrowe fast foody.

    więcej
  • Czekoladowe wyjście… z wiosennego przesilenia

    Wiosna - brzmi krzepiąco. Wyższe temperatury, lepsze samopoczucie i coraz więcej słońca, które obudzi drzemiące w nas pokłady energii. Niestety często zdarza się, że pomimo nadejścia wiosennych miesięcy, wciąż odczuwamy zmęczenie, rozdrażnienie oraz brak ochoty do pracy. Okazuje się, że to zupełnie naturalne. Nadciąga przesilenie wiosenne. Jak je pokonać? Skutecznym, a dodatkowo wyjątkowo przyjemnym sposobem na pożegnanie zimowych humorów jest... czekolada!

  • CZY WIESZ JAK PRZECHOWYWAĆ POŻYWIENIE, ABY MINIMALIZOWAĆ STRATY WITAMINY C?

    Witamina C jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, ale nie jest przez niego wytwarzana. Dlatego musi być codziennie dostarczana wraz z pożywieniem. Ale co istotne - jest najbardziej nietrwałą z witamin i szybko się utlenia (zmniejsza się jej ilość), jeśli żywność, która ją zawiera jest niewłaściwie przechowywana.

  • Aromatyczny puszysty chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

  • „Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?

    Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne - to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby, które zdecydowały się na niejedzenie mięsa. I choć dla wielu z nas zrezygnowanie z pikantnych skrzydełek, smażonego steka czy grillowanej karkówki wydaje się być niemożliwe, warto zastanowić się nad uzupełnieniem naszych codziennych posiłków o najważniejsze składniki diety bezmięsnej.

  • Gotowanie – męska rzecz

    Mężczyzna w kuchni to już nie tylko smakosz gotowych dań, ale też często ich twórca, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. Do lamusa odchodzi także stereotyp mężczyzny stawiającego na wciąż te same, dobrze znane potrawy i stroniącego od nowości. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet.[1] Obecnie wielu panów poszukuje inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne, czasem z niecodziennymi, zaskakującymi dodatkami. Radość sprawia im zarówno sam proces gotowania, jak i świadomość, że potrawa zyskała uznanie w oczach ukochanej, rodziny czy znajomych. Z kolei w codziennym zabieganiu wielu z nich ceni sobie, gdy prostota przygotowania łączy się z możliwością uzyskania wyjątkowego efektu kulinarnego.

  • Tanie jedzenie to drogie jedzenie

    „Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem" - słowa te przypisywane są ojcu współczesnej medycyny. I choć od czasów Hipokratesa zmieniło się niemal wszystko, intensywny rozwój i dynamiczny postęp niekoniecznie muszą iść w parze ze zdrowiem człowieka. Dziś często jemy szybko i byle jak, czego efektem jest rozwój różnych chorób. Może czas zatem przestać po prostu jeść i powrócić do... odżywiania się.

  • Dieta na stres: produkty, które przyniosą ukojenie

    Zgodnie z wynikami badania przeprowadzonego przez GFK w 2016 roku, aż 98 proc. Polaków odczuwa stres, z czego co piąty Polak ma z nim do czynienia codziennie. Nadmierny stres przekłada się na złe samopoczucie, kłótnie z bliskimi oraz problemy zdrowotne. Wśród wielu sposobów na ukojenie nerwów, można wymienić jeden, dość nieoczywisty - czyli odpowiednią dietę.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 19

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter