Czwartek, 24 sierpnia 2017
Imieniny: Bartłomieja, Malwiny, Jerzego

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą

2015-05-29
Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą

By odkryć uroki słonecznej Italii wcale nie trzeba czekać na wakacyjny wyjazd. Tworząc w zaciszu swojej kuchni wyborne spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą, już dziś możemy wyruszyć w kulinarną podróż, z której długo nie będziemy chcieli wrócić.

Składniki na 4 porcje:

500 g makaronu spaghetti

słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju Ponti

300 g sera gorgonzola

250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%

1 średnia cebula

4 ząbki czosnku

oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

3 garści rukoli

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

sól i pieprz (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.

Informacja prasowa

Tagi: gorgonzolą i rukolą, przepis, spaghetti z suszonymi pomidorami

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter