a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
Czwartek, 21 września 2017
Imieniny: Jonasza, Mateusza, Hipolita

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo

2017-07-29
Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo

Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Wybierając owoce podczas zakupów, warto postawić na gruszki, także te z puszki, gdyż świetnie smakują i na długo pozostawiają uczucie sytości. Eksperci marki Sandra przygotowali propozycje na dania z gruszką w roli głównej.

 

Codzienna dawka owoców dostarczy naszemu organizmowi niezbędnych wartości odżywczych, dlatego warto o nich pamiętać komponując swoje menu. Wśród tych, które kryją w sobie najwięcej witamin i minerałów są gruszki. To lekkie owoce, które w większości składają się z wody, ale jednocześnie zawierają rozpuszczalny błonnik, dzięki któremu po ich zjedzeniu przez długi czas czujemy się syci. Gruszki doskonale sprawdzają się jako składnik sałatek.

 

Sałatka z gruszką, orzechami i serem pleśniowym

Składniki:

  • 1/3  gruszek z puszki marki Sandra
  • 1 mix sałat
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • sok z połowy cytryny
  • 6 łyżek z oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Sałatę myjemy i układamy na talerzach. Następnie kroimy gruszki na cienkie kawałki, a ser pleśniowy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek prażymy orzechy. Na talerzach układamy kolejno kawałki gruszek, kostki sera i orzechy. Do małego naczynia wlewamy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny oraz dodajmy szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i polewamy gotowym sosem. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na około 25 minut.

 

Sałatka z kiwi, gruszką i awokado z sosem winegret z zielonej herbaty

Składniki:

  • ½ gruszek z puszki marki Sandra
  • 2 kiwi
  • 1 awokado
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • 1 łyżka posiekanego świeżego estragonu
  • ½ łyżeczki matcha, czyli proszku z zielonej herbaty
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy pokrojone i obrane awokado, kiwi oraz gruszki. Następnie dodajemy szczypiorek, miętę oraz sok z cytryny i wszystko razem dokładnie mieszamy. Do małego naczynia wrzucamy estragon, proszek z zielonej herbaty, oliwę z oliwek, łyżkę soku z cytryny i miód. Powstały sos winegret mieszamy i polewamy nim naszą sałatkę. Gotową potrawę najlepiej podawać z grillowanym łososiem lub indykiem i bruschettami.

 

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter