Sobota, 25 listopada 2017
Imieniny: Erazma, Katarzyny, Beaty

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Na polu kulinarnych inspiracji… czyli dodatki z ziemniaków!

2017-03-07
Na polu kulinarnych inspiracji… czyli dodatki z ziemniaków!

Kluseczki można przygotować w kilka minut i zawsze będą one miękkie i sprężyste. Z ziemniaczanymi specjałami mamy prawdziwe pole do popisu dla kulinarnej wyobraźni! Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami pięknie nawiązują do tradycji, jednocześnie mają w sobie słodko-kwaskowy „twist". Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią z powodzeniem mogą pojawić się na stole wśród gości - kulinarne zaskoczenie gwarantowane! Z kolei pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem to wyborna propozycja dla fanów polskiej kuchni i konkretnych smaków. Z PROSTYMI HISTORIAMI, wyczarujesz zarówno szybkie i łatwe, jak i wykwintne dania. To pewność smaku i wyśmienitego efektu podczas rodzinnego obiadu czy kolacji dla przyjaciół!

Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

1 kg kapusty czerwonej zetrzyj na tarce, na największych oczkach. Wrzuć do garnuszka z grubym dnem. Dodaj 100 ml octu jabłkowego lub winnego czerwonego, 100 g suszonej żurawiny, 6 łyżek cukru. Posól, dodaj pieprz i kilka listków laurowych. Pozostaw na ogniu na 5 minut. Dokładnie wymieszaj, dodaj 150 ml bulionu warzywnego i duś przez 20 minut na małym ogniu, regularnie mieszaj. Na suchej patelni upraż 150 g wędzonego boczku i dodaj do kapusty. Ugotuj Pyzy ziemniaczane PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Serwuj z chrupiącą, lekko gorącą kapustą.

Pyzy ziemniaczane PROSTE HOSTORIE 450 g, cena: 4,90 zł

 

Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni. Dodaj 4 dymki pokrojone w cieniutkie plasterki. Smaż przez 3 minuty do uzyskania złotego koloru. Dodaj 300 g oczyszczonych i suchych wątróbek z kurczaka. Smaż na dużym ogniu przez 3 minuty. Obróć w trakcie smażenia. Dodaj 50 ml octu balsamicznego, szczyptę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru i 100 g rozmrożonych Soczystych wiśni PROSTE HISTORIE. Duś całość przez 5 minut. Dodaj 1 łyżkę zimnego masła i pozostaw na ogniu jeszcze na 2 minuty. Gorące wątróbki wykładaj na świeżo ugotowane Kluski śląskie PROSTE HISTORIE.

Kluski śląskie z dziurką PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 4,90 zł

 

Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

 

Sposób przygotowania:

100 g gotowanej szynki w plastrach pokrój w drobną kostkę. Na patelnię daj 2 łyżki masła i wrzuć 200 g zamrożonego Zielonego groszku PROSTE HISTORIE. Dodaj 100 ml bulionu, szczyptę soli i cukru. Duś przez 8 minut. Dodaj pokrojoną szynkę, dodatkową łyżkę zimnego masła, sok z 1/2 cytryny, kilka listków szałwii. Ugotuj 1 opakowanie Kopytek ziemniaczanych PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zanurz w gorącym sosie z groszkiem i posyp świeżo mielonym pieprzem.

Kopytka ziemniaczane PROSTE HISTORIE 450 g, cena: 4,90 zł

źródło: Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter