UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.
Naleśniki to pomysł na szybki i prosty w wykonaniu posiłek, który idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Warto spróbować tych w wersji wytrwanej z dodatkiem orientalnych składników, takich jak hummus czy cieciorka. Dzięki nim na długo pozostaniemy syci i dostarczymy naszemu organizmowi wartościowych składników, takich jak białko czy błonnik pokarmowy.
więcejKonsumpcja soków owocowych w Polsce stale wzrasta. Jak pokazuje raport AIJN[1], Polacy wypili w 2016 roku 543 miliony litrów soków owocowych - czyli równowartość pojemności 217 basenów olimpijskich. Mimo stosunkowo małej konsumpcji, pozostajemy liderem spożycia tych produktów wśród krajów Europy Środkowo-Wschodniej. O tym, jakie zmiany zaszły w świadomości polskich konsumentów i dlaczego mówi dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska, Kierownik Pracowni Dietetyki Pediatrycznej Instytutu Pediatrii, UJ CM w Krakowie i ekspertka kampanii „Soki i musy - witaminy w SMART formie".
więcejEtykiety produktów spożywczych swoim wyglądem zwracają uwagę konsumentów oraz pozwalają w ułamku sekundy rozpoznać markę i rodzaj produktu. Poza tymi cechami mają także istotną wartość informacyjną - na każdym opakowaniu widnieje bowiem skład produktu oraz tabela wartości odżywczych. Ale czy Polacy potrafią korzystać z danych, które widnieją na opakowaniach?
więcejPolacy coraz chętniej eksperymentują w kuchni, są otwarci na nowe smaki oraz lubią zaskakiwać znajomych i bliskich oryginalnymi potrawami. Osobom, których jeszcze nie ogarnęła kulinarna rewolucja podpowiadamy, jak dzięki 4 aktywnościom stać się jej częścią.
więcejDavid Gaboriaud, szef kuchni, ekspert francuskiej kuchni, ambasador kampanii French Touch poleca:
więcejKuba Korczak, znawca polskiej kuchni i promotor polskich produktów regionalnych, ambasador kampanii French Touch poleca:
Lato to doskonały czas na lekkie desery z sezonowych owoców. Szybkie i proste w przygotowaniu będą królowały na naszych stołach. Eksperci marki Kühne przygotowali trzy przepisy, które warte są grzechu, a jedzone raz na jakiś czas, nie odbiją się negatywnie na naszej sylwetce.
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodniu. O walorach i sposobach przygotowania ryb opowiada Patryk Kotarba, szef kuchni Restauracji Ponidzie w Hotelu Słoneczny Zdrój **** Medical Spa&Wellness.
Botwinka to jedno z warzyw, na które czekamy cały rok. Lubimy ją za pyszny smak oraz intensywny kolor, którym urozmaica wiosenno-letnie menu. Zwykle podawana jest w postaci zupy o takiej samej nazwie. Jednak z botwinki może powstać o wiele więcej smacznych potraw. Połączona z wysokiej jakości złocistym makaronem stworzy na naszym stole idealny letni duet, pełen energii i wartościowych składników odżywczych.
Truskawki, maliny, borówki, czereśnie, gruszki, jabłka... skarbów lata nie sposób wymienić. Kolorowe, soczyste, a przy tym... pyszne! Sezonowe owoce to niezbędny składnik letnich wypieków. Uroczysta kolacja, poobiedni deser albo chwila słodkiej przyjemności w pracy? Każdy znajdzie swój ulubiony przepis na doskonałe ciasto z owocami.