a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Środa, 26 kwietnia 2017
Imieniny: Marzeny, Klaudiusza, Marceliny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu

2015-05-09
Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu

Niezmiennie od lat dietetycy namawiają nas do spożywania większej ilości kwasów omega-3. Świetnym ich źródłem jest tuńczyk. Podany z delikatnym sosem kaparowym w akompaniamencie najzdrowszego rodzaju ryżu - ryżu brązowego - sprawi, że zasilimy organizm porcją zdrowych składników odżywczych oraz wyśmienitego smaku.

Składniki na 2 porcje:

- 1 torebka ryżu brązowego marki Britta

- 2 filety z tuńczyka

- 50 g marynowanych kaparów

- 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego

- 1 cytryna

- ok. 100 ml oliwy z oliwek

- sól i pieprz do smaku

- bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.

Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.

Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją ryżu brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.

Informacja prasowa

Tagi: przepis, tuńczyk w sosie z kaparów

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter