a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 24 września 2018
Imieniny: Gerarda, Teodora, Hermana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Sos do spaghetti z ketchupu Pudliszki - w prostocie siła!

2018-09-03
Sos do spaghetti z ketchupu Pudliszki - w prostocie siła!

Masz ochotę na spaghetti? Możesz wykorzystać do niego sos własnej roboty, gotowy lub... ketchup. Przyzwoity jakościowo jest każdy z tych wariantów, jednak najszybsze i najprostsze w przygotowaniu będą bez wątpienia dwa ostatnie.

 

Ketchup Pudliszki

Pudliszki to prawdopodobnie pierwszy ketchup w Polsce. Powstał już w 1927 r. na bazie oryginalnej brytyjskiej receptury. Ketchup Pudliszki dostępny jest w wersjach: łagodnej (wyprodukowany z aż 198 g pomidorów na 100 g ketchupu), pikantnej, bardzo łagodnej i bardzo pikantnej, wzbogaconej o dodatkowe przyprawy, oraz w opcji dla dzieci. To produkt pasteryzowany, nie ma w nim konserwantów ani syropu glukozowo-fruktozowego. Zawiera dużą ilość pomidorów, co oznacza, że jest źródłem likopenu - cennego przeciwutleniacza zapobiegającego nowotworom i chorobom serca. Wszystkie umieszczone w nim składniki są naturalne.

 

Ketchup Pudliszki ma gęstą i jednocześnie delikatną konsystencję. Pasuje do kanapek, dań z grilla, zapiekanek, hamburgerów, a nawet sałatek (szczególnie z ananasem i piersią z kurczaka). Z tego produktu otrzymamy też bardzo smaczny sos do spaghetti. Ketchup Pudliszki może być składnikiem sosu pomidorowego bądź całkowicie go zastąpić. W drugim z wymienionych przypadków wystarczy go podgrzać i połączyć ze śmietaną (najlepiej 18%) oraz przyprawami (bazylią, oregano, tymiankiem). Alternatywnie można też podsmażyć cebulę na oleju, połączyć ją w garnku z ketchupem i pokrojoną w drobną kostkę papryką, wszystko podgotować i doprawić. Jeżeli jednak nie mamy czasu na samodzielne przygotowywanie sosu z ketchupu, zawsze możemy sięgnąć po sos do spaghetti Pudliszki.

 

Sos do spaghetti Pudliszki

Sos do spaghetti Pudliszki ma przecierową, naturalną konsystencję. Możemy wyczuć w nim kawałki soczystych pomidorów oraz innych warzyw, takich jak cebula czy marchew. W 100 g produktu znajdziemy tu 146 g pomidorów. To rewelacyjny wynik.

 

Sos do spaghetti Pudliszki to szeroki wybór. Możemy sięgnąć po sos łagodny, boloński, pikantny, włoski, z pieczarkami, papryką, płatkami czosnku, a nawet z mięsem (kawałki mięsa wieprzowego i wołowego). Jest go tyle, że spokojnie do syta najedzą się cztery osoby. To także produkt, który jest bezpieczny dla dzieci, a te - jak wiadomo - uwielbiają spaghetti. Sos pomidorowy dostarcza im witamin oraz minerałów, a mięso drobiowe lub chude wołowe - białka. Kiedy bierzemy pod uwagę sos do spaghetti Pudliszki, nie musimy obawiać się konserwantów, barwników czy substancji wzmacniających smak.

 

Zawartość opakowania przekładamy do rondla. Sos podgrzewamy na niewielkim ogniu, cały czas mieszając przez 5-7 minut. Możemy go podgrzać oczywiście także na patelni wraz z mięsem oraz w mikrofalówce (850W). Jeżeli zdecydujemy się na to ostatnie rozwiązanie, powinniśmy zawartość opakowania przełożyć do głębokiego talerza i podgrzewać sos przy maksymalnej mocy przez 2-3 minuty.

 

Materiał zewnętrzny


Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter