Czwartek, 23 listopada 2017
Imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym

2015-04-07
Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym

Krewetki to zdecydowanie najpopularniejsze skorupiaki wśród wszystkich owoców morza. Wbrew pozorom, w bardzo łatwy i szybki sposób możemy przygotować je samodzielnie w domu. Przepis na złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym z dodatkiem odpowiedniego ryżu to świetny sposób na błyskawiczny obiad z orientalną nutą.

Składniki na 2 porcje:

- 1 torebka Ryżu Basmati marki Britta

- 250 g krewetek królewskich

- 2 łyżki imbiru marynowanego

- 2 łyżki soku z imbiru

- 100 ml oliwy z oliwek

- 3 ząbki czosnku

- sos tabasco

- 2 łyżki octu winnego

- 1 limonka

- gałązki kolendry

- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ryż Basmati marki Britta ugotuj w osolonej wodzie. Dla podkreślenia smaku możesz dodać 1 ząbek czosnku podsmażony na 2 łyżkach oliwy. Krewetki usmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około minutę z każdej strony.

Sos: Do naczynia wlej 100 ml oliwy z oliwek i dolej ocet winny. Dodaj dwa całe ząbki czosnku, 2 łyżki imbiru marynowanego, 2 łyżki soku z limonki, 3 krople tabasco. Wszystkie składniki zmiksuj, a gotowy sos przetrzyj przez sitko.

Ryż marki Britta ułóż na środku talerza, obłóż krewetkami, udekoruj pokrojoną w cząstki limonką i gałązkami kolendry. Sos podawaj w kokilce.

Informacja prasowa

Tagi: krewetki w sosie imbirowym, przepis

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter