a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Wtorek, 18 września 2018
Imieniny: Stefanii, Irmy, Stanisława

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Męskie grillowanie – burger z rusztu

2017-06-05
Męskie grillowanie – burger z rusztu

Nic nie nadaje takiego aromatu i smaku mięsom, jak przyrządzenie ich na ruszcie. Jednak nie zawsze jest to proste zadanie. Właściwe doprawienie, a następnie wypieczenie wołowiny to prawdziwa sztuka. Aby ułatwić to zadanie, eksperci marki Kühne przygotowali 3 przepisy, które doskonale nadadzą się na męskie spotkania przy grillu.

Burger z piekła rodem

Miłośnikom ognistych przypraw polecamy połączenie chili ze smakiem brazylijskiego pieprzu, pomidorów, papryki i cebuli.  Wystarczy dobrze dobrany sos, aby stworzyć wyrazistą i bardzo ostrą potrawę.

Składniki:

  • 200 g mielonej wołowiny
  • Bułka do burgera
  • Sos Aji Panca Chilli
  • Papryka Chilli
  • Pomidor
  • Cebula
  • Ser
  • Sałata lodowa
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wołowinę mieszamy z solą i pieprzem. Formujemy płaskie kotlety i grillujemy po kilka minut z każdej strony do momentu otrzymania pożądanego poziomu wysmażenia. Bułkę przekrawamy na pół i grillujemy przez kilkanaście sekund. Warzywa myjemy i kroimy. Na pieczywo kładziemy liść sałaty, robimy kleks z sosu, kładziemy pokrojone papryczki chilli, ugrillowane mięso, plasterek sera, pomidora i cebulę.

Przydymiony burger

Jeśli lubimy mięso o słodkim posmaku dymu, to do rozpalenia grilla możemy posłużyć się drewnem np. dębowym. Doskonale nada się do wołowiny oraz drobiu. Jeśli natomiast grillujemy na węglu, to możemy nadać potrawom tego wyjątkowego smaku dzięki odpowiednim przyprawom i sosom.

Składniki:

  • 200 g mielonej wołowiny
  • Bułka do burgera
  • Sos Żurawinowy BBQ
  • Dwa plastry wędzonego boczku
  • Pomidor
  • Sałata
  • Ser
  • Czerwona cebula
  • Korniszony
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wołowinę mieszamy z solą i pieprzem. Uformowane z mięsa kotlety i boczek grillujemy po kilka minut z każdej strony do momentu otrzymania pożądanego poziomu wysmażenia. Warzywa myjemy i kroimy. Na przekrojoną bułkę kładziemy liść sałaty, pomidora, ugrillowane mięso, ser, boczek, robimy kleks z sosu, kładziemy pokrojone korniszony i cebulę.

Burger egzotyczny

Wszystkim miłośnikom indyjskich smaków polecamy połączenie egzotycznych owoców i curry. Jeśli nie chcemy sami przygotowywać tak skomplikowanych sosów wystarczy, że zaopatrzymy się w te gotowe.

Składniki:

  • 200 g mielonej wołowiny
  • Bułka do burgera
  • Sos Indian Curry
  • Pomidor
  • Sałata
  • Czerwona cebula
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wołowinę mieszamy z solą, pieprzem i sosem. Tak przyprawione mięso zostawiamy na 30 minut w lodówce. Następnie uformowane z niego kotlety grillujemy po kilka minut z każdej strony do momentu otrzymania pożądanego poziomu wysmażenia. Warzywa myjemy i kroimy. Bułkę przekrawamy na pół, kładziemy na niej liść sałaty, pomidora, ugrillowane mięso i cebulę.

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter