a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Piątek, 28 lipca 2017
Imieniny: Aidy, Innocentego, Marceli

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

SŁODKO I WYTRAWNIE – DWIE ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE KULINARNE

2017-03-27
SŁODKO I WYTRAWNIE –  DWIE ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE KULINARNE

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

 

POTRZEBUJESZ:

  • mąka Lubella Puszysta Tortowa 500g
  • masło 250g
  • cukier puder 100g
  • cukier kryształ 100g
  • jajko 1 sztuka
  • żółtka 2 sztuki
• sól szczypta
  • proszek do pieczenia szczypta
  • serek kremowy 500g
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • śmietana 36% 150g
  • cukier 50g
  • skórka z cytryny i pomarańczy
  • mieszane bakalie 1 opakowanie

 

 

Czas przygotowania: 60 - 90 minut

 


DO DZIEŁA!

1. Na pierwszy ogień...
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.

2. W międzyczasie...
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.

 

3. To już prawie meta!
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

Brawo! Właśnie powstało wyjątkowe kulinarne dzieło! Możesz je podać na świąteczny stół.

 

 





Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

 

POTRZEBUJESZ:

  • mąka Lubella Puszysta Luksusowa 400g
  • masło 200g
  • jajko 1 sztuka
  • sól 15g
  • serek ricotta 200g (można zastąpić serkiem kremowym)
  • śmietana 36% 100g
  • chrzan Krakus 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku kilka kropli
  • sól i pieprz
  • rzodkiewki pokrojone na cienkie plasterki 1 pęczek
  • koperek
  • wędzony łosoś w plastrach 200g
  • rzeżucha

 

 

 


Czas przygotowania: 60 -90 minut

 

 

DO DZIEŁA!

1. Na pierwszy ogień...
Mąkę utrzyj z masłem i solą. Dodaj jajko i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na tartaletki rozwałkuj i piecz w temperaturze 1600C na złotobrązowy kolor.


2. W międzyczasie...
Ubij śmietanę, dodaj do niej sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, a następnie wymieszaj z serkiem ricotta.

 

3. To już prawie meta!

Wyłóż tartaletki łososiem i napełnij musem z serka ricotta i chrzanu. Na koniec udekoruj rzodkiewkami, rzeżuchą i koperkiem.

I gotowe! Życzymy smacznego Tobie i Twoim bliskim!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter