Czwartek, 22 czerwca 2017
Imieniny: Pauliny, Flawiusza, Agenora

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

Dzieci jedzą zdrowo: Dlaczego produkty pełnoziarniste są lepsze?

Dzieci jedzą zdrowo: Dlaczego produkty pełnoziarniste są lepsze?

Chrupiąca kajzerka czy bułka grahamka? Ryż oczyszczony czy pełnoziarnisty? A co z kaszkami – manna, jaglana, a może tapioka? Jakie produkty powinno jeść małe dziecko?

więcej
  • LIDL Z BUŁKAMI I CHLEBEM BEZ KONSERWANTÓW W ASORTYMENCIE

    LIDL Z BUŁKAMI I CHLEBEM BEZ KONSERWANTÓW W ASORTYMENCIE

    W ramach konceptu „Chrupiące z pieca” Lidl Polska oferował do tej pory szeroki wybór chlebów pozbawionych konserwantów. Od 27 lutego klienci mogą również zakupić bułki bez ulepszaczy.

    więcej
  • Na polu kulinarnych inspiracji… czyli dodatki z ziemniaków!

    Na polu kulinarnych inspiracji… czyli dodatki z ziemniaków!

    Sprężyste kluseczki śląskie, kształtne kopytka, a może apetyczne pyzy? Z ziemniaków można przygotować różnego rodzaju dania uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Wariacje na temat ziemniaków mogą stanowić smakowity dodatek do mięs lub warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z aksamitnym sosem. Kluski śląskie, Pyzy ziemniaczane oraz Kopytka marki PROSTE HISTORIE przyrządzone są wyłącznie z naturalnych składników. Zachwycają bogatym smakiem dorodnych polskich ziemniaków i są inspiracją do wielu pysznych dań

    więcej
  • Gatunek ryby wygrywa z jej ceną

    Gatunek ryby wygrywa z jej ceną

    Polacy, kupując mrożone produkty rybne, przestali kierować się głównie kryterium cenowym – wynika z raportu opracowanego na zlecenie firmy FRoSTA. Obecnie zwracają uwagę przed wszystkim na gatunek i jakość mięsa ryby w gotowym produkcie.

    więcej
  • Przyprawy, których nie znamy, a po które warto sięgnąć w kuchni

    Przyprawy, których nie znamy, a po które warto sięgnąć w kuchni

    Nie sposób wyobrazić sobie kuchni bez aromatycznych ziół i przypraw, które nadają potrawom wyjątkowego charakteru. I choć wielu z nas używa kilku sprawdzonych produktów np. pieprzu, soli czy majeranku, to czasem warto przełamać kulinarną rutynę i sięgnąć po mniej znane przyprawy. Inspiracji poszukaj u eksperta programu „Kulinarnie Mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak, jak edukatorom Banków Żywności, podpowiada, jakich przypraw nie powinno zabraknąć w naszej kuchni, by z prostych składników wyczarować smaczne, zdrowe i pożywne dania.

    więcej
  • Tylko jedna trzecia konsumentów czyta etykiety na produktach żywnościowych. Najczęściej sprawdzają tylko termin przydatności do spożycia

    Zaledwie 3 na 10 konsumentów czyta etykiety na artykułach spożywczych. Najczęściej sprawdzamy tylko termin przydatności do spożycia, a na pozostałe informacje nie zwracamy uwagi. Zgodnie z przepisami nawet na najmniejszym opakowaniu muszą znaleźć się takie informacje, jak nazwa produktu, lista alergenów, zawartość netto oraz data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia. Na nieco większych znajdziemy również skład, warunki przechowywania czy użycia i wartość odżywczą. Dzięki lekturze etykiet możemy robić świadome zakupy i wybierać takie produkty, które będą miały korzystny wpływ na nasze zdrowie.

  • Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli

    Jakie mięso kupujemy? To sprawdziła Inspekcja Handlowa i wykryła nieprawidłowości w co drugim sklepie. W większości przypadków zastrzeżenia dotyczyły błędnego oznakowania. Ponad 37 proc. (474) skontrolowanych partii było niewłaściwie oznakowanych. Najwięcej uchybień w tym zakresie miały wyroby mięsne sprzedawane na wagę (58 proc.). Zastrzeżenia Inspekcji Handlowej, pod względem jakości, wzbudziło też około 13 proc. partii mięs i przetworów mięsnych poddanych badaniom w laboratoriach UOKiK.

  • Superżywność w natarciu. Sprzedaż zdrowych produktów szybko rośnie, także w kategorii przekąsek

    Polski rynek zdrowej żywności dynamicznie rośnie i według prognoz jego wartość może przekroczyć w tym roku 1 mld zł. Jednym z segmentów korzystających na tym trendzie jest superżywność, czyli produkty zawierające większe ilości składników odżywczych. Rosnące zainteresowanie tego typu produktami zachęca producentów żywności do wchodzenia w kolejne segmenty rynku. Purella Food chce w tym roku przekonać Polaków, zwłaszcza najmłodszych, do zdrowych przekąsek.

  • ABC przypraw, które odmienią smak Twoich dań

    Świat ziół i przypraw oferuje nieograniczone możliwości wzbogacania smaku najprostszych dań. Rozmaryn, majeranek, kardamon, tymianek – to tylko niektóre z pomysłów. Więcej inspiracji znajdziesz u eksperta programu „Kulinarnie Mocni”, Szefa Kuchni Kamis, Macieja Wawryniuka. Tak, jak edukatorom Banków Żywności, podpowiada, jakie zioła i przyprawy pasują do wybranych dań.

  • Domowa pizza na trzy sposoby

    Nie jesteśmy fanami fast foodów, jednak uśmiech na twarzach domowników, kiedy proponujemy na obiad pizze jest bezcenny. Taki posiłek najlepiej przygotować samodzielnie, korzystając jedynie z pomocy bliskich. Domowa pizza będzie zdecydowanie zdrowsza, a wspólnie spędzony czas przy jej przygotowaniu może okazać się dobrą zabawą.

  • Stan skóry zależy głównie od sposobu odżywiania się. Kluczowe w diecie są warzywa, zdrowe oleje, ryby i odpowiednie nawodnienie

    Świeży i promienisty wygląd cery oraz opóźnianie efektów starzenia zależy od doboru właściwego menu. Należy przede wszystkim unikać produktów wysoko przetworzonych, przepełnionych sztucznymi barwnikami i konserwantami. Warto też wyeliminować z diety białe pieczywo, cukry proste, wieprzowinę i tłustą wołowinę. Na naszym stole częściej za to powinny się pojawiać warzywa, drób, ryby, olej lniany i pieczywo na zakwasie. Dziennie trzeba też wypijać minimum 1,5 litra niegazowanej wody.

  • Śniadanie nie może być skromne. Sprawdź co jeść

    Śniadanie to posiłek, o którym czasem zapominamy, jemy je w biegu o przypadkowej porze… a to błąd. Pierwszy posiłek powinniśmy zjeść maksymalnie do godziny po wstaniu. Dobrze zbilansowane śniadanie doda energii na cały dzień. Co w nim powinno się znajdować?

1 ...6|7|8|9|10|11|12|13|14|15... 24

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter