Czwartek, 24 sierpnia 2017
Imieniny: Bartłomieja, Malwiny, Jerzego

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Jajka faszerowane z bakaliami

2015-03-22
Jajka faszerowane z bakaliami

Wielkanoc to chwila wolnego czasu, rodzinnych spotkań i pyszności na stole. Teraz razem z marką Bakalland możesz sprawić, by tradycyjne smaki nabrały nowego wyrazu.

Jajka faszerowane z bakaliami

Składniki:

- 3 jaja ugotowane na twardo

- ¼ drobno posiekanej cebuli

- 3 łyżki drobno posiekanej kolendry

- Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego

- Sól morska

- Świeżo zmielony czarny pieprz

- 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni

- Garść rodzynek bursztynowych Bakalland

- 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland

- 2 łyżeczki oleju do smażenia

Przygotowanie:

1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.

2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.

4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni od strony farszu.

5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland.

Informacja prasowa

 

Tagi: jajka faszerowane z bakaliami, przepis, Wielkanoc

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter