a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 25 czerwca 2017
Imieniny: Łucji, Wilhelma, Albrechta

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

Cielęcina duszona po kreolsku

2015-04-17
Cielęcina duszona po kreolsku

Wybierając mięso do posiłku, warto sięgnąć po to, które odznacza się wyjątkową jakością i smakiem. Taka z całą pewnością jest delikatna, jasnoróżowa cielęcina. Mięso tego gatunku jest chude, lekkostrawne i pełne wartości odżywczych. Smakuje wyśmienicie w wersji po kreolsku, czyli lekko podduszone z winem oraz warzywami. Cielęcina podana w ten sposób zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Składniki na 5 porcji:

- 1 kg cielęciny (filet)

- 2 gałązki rozmarynu

- 100 g szparagów (poza sezonem mogą być ze słoika)

- 200 g pieczarek

- 1 marchewka

- 700 g przecieru pomidorowego Valfrutta

- 100 ml białego wina

- 1 ząbek czosnku

- szafran do smaku

- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Cielęcinę pokrój w medaliony i natrzyj ją świeżo zmielonym pieprzem oraz rozmarynem. Podsmaż ją na oliwie z oliwek wraz z posiekanym czosnkiem. Następnie dorzuć pokrojoną w kostki marchew i pieczarki. Po chwili dolej wino i pozwól mu odparować. Szafran rozpuść w małej ilości wody i dodaj go wraz z przecierem pomidorowym. Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 20 minut. Na koniec dodaj przepołowione wzdłuż szparagi i gotuj jeszcze następne 3 minuty. Potrawę podawaj udekorowaną szparagami i pieprzem. Gotuj ok. 10 minut, a następnie dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.

Informacja prasowa

Tagi: cielęcina, duszona cielęcina, duszona cielęcina po kreolsku, przepis

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter