Sobota, 16 grudnia 2017
Imieniny: Albiny, Zdzisławy, Adelajdy

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Fusilli z łososiem i pesto

2015-02-19
Fusilli z łososiem i pesto

Fusilli to jeden z najpopularniejszych kształtów makaronu. Idealnie sprawdza się jako składnik zapiekanek oraz makaronowych sałatek. Równie dobrze smakuje podany z gęstymi sosami, a także jako dodatek do potraw rybnych czy mięsnych.

Przepis na fusilli z łososiem i pesto to sposób na efektowane, ale zarazem szybkie danie. Ta prosta kompozycja włoskich produktów z pewnością zachwyci każdego miłośnika śródziemnomorskiej kuchni.

Składniki na 4 porcje:

400 g makaronu świderki Arrighi

6 łyżek Pesto alla Genovese Grand'Italia

30 0g wędzonego łososia

1 posiekana cukinia

1 garść świeżej bazylii

oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

100 g startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i Pesto, dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Informacja prasowa

Tagi: fusili z łososiem i pesto, przepis

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter