a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Środa, 24 maja 2017
Imieniny: Joanny, Marii, Zuzanny

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidorami

2017-03-24
Przepis na tagliatelle  z groszkiem i suszonymi pomidorami

Pasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu kształtach oraz wymiarach, a także ma różną twardość, rodzaj nacięcia czy odcień, przez co można dopasować go do każdej potrawy. Cannelloni, farfalle, penne - to tylko niektóre rodzaje włoskich makaronów. Jednym z najbardziej popularnych jest tagliatelle, który idealnie komponuje się z wieloma rodzajami sosów i większością dodatków.

 

Makaron to niezbędny składnik we włoskim menu. Dzięki niemu możemy przygotować pyszne dania, zarówno na słodko, jak i wytrawnie. Klasycznym i najbardziej popularnym  gatunkiem makaronu jest tagliatelle, który wyglądem przypomina długie, płaskie wstążki o grubości około 2 cm. Jego smak, kształt oraz wymiary sprawiają, że można wykorzystywać go do większości potraw.

 

Tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

  •  1 puszka groszku marki Sandra
  •  2 łyżki masła
  •  1 łyżka oliwy
  •  100 ml śmietany kwaśniej
  •  10 suszonych pomidorów
  •  2 porcje  makaronu tagiatelle
  •  1 łyżeczka gałki muszkatołowej świeżo startej
  •  4 łyżki startego parmezanu
  •  sól i pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

W garnku roztapiamy masło i dodajemy oliwę z oliwek. Następnie wrzucamy odcedzony groszek i dusimy przez około 5 minut. Po tym czasie do garnka dodajemy śmietanę cały czas mieszając i trzymamy na ogniu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie gotujemy tagliatelle według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. Następnie dodajemy groszek w śmietanie i dokładnie mieszamy go z makaronem. Danie przekładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami. Talerz dekorujemy startą gałką muszkatołową.

 

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter