a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Poniedziałek, 23 października 2017
Imieniny: Marleny, Seweryna, Odylii

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego!

2015-07-23
Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego!

Potrawy z Kurczaka Zagrodowego przywodzą na myśl radosne dzieciństwo spędzone na wsi u dziadków. Wyjątkowy smak i zapach jego upieczonego mięsa sprawiają, że przypominają nam się tamte lata. Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego to połączenie zdrowia, prostoty i doskonałego smaku. Mięso idealnie współgra z warzywami, świeżymi ziołami i aromatycznymi przyprawami. Cieniutka skórka, która równomiernie się rumieni i chude mięso, które stanowi źródło wielu witamin i składników odżywczych to tylko niektóre z jego zalet. Soczyste i niezwykle kruche mięso w połączeniu ze szpinakiem o nieco kwaskowym smaku zadowoli niejednego konesera.

Składniki:

4 pojedyncze piersi Kurczaka Zagrodowego

400 g świeżego szpinaku

2 ząbki czosnku

1 mała cebula

2 łyżki masła

400 ml śmietanki 30%

2 gałązki rozmarynu

1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Piersi umyć, oczyścić z tłuszczu, ostrym nożem naciąć je wzdłuż, aby powstały kieszonki. Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.

Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć chwilę drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać szpinak i podgrzewać, mieszając, aż "siądzie" (ok. 5 minut). Szpinakiem napełnić piersi i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.

Obłożyć rozmarynem i zalać śmietanką wymieszaną z gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Piec ok. 40 minut w temp. 180 st. C. Podawać kurczaka z ulubioną kaszą, polanego obficie śmietanowo-muszkatołowym sosem.

 

Smacznego!

 

Więcej przepisów na www.zagrodowy.pl

Informacja prasowa


Tagi: kurczak, Kurczaka Zagrodowy, sakiewki ze szpinakiem

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter