a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Środa, 26 kwietnia 2017
Imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Śniadanie wielkanocne w nowej odsłonie

2015-03-29

Zdjęcie 1/2

  • Zdjęcie 1/2
  • Zdjęcie 2/2

Pachnące szynki, smakowite pasztety oraz jaja na kilka sposobów - każdy zna tradycyjny kanon potraw, które goszczą na stole podczas wielkanocnego śniadania. Czasem warto jednak spróbować uciec od kulinarnej rutyny i przygotować klasyczne smakołyki w nowej, ciekawej odsłonie. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na wielkanocne przysmaki w alternatywnym wydaniu!

Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym

- biała kiełbasa surowa - 6 szt.

- boczek surowy wędzony - 6 plasterków

- żółty ser typu gouda - 6 plasterków

- cebula - 2 średnie szt.

- piwo jasne - 1 szklanka

- odrobina oleju

- majeranek, pieprz, ostra papryka - do smaku

- sos paprykowo-musztardowy Tarsmak - kilka łyżek

Obraną cebulę kroimy w półkrążki i krótko podsmażymy na oleju, doprawiając papryką, pieprzem i majerankiem do smaku. Kiełbasy nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Na plastrach boczku układamy cebulę, a na nią plastry sera. Na tak przygotowanych porcjach kładziemy kiełbasę i mocno zwijamy, a następnie spinamy wykałaczką. Kiełbasy wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je piwem. Pieczemy w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż kiełbaski i boczek ładnie się zarumienią. Podajemy z sosem paprykowo-musztardowym Tarsmak.

Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

 - jajka - 10 szt.

- wędzony łosoś - 100 g

- majonez premium Tarsmak - 2 łyżki

- ostra papryka - do smaku

- czerwony kawior - do dekoracji

- natka pietruszki - do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem. Smacznego!

Informacja prasowa

Tagi: jajka gaszerowane łososiem, kiełbasa zapiekana w piwie, przepis, śniadanie wielkanocne

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter