a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Sobota, 19 sierpnia 2017
Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Tortilla warzywna

2015-03-18
Tortilla warzywna

Tortille to świetny sposób na szybki lunch lub obiad. Możemy przyrządzać je w wersji meksykańskiej lub hiszpańskiej.

Tortilla meksykańska to placek z mąki z dodatkiem warzyw i mięsa lub samych warzyw, natomiast hiszpańska bardziej przypomina omlet przygotowany z jajek i ziemniaków wzbogacony o ulubione dodatki. Przepis na tortillę warzywną to meksykańska wariacja tego dania w wersji wegetariańskiej, która dzięki zawartości groszku i fasoli jest nie tylko bardzo sycąca, ale będzie źródłem wielu cennych składników odżywczych.

Składniki na 10 porcji:

- 10 placków tortilla

- 800 g groszku (konserwowego lub mrożonego ugotowanego)

- 500 g fasoli białej (z puszki)

- 700 g passaty Valfrutta

- 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta

- 300 g dojrzewającego twardego sera

- 1 łyżeczka kminku

- 1 por

- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj około 10 minut, dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Informacja prasowa

Tagi: przepis, tortilla warzywna, tortilla wegetariańska

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter