a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Środa, 21 lutego 2018
Imieniny: Eleonory, Kiejstuta, Fortunata

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Rola produktów zbożowych w diecie dzieci

Rola produktów zbożowych w diecie dzieci

Produkty zbożowe, w tym wysokiej jakości makarony, to jedna z podstaw zdrowego, różnorodnego menu. Liczne kształty makaronu pobudzają wyobraźnię małych i dużych, będąc źródłem kulinarnych inspiracji na wspólne przygotowanie pysznych dań. Makaronowe potrawy to także sprytny sposób na podanie dziecku innych, niezbędnych w jego codziennej diecie produktów zawierających cenne składniki odżywcze.

więcej
  • Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

    Krewetki zapiekane w pomidorach z serem

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

    więcej
  • Bądź kulinarnie mocny – użyj słodkich przetworów do tradycyjnych dań

    Bądź kulinarnie mocny – użyj słodkich przetworów do tradycyjnych dań

    Smakowita konfitura z dyni, wyśmienite gruszki w syropie, śliwki w aromatycznej zalewie
    - słodkie przetwory nie tylko możemy użyć do herbaty, gofrów czy naleśników, ale też do pieczonych mięs. Choć tradycyjne dania w słodkiej wersji dla wielu wciąż brzmią dość egzotycznie, to warto uruchomić wyobraźnię i wzbogacić swoje kulinarne horyzonty
    o ciekawe połączenia smaków - przekonują edukatorzy Banków Żywności w projekcie „Kulinarnie Mocni".

    więcej
  • ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU  DO WSPÓLNEGO ŚWIĘTOWANIA ZAPRASZAJĄ MISTRZOWIE KUCHNI Z 5 KRAJÓW –  Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski

    ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU DO WSPÓLNEGO ŚWIĘTOWANIA ZAPRASZAJĄ MISTRZOWIE KUCHNI Z 5 KRAJÓW – Tajlandii, Meksyku, Korei, Hiszpanii i Polski

    Ma setki form, kolorów i rodzajów oraz jest bazą wielu dań - tych popularnych na całym świecie, jak i lokalnych, w których łączy się z regionalnymi przysmakami. Znają go, lubią i jedzą niemal wszyscy - bez względu na wiek, płeć i pochodzenie - na obu półkulach i pod każdą szerokością geograficzną. Inspiruje zarówno domowych smakoszy, jak i mistrzów kuchni. Makaron, bo o nim mowa, ma nawet swoje święto - 25 października przypada Światowy Dzień Makaronu. Z czym podaje się ten przysmak w różnych zakątkach świata? Jak się go przyrządza? Pokazali nam to kucharze z 5 różnych krajów, którzy stworzyli pyszne dania inspirowane regionalnymi przysmakami swojego kraju i znakomitym, polskim makaronem. Każdy z nas może je z łatwością przyrządzić w swojej domowej kuchni!

    więcej
  • Michel Moran zdradza tajniki czterech kuchni świata

    Michel Moran zdradza tajniki czterech kuchni świata

    Jak Włochy to makaron, sery to tylko francuskie, w Grecji próbujemy oliwek, a w Hiszpanii chorizo - to typowe produkty, które kojarzą nam się z tymi krajami. Bogactwo smaków jest jednak o wiele większe. Michel Moran wyjaśnia, czego warto spróbować i jak to wybrać.

    więcej
  • Każdy rodzaj herbaty wymaga innego sposobu zaparzania. Do przyrządzenia tego napoju najbardziej odpowiednia jest woda źródlana

    Właściwe parzenie herbaty jest bardzo ważne dla wydobycia z liści tego, co w nich najlepsze. Białą i zieloną herbatę należy parzyć w wodzie o temperaturze 70-80 stopni przez ok. 2-3 minuty, natomiast czarną we wrzątku przez 3-5 minut. Aby nie stracić aromatów i utrzymać temperaturę, herbatę parzymy pod przykryciem, a w trakcie parzenia mieszamy - zapewni to lepszy kontakt liści z wodą.

  • Zapiekane! Wariacje na temat jesiennych zapiekanek

    Coraz krótsze dni, chandra, deficyt słońca - czy tylko z tym musi kojarzyć się jesień? Oczywiście, że nie! Rozpocznijmy nową porę roku z energią i dobrym samopoczuciem. Chcąc oszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym dostarczyć organizmowi witamin i niezbędnych składników, stwórzmy dania z wykorzystaniem produktów sezonowych - tych najbardziej wartościowych. Świetnym pomysłem na połączenie tego co zdrowe i pożywne są jesienne zapiekanki. Niezliczona ilość kolorów na talerzu, wyborny smak oraz oszczędność czasu i pieniędzy. Przepisy na najlepsze zapiekanki poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Do dzieła!

  • Cebula – daj się zaskoczyć!

    Ma szerokie zastosowanie w kuchni - dzięki swoim walorom smakowym ciężko wyobrazić sobie bez niej wielu zarówno tradycyjnych, jak i bardziej wyrafinowanych potraw. Przygotowywana na wiele sposobów - gotowana, marynowana, karmelizowana, przyrządzana na ruszcie czy patelni grillowej. Często wykorzystywana jest jako dodatek w celu nadania potrawie charakteru. Warto wiedzieć, że smaczne danie można przygotować też z cebulą w roli głównej. Przekonaj się sam!

  • Bądź kulinarnie mocny – wyczaruj pysznego burgera i meksykańskie burrito z polskim akcentem

    Jesienne dania wcale nie muszą być nudne ani ciężkie. Przygotowując tygodniowe menu warto zainspirować się potrawami z innych części świata, które nie tylko wprowadzą nowe akcenty do naszej kuchni, ale też pokazują ciekawe sposoby na wykorzystanie znanych nam produktów. Jak połączyć zagraniczną kulturę z polskimi smakami? Wystarczy wykorzystać zasoby domowej spiżarni i sięgnąć po odpowiednią kompozycję ziół i przypraw - przekonuje Szef Kuchni marki Kamis - Maciej Wawryniuk.

  • KULINARNA PODRÓŻ PRZEZ POLSKĘ ŁĄCZYMY REGIONALNE PRZYSMAKI Z MAKARONEM

    Makaron ma swoich fanów na całym świecie i wśród różnych grup. Lubią go dzieci i dorośli, doceniają wielbiciele kuchni klasycznej i nowatorskiej. Inspiruje kulinarnych mistrzów. Jest doskonały dla każdego i pod każdą szerokością geograficzną! Także w Polsce cieszy się uznaniem od Bałtyku aż do Tatr. Czy wszędzie smakuje tak samo? Makaron tak, ale łącząc go z regionalnymi dodatkami możemy stworzyć nieograniczony wachlarz kulinarnych inspiracji. Na przykład nad morzem znakomicie smakować będzie z rybą, w górach z tradycyjnym oscypkiem, a na Lubelszczyźnie z grzybami i dziczyzną. Z okazji Światowego Dnia Makaronu przedstawiamy przegląd dań z makaronem z regionalnymi dodatkami pochodzącymi z różnych zakątków Polski.

  • Śniadanie na słodko na dobry początek dnia!

    Poranne wstawanie z łóżka nie należy do najprzyjemniejszych czynności. Dźwięk budzika i świadomość, że trzeba iść do pracy lub szkoły zwykle nie napawa nas optymizmem. Dobrym pomysłem na umilenie sobie ciężkiego poranka jest przygotowanie śniadania na słodko. Pełen zdrowych, a jednocześnie smacznych owoców posiłek nie tylko poprawi humor, ale i szybko zniweluje senność.

  • Zdrowy smak natury: Przepis na krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter