a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Poniedziałek, 18 grudnia 2017
Imieniny: Gracjana, Bogusława, Laurencji

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

5451fe7b23d89ec590bbdbb6a317f37e

Cheat day z chałwą w roli głównej

2017-12-04
Cheat day z chałwą w roli głównej

Osobom, które prowadzą zdrowy tryb życia i w związku z tym jedzą tylko wybrane produkty, zdarza się używać sformułowania „cheat day". Jest to dzień, w którym pozwalają sobie na małe odstępstwa od diety. Jeśli liczycie kalorie i jecie tylko zdrowe posiłki to warto, abyście na stałe wprowadzili go do swojego kalendarza, np. raz na dwa tygodnie. Warto wtedy skusić się na coś naprawdę pysznego, np. puszyste naleśniki z chałwą i owocami.

 

Będąc na diecie warto wiedzieć, że jedzenie bardziej kalorycznych posiłków raz na jakiś czas podkręca metabolizm, a więc pozwala szybciej schudnąć. Cheat day z chałwą w roli głównej to smaczna propozycja na osłodzenie sobie diety za pomocą jednego z najstarszych smakołyków świata. Chałwa to deser, który powstaje ze zmiażdżonych nasion sezamu połączonych z delikatnym karmelem. Dodatkowo, jednym z jej składników jest korzeń mydlnicy, który wpływa pozytywnie na przemianę materii.

 

Puszyste naleśniki z chałwą i owocami

Składniki na 10 porcji:

  •   250 g chałwy waniliowej
  •   125 g mąki pszennej
  •   15 g drobnego cukru
  •   325 ml mleka
  •   10 truskawek
  •   10 borówek amerykańskich
  •   3 plastry ananasa
  •   ½ szklanki cukru pudru
  •   100 ml śmietany kremówki
  •   skórka starta z 1 cytryny
  •   10 listków świeżej mięty
  •   2 jajka
  •   olej
  •   sól

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Następnie cały czas mieszając dodajemy jajka, mleko oraz kremówkę. Do gotowego ciasta dorzucamy startą skórkę z cytryny. Patelnię smarujemy olejem i podgrzewamy. Smażymy cienkie naleśniki. Na gotowego naleśnika skruszamy trochę chałwy, składamy go na pół i podgrzewamy na patelni przez około 40 sekund. Następnie przekładamy na talerz i posypujemy  cukrem pudrem i dekorujemy pokrojonymi owocami oraz liśćmi mięty.

 

Smacznego!

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter