Poniedziałek, 21 sierpnia 2017
Imieniny: Joanny, Kazimiery, Wiktorii

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Karnawałowe smaki w bakaliowej odsłonie

2015-02-04

Zdjęcie 1/2

  • Zdjęcie 1/2
  • Zdjęcie 2/2

Szukasz pomysłu na kulinarne inspiracje podczas karnawału? Brakuje Ci czasu na przygotowanie popisowych dań? Poznaj sprawdzone oraz szybkie przepisy, którymi zachwycisz najbliższych i które będą pyszną przekąską na każdej imprezie!

Jabłka pieczone z rodzynkami z waniliową nutą

Składniki:

6 dorodnych jabłek

15 dag rodzynek bursztynowych Bakalland

20 dag orzechów włoskich Bakalland

cynamon

3 żółtka

3 łyżki cukru pudru

200 ml śmietanki 30%

100 ml mleka

1 laska wanilii

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przetnij jabłka w górnej ich części i wydrąż gniazda nasienne. Napełnij jabłka posiekanymi orzechami włoskimi oraz rodzynkami, posyp cynamonem. Włóż jabłka do niedużego naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 40 minut (aż jabłka będą miękkie). W międzyczasie przygotuj sos waniliowy.

Wlej mleko oraz śmietankę do garnka. Przekrój laskę wanilii i wydrąż ziarenka - oba składniki włóż do garnka z mlekiem. Całość podgrzej do zagotowania, a następnie pozostaw do ostudzenia. Laskę wanilii wyjmij z naczynia. W misce ubij żółtka z cukrem na gładką masę. Delikatnie przelewaj przestudzony nieco płyn z wanilią cały czas mieszając trzepaczką. Połączone żółtka z mlekiem ponownie przelej do garnka i wstaw na mały gaz stale mieszając. Nie można pozwolić, aby płyn się gotował, gdyż wtedy żółtka się zetną. Całość podgrzej i mieszaj do uzyskania pożądanej konsystencji.

Wyjmij upieczone jabłka i podaj z gorącym sosem waniliowym.

(Na)dziane pomidory

Składniki:

4 duże pomidory (na przykład malinowe)

1 dojrzałe awokado

1/2 ogórka zielonego

20 g orzechów włoskich Chandler Bakalland

15 dag twarożku

2 ząbki czosnku

1 cebula

1 cytryna

Pieprz, chili i sól dla smaku

Przygotowanie:

Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem. Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki. Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj. Masą napełnij wydrążone pomidory. Doskonale pasują z bagietką z oliwą i rozmarynem.

Informacja prasowa

Tagi: jabłka faszerowane rodzynkami, pomidory nadziewane, przepis

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter