a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Sobota, 25 marca 2017
Imieniny: Marioli, Dyzmy, Wieńczysława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Przepis na tagliatelle  z groszkiem i suszonymi pomidorami

Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidorami

Pasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu kształtach oraz wymiarach, a także ma różną twardość, rodzaj nacięcia czy odcień, przez co można dopasować go do każdej potrawy. Cannelloni, farfalle, penne – to tylko niektóre rodzaje włoskich makaronów. Jednym z najbardziej popularnych jest tagliatelle, który idealnie komponuje się z wieloma rodzajami sosów i większością dodatków.

więcej
  • Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

    Niecodzienne śniadanie – bajgle na trzy sposoby

    Bajgle to tradycyjne żydowskie pieczywo, które znane jest od XVII wieku. Według zachowanych zapisków, bajgiel został po raz pierwszy upieczony w Krakowie. Od tamtej pory jego popularność stawała się coraz większa. Obecnie z ich wyrobu słynie Nowy Jork. Te znane oponki są doskonałym sposobem na oryginalne i pożywne śniadanie, które możemy chwycić w rękę i zjeść w drodze. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, które urozmaicą poranną rutynę.

    więcej
  • 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym

    5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym

    Najważniejszym posiłkiem w ciągu całego dnia jest śniadanie. To ono dostarcza nam siły i energii od rana oraz wpływa pozytywnie na nasz nastrój i koncentrację. Prawidłowo skomponowane śniadanie powinno składać się przede wszystkim z produktów bogatych w węglowodany oraz białka, a w mniejszej ilości w tłuszcze. Te wywodzące się z kuchni orientalnej zawierają duże ilości błonnika roślinnego, dlatego warto pamiętać o nich podczas komponowania porannego posiłku. Eksperci marki Jasmeen przygotowali specjalne 5-dniowe menu śniadaniowe w stylu orientalnym dla całej rodziny.

    więcej
  • Czy wegetarianizm to przyszłość?

    Czy wegetarianizm to przyszłość?

    Bycie wege stało się jednym z gorących trendów żywieniowych i wpisało się jako styl życia wielu ludzi – jest to też widoczne zarówno w domowym menu, jak i w restauracjach. Nic w tym dziwnego – jarosze chwalą sobie dobre samopoczucie, smukłą sylwetkę, a także odkrywanie nowych horyzontów kulinarnych. Czy to oznacza, że za kilka lat wszyscy będziemy dążyli do ograniczenia,
    a nawet całkowitego wykluczenia mięsa z diety? Czy wegetarianizm ma szansę „zawładnąć” żywieniowym światem?

    więcej
  • Super żywność po polsku – dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia

    Super żywność po polsku – dieta, która pomoże wygrać z objawami wiosennego przesilenia

    Marzec i kwiecień to te miesiące w roku, kiedy organizm jest szczególnie osłabiony – o objawy przesilenia wiosennego, będącego wynikiem niedoboru witamin, nietrudno. Właśnie w tym czasie potrzebujemy prawdziwego zastrzyku naturalnych składników. Z pomocą przychodzi nam promowana przez gwiazdy fitness – super żywność. My proponujemy ją w wersji po polsku.

    więcej
  • Beata Sadowska otworzyła w Gdańsku kawiarnię. Można w niej zjeść wegańskie i bezglutenowe ciasta

    W kawiarni Beaty Sadowskiej znaleźć można przede wszystkim zdrowe, dietetyczne ciasta, a już niedługo także sałatki i potrawy na bazie kaszy. Gwiazda jest zachwycona swoją nową działalnością. Twierdzi, że zdrowe żywienie ludzi daje jej niezwykłą satysfakcję.

  • Kolumbijskie smaki w Twojej kuchni – przepisy na dania z kolumbijską nutą

    Kolumbijska kuchnia jest różnorodna, pełna smaków i aromatów, przede wszystkim dlatego, że powstała w wyniku przenikania się różnych kultur: tradycyjnej kuchni prekolumbijskiej z kuchnią hiszpańską i afrykańską. Tę mieszankę smaków stworzyli napływający do Ameryki Południowej osadnicy z różnych stron świata. Różnorodność kolumbijskiej kuchni spowodowana jest również warunkami geograficznymi. Inne potrawy królują w okolicach Pacyfiku, inne w górskich rejonach Andów, jednak zawsze łączy je niepowtarzalny smak, który możesz odtworzyć w swojej kuchni.

  • Pikantne zupy na wiosenne przeziębienie

    Mimo tego, że wiosna już niedługo rozgości się za oknami, to słupek rtęci w termometrze nadal wydaje się być raz wyżej, raz niżej. Jest to najbardziej zdradliwy czas dla naszego zdrowia. Mimo świecącego słońca, nasz organizm po zimie jest osłabiony i łatwo łapie infekcje. Marka Kühne proponuje kilka przepisów na rozgrzewające zupy, które pomogą nam uniknąć przeziębienia.

  • Dieta, która wspomaga leczenie urazów

    Choć świadomość Polaków na temat roli właściwej diety w życiu w ciągu ostatnich lat systematycznie rośnie, wielu z nas wciąż nie zdaje sobie sprawy, na jak wiele aspektów oddziałuje nasze odżywianie. Jak się bowiem okazuje, prawidłowo zbilansowany jadłospis wpływa m. in. na proces gojenia ran. Dlatego też warto o nim pomyśleć już na kilka miesięcy przed planowanym zabiegiem ortopedycznym.

  • Dzieci jedzą zdrowo: Dlaczego produkty pełnoziarniste są lepsze?

    Chrupiąca kajzerka czy bułka grahamka? Ryż oczyszczony czy pełnoziarnisty? A co z kaszkami – manna, jaglana, a może tapioka? Jakie produkty powinno jeść małe dziecko?

  • LIDL Z BUŁKAMI I CHLEBEM BEZ KONSERWANTÓW W ASORTYMENCIE

    W ramach konceptu „Chrupiące z pieca” Lidl Polska oferował do tej pory szeroki wybór chlebów pozbawionych konserwantów. Od 27 lutego klienci mogą również zakupić bułki bez ulepszaczy.

  • Na polu kulinarnych inspiracji… czyli dodatki z ziemniaków!

    Sprężyste kluseczki śląskie, kształtne kopytka, a może apetyczne pyzy? Z ziemniaków można przygotować różnego rodzaju dania uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Wariacje na temat ziemniaków mogą stanowić smakowity dodatek do mięs lub warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z aksamitnym sosem. Kluski śląskie, Pyzy ziemniaczane oraz Kopytka marki PROSTE HISTORIE przyrządzone są wyłącznie z naturalnych składników. Zachwycają bogatym smakiem dorodnych polskich ziemniaków i są inspiracją do wielu pysznych dań

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 15

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter