a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Środa, 26 kwietnia 2017
Imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Kuchnia

Woda gotowana – nie taka zdrowa jak ją malują?

Woda gotowana – nie taka zdrowa jak ją malują?

Przegotowana woda z kranu nadaje się do picia oraz innego zastosowania w kuchni. Czy jednak aby na pewno? Wbrew obiegowym opiniom, doprowadzenie wody do wrzenia nie daje gwarancji usunięcia wszystkich znajdujących się w niej bakterii lub wirusów.

więcej
  • Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

    Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

    Wzrok to zmysł, który ma wpływ praktycznie na każdą dziedzinę naszego życia - również na kwestie żywieniowe. Potrawy, które nam się podobają i wyglądają apetycznie, po prostu bardziej nam smakują. Jak zatem komponować i serwować posiłki, aby pobudzały nasz apetyt już „od pierwszego wejrzenia"?

    więcej
  • Zdrowe drugie śniadanie

    Zdrowe drugie śniadanie

    Często nie zastanawiamy się nad naszym drugim śniadaniem. Biorąc je z domu chwytamy za jogurt lub serek - gotowe produkty, które nie wymagają od nas przygotowania. W chwilach, kiedy lodówka jest pusta, ratujemy się pobliskim sklepem lub stołówką w pracy. Wtedy najczęściej bierzemy kanapkę, nie zawsze zdrową i nie zawsze dostarczającą nam tyle energii, ile potrzebujemy podczas pracy. Marka Kühne przygotowała kilka przepisów, których przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a urozmaicą nasze codzienne menu.

    więcej
  • Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

    Dzień z hummusem, czyli menu w orientalnym stylu

    Niezwykle popularną przystawką kuchni Bliskiego Wschodu jest hummus. To delikatna i aksamitna w smaku pasta przygotowana z ciecierzycy oraz nasion sezamu. Zawiera duże ilości błonnika oraz białka roślinnego, dlatego bardzo dobrze sprawdza się w diecie wegańskiej oraz wegetariańskiej. To idealny dodatek do śniadania, kolacji czy dania głównego.

    więcej
  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Co Polacy jedzą w pracy?

    Makaron z pudełka, przekąski od Pana Kanapki, ciastka a może lunch na mieście - serwis rekrutacyjny MonsterPolska.pl postanowił sprawdzić, jak Polacy odżywiają się w pracy.

    więcej
  • Wiosennie – soki i musy owocowo-warzywne

    Wiosna to czas odnowy i przypływu energii do działania! Znajomi wyruszają na spacery do lasu, sąsiedzi zaczęli wiosenne porządki, koleżanki z pracy już umawiają się na wspólne bieganie. A Ty? Nawet nie zabrałaś się za noworoczne postanowienia... Jak z pomocą 100% soków i musów owocowo-warzywnych obudzić się z zimowego snu i w końcu wziąć się do działania? - radzi dietetyk Zuzanna Antecka.

  • Bądź o 5 kroków przed nadciśnieniem i chroń swoje serce

    Brak świadomości na temat zagrożenia, jakie niesie ze sobą ta choroba sprawia, że ogromna część z nas może mieć w przyszłości problemy z układem krążenia i pracą serca.

  • Eksperci: polskie dzieci jedzą za słodko, za słono i za mało kolorowo

    Wiele osób doradza rodzicom w kwestii żywienia dzieci w okresie 1000 pierwszych dni życia, ale często te informacje są sprzeczne i to sprawia, że w diecie najmłodszych pojawiają się liczne błędy - mówią specjaliści z Instytutu Matki i Dziecka. Nieprawidłowości występują zarówno na etapie karmienia piersią, jak i rozszerzania diety (5.-12. miesiąc życia) czy żywienia dziecka po 1 roku życia. W trakcie rozszerzania diety istotna jest również jakość i bezpieczeństwo produktów podawanych dziecku.

  • Wiosną postaw na zdrowie! 10 kroków do obniżenia „złego” cholesterolu

    Wiosenne porządki czas zacząć - także w swoim organizmie! Zmagasz się na co dzień z podwyższonym cholesterolem? Podejmij odpowiednie działania i zastanów się, co poprawić w swoim dotychczasowym jadłospisie, by wzmocnić swoje serce. Oto 10 najistotniejszych zasad, które należy wprowadzić w swojej diecie, by skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi.

  • Polacy coraz częściej korzystają z wielkanocnego cateringu. Dominują potrawy tradycyjne, przygotowane w innowacyjny sposób

    Dynamicznie rośnie rynek cateringu świątecznego. Z pomocy profesjonalnych kucharzy korzystają przede wszystkim firmy, ale coraz chętniej także osoby prywatne, którym brakuje czasu lub chęci, by przygotować własne potrawy na wielkanocny stół. Polacy wolny czas wolą spędzać z rodziną niż w kuchni. Popularnością cieszą się potrawy tradycyjne, choć przygotowane w nieco bardziej innowacyjny sposób.

  • Wielkanocny pojedynek – przepisy na wielkanocne dania z przepiśnika babci, mamy i córki

    Wielkanoc, to nie tylko czas rodzinnych spotkań przy świątecznym stole, ale również doskonały moment na przygotowanie dań z wiosenną nutą w tle. Tradycyjne wielkanocne smaki, czy może szczypta nowoczesności? Razem z pomysłami zebranymi z przepiśników babci, mamy i córki, podpowiadamy jakimi smakami najlepiej zaskoczyć gości podczas tegorocznych świąt.

  • Tofu, owoce morza, sery i grillowane mięso, czyli co uczniowie jedzą na stołówka

    Szkolna stołówka, a w niej serwowane ryby, warzywa, sery i wodorosty. To nie menu wykwintnej restauracji, ale obiady serwowane na szkolnych stołówkach na całym świecie. Co mogą zobaczyć na swoich talerzach uczniowie w innych krajach Europy, w Azji i Stanach Zjednoczonych?

1|2|3|4|5|6|7|8|9|10... 19

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter