a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Wtorek, 21 listopada 2017
Imieniny: Janusza, Marii, Konrada

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej

2017-06-06
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej

Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Focaccia we Włoszech ma wiele odmian różniących się dodatkami. Focaccia może występować w wersji z solą, ziołami, pomidorami suszonymi, z oliwa z oliwek itp. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów.

Składniki:

400 g bezglutenowa mieszanka jasnych mąk 3PAULY

sól 1 łyżeczka

6 łyżka oliwa

½ kostki drożdży

¼ l letniej wody

oliwa z oliwek do posmarowania

sezam, mak, suszone zioła prowansalskie, bazylia, rozmaryn do posypania

 

przygotowanie:

  1. Do miski wsypać mąkę, sól, oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i mieszać stopniowo dolewając wodę po czym dobrze zagnieść ciasto
  2. Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 60 minut.
  3. Następnie ponownie wyrobić dokładnie ciasto i podzielić na małe placki o grubości 1,5 mm.
  4. Ułożyć na blasze z pergaminem i posmarować pędzlem z oliwą z oliwek.
  5. Placki posypać ziołami prowansalskimi, bazylią, rozmarynem, makiem lub sezamem
  6. Piec w rozgrzanym piecu w temperaturze 220-240 ° C przez około 15-20 minut, aż do zarumienienia na złoto.

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter