a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 18 lutego 2018
Imieniny: Konstancji, Maksyma, Wiaczesława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

Czy Polacy czytają etykiety?

Czy Polacy czytają etykiety?

Etykiety produktów spożywczych swoim wyglądem zwracają uwagę konsumentów oraz pozwalają w ułamku sekundy rozpoznać markę i rodzaj produktu. Poza tymi cechami mają także istotną wartość informacyjną - na każdym opakowaniu widnieje bowiem skład produktu oraz tabela wartości odżywczych. Ale czy Polacy potrafią korzystać z danych, które widnieją na opakowaniach?

więcej
  • Polskę ogarnęła kulinarna rewolucja. Podpowiadamy, jak do niej dołączyć

    Polskę ogarnęła kulinarna rewolucja. Podpowiadamy, jak do niej dołączyć

    Polacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni, są otwarci na nowe smaki oraz lubią zaskakiwać znajomych i bliskich oryginalnymi potrawami. Osobom, których jeszcze nie ogarnęła kulinarna rewolucja podpowiadamy, jak dzięki 4 aktywnościom stać się jej częścią.

    więcej
  • Przepis na tatara French Touch

    Przepis na tatara French Touch

    David Gaboriaud, szef kuchni, ekspert francuskiej kuchni, ambasador kampanii French Touch poleca:

    więcej
  • Przepis na kaczkę French Touch

    Przepis na kaczkę French Touch

    Kuba Korczak, znawca polskiej kuchni i promotor polskich produktów regionalnych, ambasador kampanii French Touch poleca:

    więcej
  • Francuskie inspiracje, czyli sposób na tartę owocową

    Francuskie inspiracje, czyli sposób na tartę owocową

    więcej
  • Desery warte grzechu

    Lato to doskonały czas na lekkie desery z sezonowych owoców. Szybkie i proste w przygotowaniu będą królowały na naszych stołach. Eksperci marki Kühne przygotowali trzy przepisy, które warte są grzechu, a jedzone raz na jakiś czas, nie odbiją się negatywnie na naszej sylwetce.

  • Racuszki z krewetkami i jogurtem naturalnym

    Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

  • Ryba w roli głównej

    Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O walorach i sposobach przygotowania ryb opowiada Patryk Kotarba, szef kuchni Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój **** Medical Spa&Wellness.

  • BOTWINKA I MAKARON – IDEALNY DUET NA LATO

    Botwinka to jedno z warzyw, na które czekamy cały rok. Lubimy ją za pyszny smak oraz intensywny kolor, którym urozmaica wiosenno-letnie menu. Zwykle podawana jest w postaci zupy o takiej samej nazwie. Jednak z botwinki może powstać o wiele więcej smacznych potraw. Połączona z wysokiej jakości złocistym makaronem stworzy na naszym stole idealny letni duet, pełen energii i wartościowych składników odżywczych.

  • Letnie wypieki – w owocowej odsłonie

    Truskawki, maliny, borówki, czereśnie, gruszki, jabłka... skarbów lata nie sposób wymienić. Kolorowe, soczyste, a przy tym... pyszne! Sezonowe owoce to niezbędny składnik letnich wypieków. Uroczysta kolacja, poobiedni deser albo chwila słodkiej przyjemności w pracy? Każdy znajdzie swój ulubiony przepis na doskonałe ciasto z owocami.

  • Prosty sposób na lekkie dania z udziałem bulionu

    Potrawy na bazie bulionów to podstawa polskiej kuchni. Z ich udziałem powstają tradycyjne zupy, sosy i duszone mięsa, jak też dania bardziej nowatorskie, jak np. risotto. Jednak często, kiedy przychodzą ciepłe dni, ze stołów znikają nasze ulubione przysmaki. Kojarzą się bowiem z potrawami rozgrzewającymi, bardziej kalorycznymi. Tymczasem wcale tak nie musi być! Na bazie bulionu można zrobić także lekkie, klarowne zupy, pyszne chłodniki czy inne dania pełne wiosennych, świeżych produktów. Brak czasu na przygotowanie aromatycznego wywaru też nie jest już przeszkodą. Marka Krakus przygotowała innowacyjny koncentrat bulionu warzywnego. Jego płynna forma zapewnia szybkość wykonania potrawy, a tradycyjna formuła - znany i lubiany smak. To produkt bez konserwantów, zagęstników i glutaminianu sodu, a to z kolei gwarantuje, że przygotowane danie będzie smaczne i doskonałej jakości.

  • Wegetarianizm – hit czy mit?

    Wegetarianizm z roku na rok zdobywa coraz więcej zwolenników. Przez niektórych traktowany jest jako moda, dla innych sposób na zdrowy styl życia i szczupłą sylwetkę. Jednak eliminacja mięsa, ryb i niektórych produktów odzwierzęcych, niekoniecznie oznacza natychmiastową utratę kilogramów. Czy wegetarianizm może pozytywnie wpłynąć na zdrowie? A może to tylko ślepe podążanie za trendami? Na te i inne pytania odpowiadają eksperci.

1 ...6|7|8|9|10|11|12|13|14|15... 38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter