a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Wtorek, 17 października 2017
Imieniny: Małgorzaty, Ryszarda, Gabrieli

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Pieczony Kurczak Zagrodowy z dynią, pomidorami i masłem szałwiowym

2015-10-29
Pieczony Kurczak Zagrodowy z dynią, pomidorami i masłem szałwiowym

Gdy na zewnątrz robi się szaro i ponuro, w kuchni warto sięgnąć po... kolorowe skarby jesieni! Kulinarną królową tej pory roku jest niewątpliwie dynia. Wyjątkowa i pełna witamin - idealnie komponuje się z delikatnym mięsem Kurczaka Zagrodowego. W połączeniu z wyrazistymi pomidorami oraz intrygującym masłem szałwiowym, ta potrawa zachwyci bogactwem smaku i aromatu. Kurczak Zagrodowy podczas pieczenia zachowuje swoje wartości odżywcze - jest to jedna z najzdrowszych i najlepszych sposobów przygotowania potraw. Zapachy przenikają się, kuszące pomidorki i dynia zachowują swój kształt, a roztopione, aromatyczne masło szałwiowe podkreśla wyjątkowy smak i kruchość Kurczaka Zagrodowego. Jesień w kuchni może być bardzo kolorowa i promienna - rozsmakuj się w niej na dobre, a pokochasz tę porę roku!

Składniki:

-       1 cały Kurczak Zagrodowy

-       4 łyżki masła

-       garść liści szałwii

-       ½ łyżeczki soli

-       300 g dyni pokrojonej w kostkę

-       300 g pomidorków koktajlowych

marynata:

-       1 łyżeczka soli

-       1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

-       ½ łyżeczki pieprzu

-       ½ łyżeczki gałki muszkatołowej

 

Przygotowanie:

Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć marynatą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin. Masło wymieszać z szałwią i ½ łyżeczki soli i włożyć pod skórę na piersiach kurczaka. Ułożyć kurczaka w naczyniu, obłożyć dynią i pomidorami, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec 30 minut, co jakiś czas podlewając roztopionym masłem szałwiowym. Następnie obrócić i piec

kolejne 30 minut.

Więcej przepisów na www.zagrodowy.pl

 

 Materiał zewnętrzny

Tagi: kurczak, kurczak zagrodowy

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter