a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Czwartek, 21 września 2017
Imieniny: Jonasza, Mateusza, Hipolita

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Świąteczna pascha Elżbiety Grycan

2016-03-23
Świąteczna pascha Elżbiety Grycan

Wypowiedź: Elżbieta Grycan, właścicielka firmy Grycan.

Mazurki, babki, serniki, ciasta drożdżowe takimi słodkościami zazwyczaj w święta wielkanocne dzielimy się ze swoją rodziną i znajomymi. Można je kupić lub zrobić samemu. Swój przepis na świąteczną paschę zdradziła Elżbieta Grycan.

- Dla mnie osobiście pascha jest takim świetnym deserem świątecznym, który przygotowujemy tylko z okazji świąt wielkanocnych - mówi newsrm.tv Elżbieta Grycan. - Podstawą ciasta jest dobry ser, który trzeba długo ukręcać. Dodajemy do niego masło, cukier puder, żółtka i na koniec dodaje się bakalie. Mogą to być figi krojone, orzechy włoskie, migdały i daktyle. Bakalii powinno być sporo, żeby deser po przekrojeniu prezentował się efektownie.

Przygotowanie takiego ciasta może zająć nawet dwie godziny. Koniecznie należy także pamiętać o odpowiednim przygotowaniu bakalii. Niektóre trzeba wcześniej sparzyć lub namoczyć.


źródło: newsrm.tv

Tagi: babka, ciasta, ciasto drożdżowe, Elżbieta Grycan, mazurek, sernik, słodkości, słodycze

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter