a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 20 listopada 2017
Imieniny: Anatola, Rafała, Edmunda

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

2017-07-12
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

POTRZEBUJESZ:

  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 1 butelka koncentratu bulionu warzywnego Krakus
  • 1 i 1/2 opakowania szparagów zielonych
  • 1 szklanka groszku zielonego (świeżego lub mrożonego)
  • 1 por (część biała)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki sera parmezan (startego)
  • świeży tymianek
  • 1 litr wody
  • pieprz
  • sól (opcjonalnie)

Szparagi umyj. Odłam zdrewniałe końcówki. Odłamane końcówki wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj ok. 15 minut. Wywar przecedź, a wygotowane szparagi wyrzuć. Por oczyść, umyj i pokrój. Rozgrzej na patelni olej, dodaj por i smaż ok. 2-3 minuty. Dodaj kaszę pęczak i mieszając smaż przez kolejne ok. 2-3 minuty.

 

Dodaj na patelnię chochelkę wywaru spod szparagów. Gotuj mieszając, aż do wyparowania płynu. Wówczas wlej kolejną porcję wywaru. I tak postępuj, aż zostanie ci tylko 1 porcja wywaru.

W międzyczasie potnij szparagi na 2 cm kawałki, zostawiając niepocięte główki. Dodaj ostatnią porcję wywaru, kawałki szparagów (bez główek) oraz groszek (mrożony nie wymaga rozmrażania). Całość wymieszaj i gotuj 5 minut.

Dodaj główki szparagów, wlej koncentrat bulionu warzywnego i całość gotuj ok. 5 minut. Po tym czasie kasza powinna być delikatnie twarda, a warzywa miękkie. Na koniec dodaj masło, starty ser, tymianek oraz pieprz.  

źródło: Newseria

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter