a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Niedziela, 19 sierpnia 2018
Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Zainspiruj się gorącymi kremami w stylu włoskim

2017-11-01
Zainspiruj się gorącymi kremami w stylu włoskim

Chłodna jesień to idealny czas, aby do codziennego menu włączyć zupy, na przykład w formie gęstych kremów. To potrawa pełna różnorodnych warzyw, bogatych w wartościowe witaminy. Kremy we włoskim wydaniu z dodatkami typu ser mozzarella czy bruchetty to przepis na idealny, jesienny posiłek.

 

Włoska kuchnia słynie z pysznych zup kremów. Mają one intensywny smak, który zawdzięczają dużej ilości aromatycznych ziół oraz przypraw. Jednym z najpopularniejszych kremów jest ten przygotowywany z pomidorów. Najczęściej podawany jest z ciągnącym się serem mozzarella, chrupiącym pieczywem oraz świeżą bazylią.

 

Gęsty krem pomidorowy z serem i bruschettą

Składniki:

  •   850 ml pomidorów w puszcze
  •   400 ml wywaru warzywnego
  •   200 g sera mozzarella
  •   1 cebula
  •   3 ząbki czosnku
  •   1 łyżka przecieru pomidorowego
  •   1 łyżeczka suszonej bazylii
  •   4 łyżeczki oleju
  •   2 bagietki
  •   ¼ kostki masła
  •   garść pietruszki
  •   garść świeżej bazylii
  •    szczypta cukru
  •   sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Do miski przekładamy pomidory z puszki, które miksujemy za pomocą blendera.  W garnku na dwóch łyżkach oleju podsmażamy bardzo drobno pokrojoną cebulę oraz dwa ząbki czosnku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz suszoną bazylię i całość smażymy około 2 minut. Kolejno wlewamy zmiksowane pomidory i wywar z warzyw. Wszystko ze sobą mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i gotujemy przez około 5 minut na średnim ogniu. W tym samym czasie do małego naczynia wkładamy masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz posiekaną pietruszkę. Całość blendujemy, a powstałym w ten sposób masłem czosnkowym smarujemy pokrojone na pół bagietki, które wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut. Gotową zupę przelewamy na talerze i dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarelle oraz świeżą bazylią. Krem pomidorowy podajemy z upieczonymi bruschettami, które polewamy oliwą z oliwek.

 

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter