a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Sobota, 25 listopada 2017
Imieniny: Erazma, Katarzyny, Beaty

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

2017-11-04
SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

Składniki na 2 porcje:

  • gotowy spód tortowy ciemny
  • serek mascarpone - 150 g
  • śmietanka 36% - 150 g
  • cukier puder - 40 g
  • cynamon - 2 łyżeczki
  • wanilia - ½ laski
  • orzechy włoskie - 50 g
  • ozdobne słoiczki - 2 sztuki

 

 

Przygotowanie:

Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i  pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne  pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

 

Smacznego!

 

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter