a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 19 sierpnia 2018
Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Kuchnia

Co trzecie dziecko nie zjada całych porcji posiłków w szkole. Przyjazne stołówki i dłuższe przerwy pomogłyby ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia

Co trzecie dziecko nie zjada całych porcji posiłków w szkole. Przyjazne stołówki i dłuższe przerwy pomogłyby ograniczyć ilość wyrzucanego jedzenia

66 proc. uczniów je obiady w szkołach. Co trzecie dziecko nie zjada jednak całej porcji posiłku - wynika z badania „Ocena stanu szkolnych stołówek" przeprowadzonego na potrzeby programu „Extra Szkolna Stołówka". Na niedojadanie wpływ ma m.in. zbyt krótki czas na zjedzenie posiłku oraz aspekty estetyczne i funkcjonalne szkolnej stołówki. 32 proc. rodziców uważa, że nie jest ona komfortowym miejscem do zjedzenia posiłku albo nie ma na ten temat wiedzy. To powoduje, że dużo jedzenia jest marnowane. Dzięki przyjaznym stołówkom zjawisko to można znacznie ograniczyć. Do 17 czerwca publiczne szkoły podstawowe mogą się zgłaszać do programu „Extra Szkolna Stołówka", w którym mogą wygrać środki finansowe na remont stołówki.

więcej
  • Gyros – grecki specjał, który przygotujesz w domu

    Gyros – grecki specjał, który przygotujesz w domu

    Podczas wspominania wakacji w Grecji naszła Cię ochota na gyros? Aby znów go skosztować, wcale nie musisz rezerwować kolejnej podróży do tego kraju. Poznaj sprawdzony przepis i przyrządź danie samodzielnie.

    więcej
  • Magda Gessler pod koniec kwietnia otworzy restaurację w Gdyni. Ma przypominać lokale rybne z Hiszpanii i Portugalii

    Magda Gessler pod koniec kwietnia otworzy restaurację w Gdyni. Ma przypominać lokale rybne z Hiszpanii i Portugalii

    Gospodyni programu „Kuchenne rewolucje" otwiera kolejną restaurację. Tym razem stawia na Gdynię, gdzie jej zdaniem wciąż brakuje dobrych lokali rybnych. W jej nowej restauracji, tworzonej na wzór tego rodzaju lokali w Hiszpanii i Portugalii, serwowane mają być najlepsze polskie ryby oraz owoce morza z hiszpańskiej Galicji.

    więcej
  • Masz ochotę na pizzę? Taką zjesz ze smakiem!

    Masz ochotę na pizzę? Taką zjesz ze smakiem!

    Jedna z najbardziej lubianych potraw dzieci, młodzieży i dorosłych zaliczana do fast foodów to pizza, która mimo swojego zachęcającego wyglądu i smaku nie należy do dań niskokalorycznych. Niestety ulegając pokusie żółtego sera i pomidorowego aromatu często się nią przejadamy. Jak zmienić oblicze pizzy na równie smaczne, ale i zdrowe zdradza dietetyk, ekspert programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo" Katarzyna Zadka.

    więcej
  • Zdrowe przekąski w biurze – bakalie i suszone owoce

    Zdrowe przekąski w biurze – bakalie i suszone owoce

    więcej
  • Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)

    Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem to świetny pomysł na jaglany obiad, deser czy podwieczorek dla dzieci i dorosłych.

  • Bądź zdrów tej zimy – menu w duńskim stylu

    Jak uniknąć powszechnego w środku sezonu zimowego przeziębienia lub grypy? Jednym
    z kluczowych elementów jest odpowiednia dieta, która dostarczy organizmowi niezbędnych witamin i mikroelementów. Jeden z najlepszych pomysłów na zimowe menu, które chroni przed chorobami, znaleźli Duńczycy, przyzwyczajeni do chłodnego klimatu. Co jedzą i jak zestawiają posiłki, aby pomimo krótkiej obecności słońca czuć się zdrowo i mieć dobry nastrój?

  • Walentynkowa kolacja o smaku orientu

    Święto zakochanych zbliża się do nas wielkimi krokami. To doskonała okazja, aby spędzić czas z ukochaną osobą i zaplanować wyjątkowy wieczór. Aby był niezapomniany warto pomyśleć o nim już dziś. Przygotuj romantyczną kolację z orientalnymi składnikami w roli głównej i zaskocz swoją drugą połowę.

  • Karnawałowe przepisy według Mateusza Gesslera

    Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco.

  • Lunch w wersji fit dla każdego

    Jeżeli dbasz o sylwetkę, musisz pamiętać o regularnych posiłkach. Brak czasu nie może tutaj być wymówką – przygotowanie lunchu w wersji fit nie zajmie ci wiele czasu. Poznaj sprawdzone przepisy na lekkostrawne jedzenie, dzięki któremu zaspokoisz głód w środku dnia.

  • Czy zimą powinniśmy jeść żółte sery?

    Jesień w pełni, zima blisko. Jeżeli dokucza ci jesienna chandra, zmień dietę. Jak? Wprowadź do jadłospisu żółte sery. Dlaczego to właśnie ten produkt powinien zagościć na naszych stołach?

  • Cheat day z chałwą w roli głównej

    Osobom, które prowadzą zdrowy tryb życia i w związku z tym jedzą tylko wybrane produkty, zdarza się używać sformułowania „cheat day". Jest to dzień, w którym pozwalają sobie na małe odstępstwa od diety. Jeśli liczycie kalorie i jecie tylko zdrowe posiłki to warto, abyście na stałe wprowadzili go do swojego kalendarza, np. raz na dwa tygodnie. Warto wtedy skusić się na coś naprawdę pysznego, np. puszyste naleśniki z chałwą i owocami.

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 38

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter