a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a
a3c788c57e423fa9c177544a4d5d1239
Niedziela, 19 sierpnia 2018
Imieniny: Bolesława, Juliana, Jana

szybkajazda.pl - portal lifestylowy/Twój portal lifestylowy

RSSStrona startowa
Dodaj jako startową

UWAGA! Strona zawiera treści o tematyce erotycznej,
przeznaczona jest tylko dla osób pełnoletnich.
Jeżeli nie ukończyłeś jeszcze 18 lat, kliknij "Rezygnuję" i opuść to miejsce. Klikając "Wchodzę" oświadczasz, że jesteś osobą pełnoletnią i chcesz oglądać treści erotyczne z własnej, nieprzymuszonej woli.

a5c19964ae82e0426bbdb1412a954a3a

Bądź kulinarnie mocny – przygotuj kanapki z super dodatkami

2017-10-31
Bądź kulinarnie mocny – przygotuj kanapki  z super dodatkami

Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami - przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy uruchomić swoją wyobraźnię, wykorzystać zasoby swojej spiżarni i przygotować pomysłowe kanapki o zaskakującym smaku, dzięki odpowiedniej kompozycji prostych składników, ziół i przypraw - przekonują edukatorzy Banków Żywności w projekcie „Kulinarnie Mocni".

Dodaj szczyptę wyobraźni

Ogórki kwaszone, papryka w occie, a może marynowane pomidory? Sezonowe pyszności ze słoika są doskonałym dodatkiem dla popularnych kanapek z wędliną i żółtym serem. Nie tylko pysznie smakują, ale stanowią także źródło cennych witamin potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pomysłów na to, jak odmienić kanapkowy świat jest całe mnóstwo. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i od tego co akurat mamy w spiżarni. Przeszukaj więc swoją piwniczkę, wyjmij przetwory domowej roboty, poeksperymentuj ze smakami, dopraw aromatycznymi przyprawami i przełam kulinarną niemoc, która od czasu do czasu zagląda do naszej kuchni.

Wykwintne kanapki

Składniki

  • 1 puszka pasztetu
  • 1 duża bagietka
  • 2 łyżki masła
  • 100g dyni w occie
  • 100g pikantnych ogórków
  • 100g marynowanych grzybów
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Sposób przygotowania

Bagietkę pokrój na kromki, posmaruj masłem, opiecz w piekarniku lub zrumień na patelni. Pikle pokrój w drobną kostkę, dodaj miód, musztardę francuską, estragon i wymieszaj. Przygotowane grzanki posmaruj pasztetem, na każdą ułóż pikle.

 

Konfitura z dyni

Składniki

  • 1kg oczyszczonej dyni
  • 200ml wody
  • 300g cukru
  • 3 duże pomarańcze
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania

Pokrojoną w kostkę dynię podlej wodą i duś na wolnym ogniu przez około 30 minut. Dodaj cukier, cząstki pomarańczy, imbir oraz cynamon. Gotuj wszystko do momentu, aż konfitura zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę przełóż do wyparzonych słoiczków. Zakręć je, odstaw do wystudzenia do góry dnem i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Dobra rada: Podczas gotowania dyni sprawdzaj jej gęstość, wykładając łyżeczkę konfitury na talerz. Dynia w konfiturze powinna być szklista i miękka, ale nie może się rozpadać. Jej konsystencja jest wtedy idealna.

Materiał zewnętrzny

Podziel się
ocena 0,00
Czytaj także


Dodaj komentarz
Dodaj komentarz

CAPTCHA Image

A co Ty o tym sądzisz? Napisz jakie jest Twoje zdanie...

Asset4us rapport

NewsletterZapisz się na newsletter!

Newsletter