a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Piątek, 28 lipca 2017
Imieniny: Aidy, Innocentego, Marceli

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Czekoladowe wyjście… z wiosennego przesilenia

Czekoladowe wyjście… z wiosennego przesilenia

Wiosna - brzmi krzepiąco. Wyższe temperatury, lepsze samopoczucie i coraz więcej słońca, które obudzi drzemiące w nas pokłady energii. Niestety często zdarza się, że pomimo nadejścia wiosennych miesięcy, wciąż odczuwamy zmęczenie, rozdrażnienie oraz brak ochoty do pracy. Okazuje się, że to zupełnie naturalne. Nadciąga przesilenie wiosenne. Jak je pokonać? Skutecznym, a dodatkowo wyjątkowo przyjemnym sposobem na pożegnanie zimowych humorów jest... czekolada!

więcej
  • CZY WIESZ JAK PRZECHOWYWAĆ POŻYWIENIE,  ABY MINIMALIZOWAĆ STRATY WITAMINY C?

    CZY WIESZ JAK PRZECHOWYWAĆ POŻYWIENIE, ABY MINIMALIZOWAĆ STRATY WITAMINY C?

    Witamina C jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, ale nie jest przez niego wytwarzana. Dlatego musi być codziennie dostarczana wraz z pożywieniem. Ale co istotne - jest najbardziej nietrwałą z witamin i szybko się utlenia (zmniejsza się jej ilość), jeśli żywność, która ją zawiera jest niewłaściwie przechowywana.

    więcej
  • Aromatyczny puszysty chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

    Aromatyczny puszysty chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

    więcej
  • „Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?

    „Roślinożercy” – czego warto się od nich nauczyć?

    Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne - to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby, które zdecydowały się na niejedzenie mięsa. I choć dla wielu z nas zrezygnowanie z pikantnych skrzydełek, smażonego steka czy grillowanej karkówki wydaje się być niemożliwe, warto zastanowić się nad uzupełnieniem naszych codziennych posiłków o najważniejsze składniki diety bezmięsnej.

    więcej
  • Gotowanie – męska rzecz

    Gotowanie – męska rzecz

    Mężczyzna w kuchni to już nie tylko smakosz gotowych dań, ale też często ich twórca, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. Do lamusa odchodzi także stereotyp mężczyzny stawiającego na wciąż te same, dobrze znane potrawy i stroniącego od nowości. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet.[1] Obecnie wielu panów poszukuje inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne, czasem z niecodziennymi, zaskakującymi dodatkami. Radość sprawia im zarówno sam proces gotowania, jak i świadomość, że potrawa zyskała uznanie w oczach ukochanej, rodziny czy znajomych. Z kolei w codziennym zabieganiu wielu z nich ceni sobie, gdy prostota przygotowania łączy się z możliwością uzyskania wyjątkowego efektu kulinarnego.

    więcej
  • Tanie jedzenie to drogie jedzenie

    „Niech pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem" - słowa te przypisywane są ojcu współczesnej medycyny. I choć od czasów Hipokratesa zmieniło się niemal wszystko, intensywny rozwój i dynamiczny postęp niekoniecznie muszą iść w parze ze zdrowiem człowieka. Dziś często jemy szybko i byle jak, czego efektem jest rozwój różnych chorób. Może czas zatem przestać po prostu jeść i powrócić do... odżywiania się.

  • Dieta na stres: produkty, które przyniosą ukojenie

    Zgodnie z wynikami badania przeprowadzonego przez GFK w 2016 roku, aż 98 proc. Polaków odczuwa stres, z czego co piąty Polak ma z nim do czynienia codziennie. Nadmierny stres przekłada się na złe samopoczucie, kłótnie z bliskimi oraz problemy zdrowotne. Wśród wielu sposobów na ukojenie nerwów, można wymienić jeden, dość nieoczywisty - czyli odpowiednią dietę.

  • Fritatta z patelni – pomysł na szybkie i łatwe danie z wykorzystaniem brukselki!

    Mała, zielona i pyszna. To właśnie... brukselka! Młodsza kuzynka kapusty kryje w sobie więcej, niż ktoś mógłby przypuszczać.

  • Radość z wiosny… na talerzu! Zupa krem z krewetkami i koprem

    Gdy senna przyroda budzi się do życia, a poranne przymrozki ustępują miejsca śpiewom ptaków, wiadomo, że wiosna już do nas zawitała! Z nową porą roku powraca optymistyczna aura i więcej chęci do życia. To również czas zmian w kuchni, kiedy zaczynamy sięgać po lekkie, kolorowe menu. Słoneczna i aromatyczna Zupa krem z czerwonych warzyw Proste Historie, z dodatkiem egzotycznych akcentów i aromatycznego koperku to propozycja dla wszystkich spragnionych wiosennych smaków!

  • Najnowsze badania potwierdzają: miękka margaryna może pomóc w obniżeniu ryzyka

    W kontekście światowych zaleceń żywieniowych rekomendujących ograniczenie spożycia tłuszczów nasyconych w diecie, a także zastąpienia ich tłuszczami nienasyconymi, opublikowane zostały najnowsze wyniki modelowego badania porównujące skutki wieloletniego spożycia masła i margaryny. Zgodnie z ich wynikami zauważono, że już tak niewielka zmiana nawyków żywieniowych, jak zastąpienie masła miękką margaryną, może przynieść więcej zdrowotnych korzyści niż do tej pory sądzono - szczególnie w odniesieniu do chorób serca.

  • Wiosenna dieta. 6 zasad, które pomogą w walce z zimowym sadełkiem

    Gdy tylko robi się nieco cieplej, większość z nas zaczyna przegląd swojej garderoby. Nierzadko okazuje się wówczas, że wiosenne ubrania stały się nieco… za małe. Winnym tej sytuacji nie jest jednak zbyt wysoka temperatura, w której upraliśmy ciuchy ale... kilogramy, o które „wzbogaciło” się po zimie nasze ciało. Co zatem zrobić, by zgubić ten balast i w zdrowy sposób powitać nową porę roku?

  • Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu

    Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy, by były nadal smaczne?

1 ...6|7|8|9|10|11|12|13|14|15... 27

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter