a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 7 lutego 2016
Imieniny: Romualda, Ryszarda, Sulisława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Kuchnia

W karnawale Polacy sięgają głównie po mocne alkohole. Są coraz bardziej skłonni do eksperymentów

W karnawale Polacy sięgają głównie po mocne alkohole. Są coraz bardziej skłonni do eksperymentów

Karnawał to czas zwiększonej sprzedaży alkoholi. W przypadku niektórych trunków wzrost ten może sięgnąć nawet 50 proc. W okresie tym Polacy chętniej sięgają po mocne alkohole, zwłaszcza po marki premium. Szczególną popularnością cieszą się wysokiej jakości wódki czyste oraz whisky. Polacy są też coraz bardziej skłonni do eksperymentów – chętnie sięgają po innowacyjne produkty, np. popularną w tegorocznym karnawale wódkę gazowaną.

więcej
  • Kawa zbożowa może zastąpić zwykłą. Można przygotować z niej latte, napój rozgrzewający z dodatkiem imbiru i cynamonu lub smoothie

    Kawa zbożowa może zastąpić zwykłą. Można przygotować z niej latte, napój rozgrzewający z dodatkiem imbiru i cynamonu lub smoothie

    W zależności od producenta kawa zbożowa dostępna jest w różnych wersjach – granulowana, rozpuszczalna, w saszetkach lub w formie sypkiej do parzenia przez sitko. Napój można też serwować na wiele sposobów: od najprostszego zalania kawy wrzątkiem, poprzez parzenie w kawiarce lub przygotowanie z niej latte, cappuccino lub kawy mrożonej. Dobrze smakuje także z odrobiną przypraw – imbirem, kardamonem, cynamonem, goździkami czy wanilią.

    więcej
  • 12 potraw, bez których nie mogą odbyć się Święta

    Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich – to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i pełne magicznej atmosfery.

    więcej
  • Ślimaki z ciasta francuskiego z migdałami

    Ślimaki z ciasta francuskiego z migdałami

    Przygotowując słodkości warto pamiętać, że niesamowity smak i przyjemność z jedzenia nie zawsze muszą wiązać się z rezygnacją z cennych wartości odżywczych. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, aromatyczne ślimaki z ciasta francuskiego kuszą migdałowym smakiem, a jednocześnie dostarczają wielu witamin i minerałów zawartych w chrupiących orzechach. Niebiański deser z nutką bakaliowej przyjemności.

    więcej
  • Święta first minute – co możemy przygotować wcześniej?

    Święta first minute – co możemy przygotować wcześniej?

    Okres świątecznych przygotowań to czas wytężonej pracy. Dobra organizacja i zaplanowanie wszystkich zadań, to podstawa by uniknąć świątecznej paniki, a w Wigilię i kolejne dni Świąt znaleźć czas na wytchnienie dla siebie i najbliższych. Przepis na radosne, a przede wszystkim spokojne Boże Narodzenie, jest prosty i bazuje na przygotowaniu odpowiedniego planu. Stworzenie listy zakupów, ułożenie menu, które zagości na świątecznym stole, czy wreszcie wcześniejsze przygotowanie niektórych wypieków, pozwolą cieszyć się z tego świątecznego czasu. Rozwiązaniem są bakaliowe ciasta, które spokojnie można upiec na kilka dni przed świętami. Świąteczny piernik, keks czy ciasteczka korzenne nabiorą wówczas odpowiedniego bakaliowego smaku i aromatu.

    więcej
  • Pieczony Kurczak Zagrodowy z dynią, pomidorami i masłem szałwiowym

    Gdy na zewnątrz robi się szaro i ponuro, w kuchni warto sięgnąć po… kolorowe skarby jesieni! Kulinarną królową tej pory roku jest niewątpliwie dynia. Wyjątkowa i pełna witamin - idealnie komponuje się z delikatnym mięsem Kurczaka Zagrodowego. W połączeniu z wyrazistymi pomidorami oraz intrygującym masłem szałwiowym, ta potrawa zachwyci bogactwem smaku i aromatu. Kurczak Zagrodowy podczas pieczenia zachowuje swoje wartości odżywcze – jest to jedna z najzdrowszych i najlepszych sposobów przygotowania potraw. Zapachy przenikają się, kuszące pomidorki i dynia zachowują swój kształt, a roztopione, aromatyczne masło szałwiowe podkreśla wyjątkowy smak i kruchość Kurczaka Zagrodowego. Jesień w kuchni może być bardzo kolorowa i promienna – rozsmakuj się w niej na dobre, a pokochasz tę porę roku!

  • Wspomnienie lata - BiFIX zielone herbaty liściaste z truskawką

    Początek jesieni to czas zmian, nie tylko w przyrodzie, ale także w naszym samopoczuciu. Powoli zaczynamy odczuwać pierwsze oznaki zmęczenia, coraz częściej dopada nas przeziębienie. W walce z jesiennym znużeniem, warto zaufać naturze i postawić na BiFIX zieloną herbatę liściastą z truskawką.

  • Chłodnik litewski z chrupiącym akcentem!

    Botwinka jest warzywem sezonowym, dlatego o tej porze roku, kiedy jest dostępna na pobliskich bazarkach, powinniśmy sięgać po nią jak najczęściej. Sprawdzonym przepisem na letnie danie jest chłodnik litewski, który idealnie zaspokoi nasz głód w upalne dni.

  • Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego!

    Potrawy z Kurczaka Zagrodowego przywodzą na myśl radosne dzieciństwo spędzone na wsi u dziadków. Wyjątkowy smak i zapach jego upieczonego mięsa sprawiają, że przypominają nam się tamte lata. Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego to połączenie zdrowia, prostoty i doskonałego smaku. Mięso idealnie współgra z warzywami, świeżymi ziołami i aromatycznymi przyprawami. Cieniutka skórka, która równomiernie się rumieni i chude mięso, które stanowi źródło wielu witamin i składników odżywczych to tylko niektóre z jego zalet. Soczyste i niezwykle kruche mięso w połączeniu ze szpinakiem o nieco kwaskowym smaku zadowoli niejednego konesera.

  • Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni

    W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

  • FILECIKI Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO W CHRUPIĄCEJ PANIERCE KUKURYDZIANEJ Z SOSEM JOGURTOWYM I SZCZYPIORKIEM

  • SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ KURCZAKA ZAGRODOWEGO I CHRUPIĄCYMI GRZANKAMI Z POMIDORAMI

1|2|3|4|5|6|7

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter