a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Poniedziałek, 11 grudnia 2017
Imieniny: Damazego, Waldemara, Artura

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Herbata dla łasucha

2017-06-13
Herbata dla łasucha

Większość z nas ma choć raz w trakcie dnia ochotę na słodką przekąskę. Jednak z powodu troski o linię, często odmawiamy sobie tej chwili przyjemności, pozostając z uczuciem niedosytu. Jak się okazuje, kiedy nasz organizm domaga się słodyczy nie jest to spowodowane łakomstwem - w szczególności popołudniu, kiedy dochodzi do nagłego spadku poziomu cukru we krwi. Z tego powodu apetyt na coś słodkiego możemy poskromić w inny sposób, niż poprzez zjedzenie kawałka ciasta. Eksperci marki Akbar polecają kilka przepisów, które dostarczą nam energii bez większych wyrzutów sumienia.

Jak pokazują badania, uczucie niedosytu i chęć na coś słodkiego, może nas dopaść nawet po obfitym posiłku. W takim momencie, zamiast ratować się kawą czy batonikiem, warto zrobić sobie filiżankę herbaty z odpowiednimi dodatkami. Herbata zaparzona w odpowiedni sposób będzie miała właściwości pobudzające, natomiast słodkie dodatki, które nie pójdą w boczki, dostarczą nam energii.

Herbata z miodem i brzoskwinią

Miód dzięki swoim właściwościom doskonale wpływa na zdrowie, urodę i samopoczucie. W chwilach, kiedy brakuje nam energii, łyżeczka miodu szybko postawi nas na nogi. Jego połączenie z owocami i aromatyczną herbatą doskonale zastąpi kaloryczny deser, na który często mamy ochotę po obiedzie.

Składniki:

  • Łyżeczka herbaty Pure Ceylon
  • Dwie brzoskwinie
  • Łyżeczka miodu
  • Gałązka mięty

Przygotowanie:

Herbatę parzymy przez ok. 3 minuty. Jedną brzoskwinię kroimy na cząstki, a drugą, po wyjęciu pestki, blendujemy na gładką masę. Kiedy herbata będzie ciepła, ale nie gorąca, możemy dodać miód (pamiętajmy, aby nie zaparzać miodu, gdyż straci on swoje zdrowotne właściwości). Następnie dodajemy łyżkę zblendowanej masy z brzoskwini i dekorujemy napój cząstkami owocu oraz miętą.

Herbata z mlekiem i przyprawami

Należy pamiętać, że odpowiedni czas parzenia herbaty wpływa na jej właściwości. Jeśli poświęcimy na to 3 minuty, to uzyskamy napar pobudzający. Jeśli będziemy parzyć herbatę dłużej - ok. 5-6 minut to otrzymamy napar relaksujący, gdyż teina wchodzi w reakcję z garbnikami, które niwelują jej pobudzające działanie. Napój pobudza nas powoli, ale czas jego działania jest wydłużony. Herbata z mlekiem i przyprawami jest bardzo popularna w krajach indyjskich. Jej korzenny aromat stymuluje umysł do działania.

Składniki:

  • Łyżeczka herbaty Pure Ceylon
  • 200 ml mleka
  • 2 gwiazdki anyżu
  • Laska cynamonu
  • Łyżeczka miodu

Przygotowanie:

W 100 ml wody, przez ok 4 minuty, gotujemy anyż i cynamon. Po tym czasie zalewamy herbatę powstałym naparem. Parzymy przez ok. 3 minuty. Oddzielnie podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim miód. Odcedzamy napar od liści herbaty i przypraw. Łączymy z ciepłym mlekiem.

Herbata z owocami leśnymi

W cieplejsze dni, zamiast szejkami czy lodami, warto schłodzić się zdrową herbatą. Jeśli dodamy do niej owoce i miód to uzyskamy bardzo smaczny deser, który podniesie nasz poziom cukru we krwi i pobudzi zmęczony organizm.

Składniki:

  • Łyżeczka herbaty Akbar Ceylon
  • Garść owoców leśnych (maliny, jagody, borówki, jeżyny)
  • Łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Herbatę parzymy przez 3 minuty w 150 ml gorącej wody. Po tym czasie odcedzamy napar, czekamy aż nieco ostygnie i rozpuszczamy w nim miód. Następnie dodajemy kostki lodu i owoce.

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter