a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Wtorek, 22 sierpnia 2017
Imieniny: Cezarego, Zygfryda, Marii

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Przekąski w sam raz na letni piknik

2017-06-15
Przekąski w sam raz na letni piknik

Latem, gdy pogoda na zewnątrz nas rozpieszcza, chętniej spędzamy czas poza domem, np. organizując piknik. Taka aktywność wymaga od nas odpowiedniego przygotowania, w szczególności naszykowania smacznych przekąsek. Warto zdecydować się na te w stylu orientalnym, ponieważ można je szybko przyrządzić, a ich smak jest smaczny i intensywny.

 

Wycieczki połączone z piknikiem to latem jedna z ulubionych form spędzania wolnego czasu wielu osób. Wystarczy zabrać ze sobą duży koc oraz koszyk na smakołyki, aby spędzić miłe popołudnie. Przygotowując prowiant warto postawić na proste i smaczne przekąski w stylu orientalnym.

 

Domowe nachosy z pastą z bakłażana  

Składniki:

  •   ½ opakowania pasty z bakłażana marki Jasmeen
  •   100 g mąki kukurydzianej
  •   100 g mąki pszennej
  •   1 łyżeczka soli
  •   1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  •   150 g wody
  •   1 łyżeczka ostrej papryki
  •   1 łyżeczka słodkiej papryki
  •   ½ łyżeczki kurkumy
  •   1 szczypta pieprzu
  •   1 łyżki oleju

Przygotowanie:

Do dużej miski wsypujemy mąkę kukurydzianą i pszenną, kmin rzymski, ostrą oraz słodką paprykę, kurkumę, pieprz oraz sól. Następnie wodę wraz z olejem doprowadzamy do wrzenia i powstałym płynem zalewamy suche składniki w misce. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Powstałe ciasto podsypujemy mąką i wałkujemy na  grubość około 1 mm. Następnie wycinamy z niego trójkąciki, które wykładamy na blasze wyłożonej papierem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 C i pieczemy ciasto około 10 minut. Gotowe nachosy podajemy z pastą z bakłażana. To przekąska typu finger food, a więc idealna na piknik.

 

Surowe warzywa z hummusem

Składniki:

  •   ½ opakowania hummusu marki Jasmeen  
  •   2 łyżki oliwy z oliwek
  •   2 marchewki
  •   1 seler naciowy
  •   1 zielony ogórek
  •   5 różyczek brokułu
  •   3 czerwone papryki
  •   1 żółta papryka

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie myjemy, a następnie obieramy i kroimy w kostkę marchewkę, ogórek, seler naciowy oraz żółtą paprykę. Pokrojone warzywa wkładamy do plastikowego pojemnika. Kolejno odcinamy górną część czerwonych papryk i za pomocą łyżki  drylujemy ich zawartość. Do ich środka nakładamy hummus, dodajemy oliwę z oliwek oraz pokrojone warzywa. Papryki zamykamy kawałkami odciętej części i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez około 10 minut.

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter