a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Sobota, 23 czerwca 2018
Imieniny: Wandy, Zenona, Prospera

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Walentynkowa kolacja o smaku orientu

2018-02-02
Walentynkowa kolacja o smaku orientu

Święto zakochanych zbliża się do nas wielkimi krokami. To doskonała okazja, aby spędzić czas  z ukochaną osobą  i zaplanować wyjątkowy wieczór. Aby był niezapomniany warto pomyśleć o nim już dziś. Przygotuj romantyczną kolację z orientalnymi składnikami w roli głównej i zaskocz swoją drugą połowę.

 

Walentynki to idealny moment na poświęcenie ukochanej osobie większej ilości czasu i  zrobienie dla niej czegoś wyjątkowego. Na pewno dobrym pomysłem jest samodzielne przygotowanie pysznej kolacji, w której królować będą orientalny smaki. Makaron w  połączeniu z ostrą harissą z papryczek chilli dodatkowo podgrzeje romantyczną atmosferę.

 

Makaron z indykiem, szpinakiem i pastą harissa

Składniki:

  •   3 łyżeczki pasty harissa
  •   150 g makaronu tagliatelle
  •   1 łyżka oliwy z oliwek
  •   1 pojedyncza pierś z kurczaka
  •   1 ząbek czosnku
  •   50 g świeżego szpinaku
  •   3 łyżki świeżego estragonu
  •   100 ml płynnej śmietanki do sosów 18%
  •   2 ćwiartki cytryny

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy jedną łyżkę oliwy i na większym ogniu podsmażamy pokrojonego w kostkę indyka. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz sól. Następnie dorzucamy szpinak oraz harrisę i smażymy około 2 minuty. Dodajemy posiekany estragon, wlewamy śmietanę i dokładamy gotowy makaron. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez jakieś 8 minut. Gotową pastę podajemy na głębokich talerzach z ćwiartką cytryny do smaku.

Smacznego!

Materiał zewnetrzny

 

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter