a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Sobota, 25 listopada 2017
Imieniny: Erazma, Katarzyny, Beaty

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Nadziane przepisy, czyli o szaszłykach słów kilka

2017-07-14
Nadziane przepisy, czyli o szaszłykach słów kilka

Szaszłyki to wakacyjna potrawa, która bardzo często gości na naszym grillu. Jest to również doskonały sposób na szybkie przygotowanie mięsa. Jednak dzięki możliwości różnorodnego komponowania składników, potrawa ta będzie idealna nie tylko dla mięsożerców, ale i dla wegetarian. Marka Kühne przygotowała 3 przepisy, które zadowolą każdego miłośnika grillowania.

Do przygotowania szaszłyków nie potrzebujemy niczego więcej oprócz warzyw, owoców czy mięsa. Możemy również przyrządzić ich śródziemnomorską wersję z owocami morza - kalmarami lub krewetkami. Wystarczy więc naszykować drewniane lub metalowe patyczki szaszłykowe i swoje ulubione składniki. Poniżej trzy przepisy, które urozmaicą grillową rutynę.

Dla miłośników ryb

Każdy amator owoców morza będzie zachwycony, mogąc zjeść swoje ulubione krewetki podczas spotkania przy ruszcie z przyjaciółmi. Do ich przygotowania wystarczy odpowiednia marynata oraz natka pietruszki.

Szaszłyki z krewetkami

Składniki:

  • Krewetki
  • Natka pietruszki
  • Dressing Chili & Pomidory marki Kühne

Przygotowanie:

Krewetki czyścimy i obieramy z pancerzy. Zalewamy dressingiem i marynujemy przez 3 godziny. Po tym czasie nabijamy je na patyczki do szaszłyków. Natkę myjemy i drobno siekamy. Obtaczamy szaszłyki w natce. Pieczemy na grillu przez kilka minut z każdej strony.

Dla wegetarian

Kolejny przepis to idealna propozycja nie tylko dla wegetarian, ale również dla miłośników owoców. Takie szaszłyki będą również doskonałym dodatkiem do dań mięsnych np. grillowanego kurczaka.

Owocowe szaszłyki

Składniki:

  • Ananas
  • Truskawki
  • Kiwi
  • Jabłko
  • Karambola
  • Mięta do dekoracji
  • Dressing Cytryna& Maślanka marki Kühne

Przygotowanie:

Owoce myjemy i kroimy na cząstki. Wszystko nadziewamy na patyczki od szaszłyków i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Po zdjęciu ozdabiamy miętą. Podajemy w towarzystwie dressingu.

Dla miłośników mięsa

Jeśli mimo wszystko nasi goście należą do tradycjonalistów i preferują mięsne szaszłyki, to warto przygotować ich wersję z indykiem w roli głównej.

Szaszłyki z indykiem

Składniki:

  • Mięso z indyka
  • Papryka chili marki Kühne
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • Cukinia
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Warzywa myjemy i kroimy w plasterki. Indyka kroimy w kostkę. Nadziewamy na patyczki szaszłykowe mięso i warzywa w dowolnej kolejności. Solimy i pieprzymy do smaku. Grillujemy po kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości mięsa.

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter